Το κρεβάτι είναι ένας χώρος ιερός. Ένας χώρος όπου φτιάχνονται αναμνήσεις, αγαλλιάζει το κορμί και η ψυχή, ένας χώρος χαλάρωσης, ανάπαυσης και ποιοτικών στιγμών. Ένα ζευγάρι, όταν περνά χρόνο στο κρεβάτι, δένεται, αποκτά οικειότητα. Tα δυο κορμιά συντονίζονται, δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, αφήνεσαι κι αφήνεται και το ταίρι σου σε μια πιο ειλικρινή σας εκδοχή.

Τα σεντόνια, από την άλλη, κρύβουν μυστικά κι ιστορίες απόρρητες, που μόνο οι δυο ξέρουν. Δε μιλάμε μόνο για τις ιδιαιτέρως προσωπικές στιγμές. Υπάρχουν τόσα ακόμα που στο κρεβάτι αποκτούν υπόσταση και νόημα για ένα ζευγάρι. Μιλά το σώμα με πολλούς τρόπους. Μιλούν τα όνειρα. Οι αγκαλιές. Τα άγουρα πρωινά. Μέχρι και οι τοίχοι μιλούν όταν δυο ενωμένες ψυχές βρίσκονται μαζί στο κρεβάτι. Είναι το μέρος που θα πεις αυτά που τόσο καιρό δεν έλεγες. Το μέρος που ίσως δε χρειαστεί να μιλήσεις κι ο άλλος θα καταλάβει. Με ένα βλέμμα μόνο. Μια κίνηση. Ένα άγγιγμα. Με τους παλμούς σου και το στυφό ή χαλαρό σου σώμα.

Εκεί που θα κλάψεις δίχως αύριο αλλά θα γελάσεις διπλά μετά. Γιατί με τον σύντροφό σου δίπλα, όλοι οι εφιάλτες μεταμορφώνονται σε όμορφα παιδικά όνειρα. Εκεί που θα κουρνιάσεις σε μια μάζα σωμάτων. Κι είναι ο ύπνος πιο άβολος μα και ταυτόχρονα πιο γλυκός όταν βρίσκεσαι στο ίδιο κρεβάτι με τον άνθρωπό σου. Ό,τι κι αν συμβεί, ξέρεις ότι είναι εκεί. Ότι ακούει. Την ανάσα σου την ώρα που κοιμάσαι. Σε προσέχει. Σε νιώθει. Είναι εκεί. Αν φοβηθείς, αν αγχωθείς, αν ξυπνήσεις μέσα στη νύχτα. Ξέρει πώς να σε ηρεμήσει κι αν δεν ξέρει, η παρουσία του αρκεί. Δεν ήρθε απλώς να πάρει ό,τι μπορούσε και να φύγει. Έμεινε εκεί.

Και μετά, πέρα από τον ύπνο, είναι κι όλα τα όμορφα που συμβαίνουν στο κρεβάτι. Με το που ανοίξεις το μάτι, τι προτιμάς να δεις; Το καθιερωμένο μήνυμα για καλημέρα, ή τη μορφή του συντρόφου σου να χασμουριέται δίπλα σου; Είναι αλλιώτικη αίσθηση να κοιτάς ένα πρόσωπο τα πρωινά σου, από το να πιάνεις μια οθόνη για να βρεις μια ανθρώπινη επαφή. Πιο οικεία. Πιο τρυφερή. Κι είναι αλήθεια πως υπάρχουν χίλια δυο πράγματα για ένα ζευγάρι στο κρεβάτι που πάνε τη σχέση πιο κάτω, πιο βαθιά, την ενδυναμώνουν και χτίζουν μαζί πολύ ουσιαστικούς δεσμούς σε αυτό το μοναδικό αλήθεια έπιπλο.

Κι είναι παραδόξως τα πιο απλά πράγματα. Ένας καφές το πρωί. Τα «5 λεπτά ακόμα» ύπνου. Μια βαθιά συζήτηση. Ένα τσιγάρο. Ένα ποτήρι κρασί. Μια ταινία στη μέση της οποίας κοιμηθήκατε με το λάπτοπ στα πόδια σας. Το ατελείωτο, δίχως νόημα και σκοπό, κυριακάτικο χουζούρεμα. Ακόμα και η σιωπή. Το κοίταγμα στα μάτια, τόσο βαθιά, που νομίζεις πως βλέπεις τα ψυχικά έγκατα του άλλου προσώπου. Πως το νιώθεις πιο πολύ από ποτέ και δε θέλεις με τίποτα να τελειώσει αυτή η όμορφη στιγμή.

Είναι όλα τα μικρά, μα τόσο μεγάλα πράγματα που μπορείς να σκεφτείς κι άλλα τόσα που δε φτάνει ο νους, γιατί απλώς συμβαίνουν με την ύπαρξη των δύο στο κρεβάτι. Και γι’ αυτό αξίζει να μένεις. Να μη βιάζεσαι. Κι ας χρονοτριβείς κι ας χάσεις λίγο από τη μέρα σου. Στο τέλος, θα δεις, τελικά είχε νόημα και σκοπό. Ήταν μια Κυριακή, μια Δευτέρα, μια Τετάρτη που έμεινε χαραγμένη στον νου, μα πιο πολύ, στην καρδιά.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ίλυα Τρανούδη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου