Η απόφαση επιστροφής ή καλύτερα το πισωγύρισμα σε έναν άνθρωπο που ανήκει στο παρελθόν δεν είναι εύκολο μονοπάτι. Μοιάζει σαν να ψάχνεις την πιο απλή διαδρομή σε τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Η ζωή δίνει τη δυνατότητα σε δυο ανθρώπους να γνωριστούν και να γράψουν το δικό τους σενάριο. Για λόγους που δεν έχει και πολλή σημασία να αναλυθούν, οι δρόμοι μπορεί να χωρίσουν και το μαζί να μην εξελιχθεί καλά. Κάποια τέλη είναι οριστικά, όμως ορισμένες φορές επαληθεύεται το ότι «χρωστάμε μια δεύτερη ευκαιρία σε κάθε άνθρωπο που κάποτε έφυγε για όλα τα γιατί του κόσμου και επιστρέφει». Την τρίτη ευκαιρία καθένας μας τη χρωστάει στον εαυτό του. Στα όνειρα που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τον αναγκάσει να κάνει στην άκρη. Σε όσους τον αγαπούν και στέκονται πλάι του σαν βράχος. Εξάλλου τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από την ψυχική μας υγεία.

Η επανασύνδεση μπορεί να αποτύχει όταν ο ένας δεν ξέρει τι θέλει κι ο άλλος δεν κλείνει την πόρτα. Το αναποφάσιστο άτομο γνωρίζει πως μπορεί να επιστρέψει όποτε θέλει και να βρει την πόρτα ανοιχτή. Η επανασύνδεση πετυχαίνει όταν σβήνουν από τη μνήμη εγωισμοί και πίκρες. Το θέμα είναι να είναι μια επιλογή συνειδητή και όχι να γίνονται πήγαινε-έλα σε στιγμές αδυναμίας ή γιατί δεν έχεις κάπου καλύτερα να πας και νοσταλγείς το παρελθόν.

 

Get Over It! | eBook


€5,00

-----

 

Υπάρχουν φορές που καλύτερα κάποιοι έρωτες να μένουν αναμνήσεις απ’ το να γίνεται δεύτερη προσπάθεια. Στον έρωτα αν δεν κουμπώσεις εξαρχής, όσο κι αν προσπαθήσεις να ταιριάξεις, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να δημιουργήσεις κάτι που να μην είναι κομμένο και ραμμένο στο μέτρα σου. Κράτα στο μυαλό σου τις λίγες ή πολλές στιγμές, τις όμορφες ή δύσκολες, βάλτε τες σε μια βαλίτσα, κλεισ’ τη και φύλαξε τη καλά, μακριά από τις σκέψεις και τη ζωή σου! Μπορεί το πάθος σου για κάτι δυνατό που έχεις ζήσει να σε κάνει να θέλεις να επιστρέψεις ξανά και ξανά κι ας ξέρεις πως το όλο στόρι δε θα σου βγει σε καλό. Εάν το άτομο με το οποίο χώρισες ήδη μια φορά δεν μπορεί να σου προσφέρει ηρεμία και αγάπη, καλύτερα να φύγεις.

Πάρε την απόφαση και μην το κουράζεις άλλο. Άσε τον κύκλο να κλείσει χωρίς καμία χαραμάδα. Στην τελευταία προσπάθεια παίξε μια τελευταία ζαριά, όλα ή τίποτα. Να ‘σαι έτοιμος για τις πιο ευτυχισμένες στιγμές που ονειρεύτηκες ή για το τελευταίο αντίο. Ένα μέρος της ψυχής σου θα αγαπάει τον άνθρωπο της αποτυχημένης επανασύνδεσης για τα όμορφα συναισθήματα που της χάρισε. Κρατάς αυτό και προχωράς, απ’ τη στιγμή που το θέλω της παραμονής είναι μικρότερο από τη θέληση της φυγής. Δεν μπορείς να μένεις σε κάτι που δεν έχει μέλλον γιατί το επαναλαμβανόμενο τέλος πονάει περισσότερο ενώ η επόμενη διαδρομή μπορεί ν’ αποδειχτεί πιο ωραία.

Πες ευχαριστώ για όσα ένιωσες κι ας μην αντέξατε και φύγε. Φύγε για αυτά που δεν μπορεί ο άλλος να σου προσφέρει. Η αγάπη δεν είναι αρκετή για να μείνει ένας. Η αγάπη αρκεί όμως για να μείνουν δυο, αρκεί να το θέλουν!

 

Υ.Γ.: Αφιερωμένο στις ψυχές που πίστεψαν και πάλεψαν για το μαζί. Σ´ αυτούς που εμπιστεύτηκαν το ένστικτό τους, γιατί καμία λογική δεν δίνει καλύτερη απάντηση. Σ´ αυτούς που δέχτηκαν και αγάπησαν το πρόσωπο που γνώρισαν και δε θέλησαν στιγμή να το αλλάξουν. Σε όσους περίμεναν, με υπομονή κι επιμονή, και θέλησαν να μείνουν. Αλλά στο τέλος διέφυγαν και ξέφυγαν… 

Συντάκτης: Άντρη Χατζηγιάγκου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.