Όλοι λίγο-πολύ αγαπάμε τα ταξίδια, άλλοι τις μικρότερες και πιο κοντινές αποδράσεις κι άλλοι κομματάκι πιο τολμηροί -τις πιο μακρινές. Το κοινό όλων μας είναι ότι αυτό που μας κεντρίζει το ενδιαφέρον όσον αφορά σ’ ένα ταξίδι, είναι τα τοπία, τα μέρη, οι άνθρωποι, οι γνώσεις και η ομορφιά που προσφέρουν στα μάτια μας. Υπάρχουν όμως και μέρη στον κόσμο, που ταυτόχρονα με την ομορφιά τους μπορούν να μας προσφέρουν αδρεναλίνη και αυξημένους χτύπους στην καρδιά. Υπάρχουν μέρη που με τη μοναδική όψη τους μας προκαλούν δέος, έξαψη και κάποια ίσως μέχρι και φόβο. Ας δούμε λοιπόν δέκα απόκοσμα, παράξενα, αλλά γοητευτικά μέρη της γης.

 

 

1. Μαρμάρινες σπηλιές

Στη Χιλή υπάρχουν οι μαρμάρινες σπηλιές. Η ομορφιά τους είναι απαράμιλλη κι οι αποχρώσεις του μπλε που βρίσκονται πάνω τους είναι ένα έργο τέχνης, που η φύση έχει πλάσει μόνη της. Μεγάλος αριθμός τουριστών επισκέπτονται τις σπηλιές της Παταγονίας αν και η πρόσβαση δεν είναι ιδιαίτερη εύκολη. Ο επισκέπτης θα πρέπει να διασχίσει γύρω στα 1600 km για να φτάσει εκεί αλλά το θέαμα θα τον δικαιώσει σίγουρα.

 

Incredible 6,000-Year-Old Marble Caves Are Only Accessible by Boat | wfaa.com

Πηγή φωτογραφίας

 

2. Παραλία Glow

Αν επισκεφθεί την παραλία μετά το μεσημέρι θα αντιληφθείτε πως το τοπίο λάμπει. Είναι η λεγόμενη παραλία για πριγκίπισσες αφού εκεί ο καθένας μπορεί να νιώθει ξεχωριστός και να βγάλει φοβερές φωτογραφίες και story για να τα εκθέσει στα social media. Το φαινόμενο ονομάζεται φωταύγεια. Φωταύγεια είναι η εκπομπή φωτός από ένα ορυκτό, η οποία όμως δεν είναι αποτέλεσμα μετατροπής της θερμικής ενέργειας σε φωτεινή. Γι’ αυτό άλλωστε το κοινό δεν επιτρέπεται να κολυμπήσει στα νερά καθώς ελευθερώνουν τοξικές ουσίες. Η επίσκεψη αξίζει, καθώς θα σας κάνει να λάμπετε!

 

3. Σαμάρα Ντε Ουγιούνι

Αποτελεί τη μεγαλύτερη σε έκταση ξηρή λίμνη στην κόσμο και βρίσκεται στη Βολιβία. Βοηθάει στη βαθμονόμηση των δορυφόρων αλλά αποτελεί και έναν σημαντικό δρόμο για την επίπεδη πλευρά της Βολιβίας. Δημιουργήθηκε από τη μεταμόρφωση διάφορων προϊστορικών λιμνών κι αποτελεί τον μεγαλύτερο καθρέφτη στον κόσμο -κι είναι και φυσικός μάλιστα. Η επιφάνεια της λίμνης καλύπτεται από αλάτι κι όταν δεν έχει αρκετό νερό χρησιμοποιείται ως δρόμος.

 

4. Παμουκάλε

Αυτό το απόκοσμο τοπίο μπορεί να το συναντήσει κάνεις στη γειτονική Τουρκία. Το Παμουκάλε είναι γνωστό για τις μαγευτικές φυσικές πισίνες που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας του λευκού τραβερτίνη και για τα ιαματικά νερά του. Το τοπίο μοιάζει απόκοσμο αλλά προσεγγίζει κάθε χρόνο ένα εξωφρενικό ποσό από τουρίστες και αποτελεί περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

 

Παμούκαλε: Το τουρκικό θέρετρο με τις φυσικές πισίνες | ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πηγή φωτογραφίας

 

5. Λίμνη Βοστόκ

Η λίμνη βρίσκεσαι στην Ανταρκτική και διεκδικεί τον τίτλο της μεγαλύτερης υπόγειας λίμνης στον κόσμο. Είναι ένα από τα ανεξερεύνητα μέρη του πλανήτη, αν και θεωρούν οι επιστήμονες πως θα έδινε σημαντικές απαντήσεις για τη ζωή και την επιβίωση στους άλλους πλανήτες -που υποθετικά υπάρχουν υπογείες λίμνες. Ουσιαστικά πρόκειται για μια μάζα γλυκού νερού η οποία βρίσκεται 3.700-4.100 μέτρα κάτω από τον πάγο.

 

6. Νησί Devon

Αποτελεί το μεγαλύτερο ακατοίκητο νησί σε έκταση και δεν έχει τίποτα που να δελεάσει τουρίστες για την καλοκαιρινή περίοδο. Αντιθέτως μοιάζει με την τέλεια αντιγραφή του πλανήτη Άρη. Το νησί βρίσκεται στον Καναδά κι η μέση θερμοκρασία σ’ αυτό είναι οι -16 βαθμοί Κελσίου ενώ το ανατολικό μέρος του νησιού καλύπτεται σχεδόν όλο το χρόνο από πάγο ύψους 500-700 μέτρων. Φυσικά οι συνθήκες αυτές καθιστούν το νησί αγαπημένο μέρος των ερευνητών και των επιστημών.

 

7. Λόφοι της Σοκολάτας

Οι λόφοι της σοκολάτας βρίσκονται στις Φιλιππίνες, είναι γύρω στις 2000 και αποτελούν μεγάλους λόφους που μοιάζουν να είναι φτιαγμένοι από κακάο. Η γνωστότερη ιστορία, είναι πως σχηματίστηκαν από τη μάχη δυο γιγάντων που πετούσε χώμα ο ένας στον άλλον. Οι γεωλόγοι δεν έχουν βρει ακόμη την ακριβή αιτία που σχηματίστηκαν, αν και χωρίς ιδιαίτερες εξηγήσεις ο αριθμός επισκεπτών που προσελκύουν είναι τεράστιος. Φυσικά δεν επιτρέπεται να πατήσεις πάνω τους αλλά μπορείς να τους θαυμάσεις από σημεία με θέα.

 

8. Το τούνελ της Αγάπης

Βρίσκεται στην Ουκρανία και είναι στην πραγματικότητα ένα καταπράσινο φυσικό τοπίο μες στο δάσος το οποίο τυλίχτηκε γύρω από ένα σιδηροδρομικό τούνελ ξυλείας το οποίο μάλιστα χρησιμοποιείται καθημερινά. Οι Ουκρανοί όχι μόνο δεν έκοψαν τη βλάστηση αλλά χρησιμοποίησαν αυτή τη μαγευτική παρεμβολή της φύσης ως αξιοθέατο, αφού πολλά ερωτευμένα ζευγάρια επισκέπτονται κάθε χρόνο το τούνελ της αγάπης.

 

Το τούνελ της αγάπης - Kleven, Ουκρανία - Mention.gr

Πηγή φωτογραφίας

 

9. Lake Retba

Βρίσκεται στη Σενεγάλη και αυτό που την κάνει μοναδική είναι ο χρωματισμός των νερών της. Η λίμνη λοιπόν μοιάζει ροζ εξαιτίας της τεράστιας ποσότητας αλατιού που περιέχει, αφού το μόνο που καταφέρνει να ζει μες στη λίμνη είναι ένας είδος βακτηριδίων. Τα βακτήρια αυτά λοιπόν για να καταφέρουν να επιβιώσουν εκκρίνουν μια κόκκινη ουσία, κάνοντας τη λίμνη να δείχνει ροζ! Η απόκοσμη ομορφιάς της αποτελεί πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό τουριστών.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Αγγελική Μαλιόρα
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου