Όταν οι φίλοι μας βρίσκουν νέο έρωτα είναι σαν να βρίσκουμε κι εμείς μαζί -στο περίπου. Το ζούμε τόσο έντονα και ξέρουμε τόσες λεπτομέρειες που είναι σαν να πρόκειται για εμάς τους ίδιους. Πόσες φορές έχουμε δώσει συμβουλές για πρώτα ραντεβού; Γίνονται σχεδόν καλλιστεία πριν από εκείνα, προτείνουμε τουλάχιστον 10 θέματα προς συζήτηση για να μη βαλτώσει η συνάντηση και παριστάνουμε τους ψυχολόγους, τους κομμωτές και τους ειδικούς στον έρωτα. Και μεταξύ μας, όλοι έχουμε απαντήσει σε μηνύματα που έλαβε το φιλαράκι απο΄το πρόσωπο. Κάποιες φορές με απόλυτη επιτυχία και κάποιες φορές όχι και τόσο.

Έχουμε βρεθεί βέβαια και στην άλλη μεριά, που χαράματα, χτύπησε το τηλέφωνό μας και ακούσαμε με κάθε λεπτομέρεια την ερωτική εξέλιξη του ραντεβού -αν υπήρξε. Ακούσαμε πως πέρασε το κολλητάρι με το νέο πρόσωπο, που βγήκαν, τι συζήτησαν, τι έκαναν.  Και ενώ νυστάζαμε φρικτά και το πρωί θα ξυπνούσαμε για να πάμε στη δουλειά, τα ακούσαμε και χαμογελάσαμε, σιγοντάραμε κι είπαμε τη γνώμη μας, κάνοντας την απαραίτητη καζούρα.

 

 

Η ιδέα λοιπόν να μην υπάρξει αυτή η περιγραφή, αλλά να ζήσει το ραντεβού η παρέα live, μοιάζει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Εκτός του γεγονότος ότι δε θα χάσεις χρόνο στην ανάλυση του ραντεβού -που πολύ πιθανό να ξεχάσεις και σημαντικά κομμάτια-, η παρέα θα έχει και άμεση οπτική επαφή αν όχι κι ακουστική. Και σίγουρα θεωρεί αυτήν την ιδέα εξαιρετική, αφού θα έχει κάπου να περάσει το σαββατόβραδό της, ενώ θα μπορεί να σχολιάζει, να γελάει και γενικότερα να κάνει τα πάντα για να μην περάσει απαρατήρητη.
Ιδέα που μπορεί να ακούγεται δελεαστική και χιουμοριστική αλλά μάλλον είναι κακή, πολύ κιόλας.

Σίγουρα η παρουσία των φίλων σου εκεί, θα σε βοηθήσει να έχεις λιγότερο στρες σαν άνθρωπος, αλλά ταυτόχρονα θα σε γεμίσει κι άγχος γιατί θα πρέπει να διατηρήσεις τη σοβαρότητά σου μπροστά τους. Φοβάσαι πως κάτω από αυτές τις συνθήκες θα μοιάζεις αλλοπρόσαλος και δεν έχεις κι απαραίτητα  άδικο. Ένας ακόμη πολύ σημαντικός λόγος για να μην κουβαλήσουμε φίλους σε πρώτο ραντεβού, είναι πως όταν ένας άνθρωπος μάς ενδιαφέρει, τον ενδιαφέρουμε κι εμείς και βρισκόμαστε για πρώτη φορά μαζί του, αυτό έχει μια λάμψη μοναδικότητας που είναι κρίμα να χαραμίσουμε βάζοντας τους φίλους μπροστά.

Κι ας δούμε κι ένα πολύ κακό σενάριο που θα μπορούσε να σκηνοθετηθεί άθελά σου. Σκέψου ο άνθρωπος ο οποίος θεωρητικά σε ενδιαφέρει, να αντιληφθεί ότι υπάρχουνε τριγύρω φίλοι σου, των οποίων την παρουσία ζήτησες εσύ -ή έστω είσαι ενήμερος για αυτή. Πόσο άσχημα θα αισθανθεί; Και φυσικά θα μοιάζετε με ένα τσούρμο παιδαρέλια κι όχι με νοήμονες ενήλικες. Ακόμη κι αν έχει πολύ χιούμορ και δικαιολογήσει την ύπαρξη δικών σου ατόμων, σίγουρα αν τα πράγματα μεταξύ σας πάνε καλά, θα αισθάνεται πάντα ότι χρειάζεται επιβεβαίωση από τους φίλους. Ότι το δικό σου ενδιαφέρον, τα δικά σου αισθήματα και η δική σου άποψη για εκείνον, δεν είναι αρκετά.

Φυσικά, με βάση τα σημεία των καιρών μας κι ειδικά μέσω των διαδικτυακών γνωριμιών, είναι καλό κι απόλυτα σεβαστό να ξέρουν οι φίλοι σου με ποιον άνθρωπο βρίσκεσαι και την τοποθεσία σας, κι ίσως και κάποια περισσότερα πράγματα, όπως τον τρόπο που θα μεταφερθείτε. Παρ’ όλα αυτά, είναι διαφορετικό να μοιραστείς κάτι με τους φίλους σου για λόγους ασφαλείας κι αλλιώς να μετατρέψεις το ραντεβού σε παιδικό πάρτι.

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

 

Συντάκτης: Αγγελική Μαλιόρα
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.