Καθώς εξαφανίζονται σιγά σιγά τα ταμπού από τούτον τον κόσμο, μπαίνει πιο ισχυρά από ποτέ στη ζωή μας το online dating. Δεν είναι το ίδιο με τη φυσική γνωριμία -ποτέ δε θα γίνει- όμως ανά φάσεις είναι η καλύτερη επιλογή που έχεις μπροστά σου και γιατί όχι, στην τελική. Το θέμα είναι να το χρησιμοποιήσεις ενσυνείδητα και πάνω από όλα, να μην κάνεις αυτά τα 10 συχνά λάθη που συναντώνται στους πρωτάρηδες του παιχνιδιού αυτού.

 

1. Βεβαιώσου ότι μιλάς με τον άνθρωπο που βλέπεις

Μπορεί να φαίνεται αυτονόητο, αλλά πολλές φορές δημιουργούνται fake profiles, είτε για να σε σαγηνέψουν με μια υποτιθέμενη εμφάνιση ή γοητεία που διαθέτουν, είτε γιατί αποσκοπούν στο να διαβούν σε πιο σκοτεινά μονοπάτια. Είναι πανεύκολο κάποιος να οικειοποιηθεί έναν άλλο χαρακτήρα, για αυτό be smart κι αντάλλαξε κάποιο άλλο μέσο επικοινωνίας πριν αποφασίσεις να κανονίσεις τη μεγάλη συνάντηση.

 

2. Δίνεις πολλές πληροφορίες από την ώρα μηδέν

Μπορεί το «ταίρι» σου να φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον, οπότε κάνεις το λάθος κι αρχίζεις να ανοίγεσαι στο chat. Και πάλι όμως, έχεις απέναντί σου κάποιον που δε γνωρίζεις, οπότε κράτα τα λόγια σου κι αποκαλύψου σταδιακά. Μην τα πεις όλα φάτσα φόρα από την πρώτη στιγμή.

 

3. Η μία φωτογραφία ίσον καμία φωτογραφία

Η εμπειρία δείχνει ότι σε τέτοιες εφαρμογές, όσοι βάζουν μία και μόνο φωτογραφία, κάτι κρύβουν. Παρουσιάζουν μια άλλη εμφάνιση από αυτή που πραγματικά έχουν πράγμα που πρέπει να σε κάνει καχύποπτο. Το γεγονός ότι δεν επιλέγει να δείξει την πραγματική του φύση λέει πολλά- κι όχι όσα θα έπρεπε να λέει. Θα πεις ίσως ότι μπορεί να μην ασχολείται τόσο με τα σόσιαλ και θα σου πω πως ασχολείται τόσο έτσι ώστε να φλερτάρει μέσω αυτών, οπότε δε στέκει. Μπάστα λίγο και κράτα μικρό καλάθι.

 

4. Θέτεις πολύ υψηλά στάνταρ

Κόψε κάτι και μην κάνεις ένα like ανά χίλια άτομα. Δεν πειράζει αν βλέπεις μερικές ατέλειες, δεν μπορείς να ξέρεις τι έχει να προσφέρει ο άλλος πριν μπείτε στη διαδικασία μιας υποτυπώδους συζήτησης. Βάλε λίγο νερό στο κρασί σου και πάτα το. Στην τελική, δεν έχεις να χάσεις κάτι. Δεν τον ξέρεις, δε σε ξέρει, το πολύ πολύ να καταλήξει σε ghosting αυτή η ιστορία.

 

 

 

 

5. Περνάς στο επόμενο βήμα από νωρίς

Κι αυτό το βήμα λέγεται πονηρά μηνύματα. Μεγάλο σφάλμα, καθώς αν αποφασίσεις αργότερα να συναντήσεις αυτό το άτομο, μόνο περίεργη θα είναι η αύρα μεταξύ σας. Μη σε παρασέρνει το γεγονός ότι σας χωρίζουν δύο οθόνες, είναι σε κάθε περίπτωση κι αυτή μια γνωριμία και χρειάζονται κάποια στάδια για να περάσεις στην επόμενη φάση.

 

6. Είσαι ντίβα

Ματσάρεις με πολλά άτομα, αλλά δεν ξεκινάς ποτέ τη συζήτηση, οπότε πολλά από τα «θύματά» σου μένουν εκεί κι αιωρούνται, χωρίς να αποκτήσεις καμία πληροφορία παραπάνω. Κάνε την αρχή και στείλε. Τι μπορεί να συμβεί; Εξάλλου είναι το πιο ασφαλές περιβάλλον να χτίσεις λίγο την αυτοπεποίθησή σου και να δεις πώς μπορείς κι εσύ να πλησιάσεις κάποιον με δημιουργικούς τρόπους.

 

7. Δε χρησιμοποιείς σωστά τις εφαρμογές

Όταν βάζεις 2 χιλιόμετρα απόσταση και 3 ηλικίες συνολικά για να σου δείξει potential ταίρια η εφαρμογή, μην περιμένεις να βρίσκεται στη γωνία να σε περιμένει το τέλειο γκομενάκι. Ποιος σου είπε ότι ο εν δυνάμει σύντροφός σου μένει στη γειτονιά σου; Άνοιξε λίγο τους ορίζοντές σου και διεύρυνε τα φίλτρα σου.

 

8. Ghosting

Σε κάποιες περιπτώσεις είναι θεμιτό, αλλά σκέψου ότι έχεις έναν άνθρωπο απέναντί σου. Αν αποφασίσεις να αφήσεις τη συζήτηση, δώσε και μια εξήγηση βρε αδερφέ. Σε ανάλογη περίπτωση δια ζώσης, θα έφευγες χωρίς ένα «γεια»;

 

9. Δίνεις διεύθυνση από την πρώτη μέρα

Εντάξει, μπορεί να θες ένα βράδυ να περάσεις καλά με έναν άγνωστο. Είναι που είναι επικίνδυνη αυτή η φάση από κοντά, τουλάχιστον μην παίζεις εντελώς με την τύχη σου. Πήγαινε για έναν καφέ, ένα ποτό, δες ποιος είναι ο άνθρωπος αυτός κι αν όλα βαίνουν καλώς, κάνε το επόμενο βήμα. Προσωπικά στοιχεία από την αρχή, θα λέγαμε ότι είναι απαγορευτικό να δίνουμε κι ας ακουγόμαστε σαν τη μαμά σου.

 

10. Το παίρνεις πολύ σοβαρά

Δεν είναι ντε κι απόφαση ζωής. Κάνε την πλάκα σου, μην ντρέπεσαι, δώσε και λίγο παραπάνω spice στη συζήτηση. Δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς. Δεν έχεις κανέναν λογαριασμό να δώσεις. Είναι ένα περιβάλλον, όπου μπορείς να πειραματιστείς, να φλερτάρεις όπως δε φανταζόσουν ότι σου επιτρέπει ο εαυτός σου και πάνω από όλα, να περάσεις καλά. Χαλάρωσε και ζήσ’ το!

 

Συντάκτης: Ίλυα Τρανούδη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου