Ο άνθρωπος δεν θα μάθει πως είναι ελεύθερος.

Ένας από τους σημαντικότερους και ξεχωριστά ανατρεπτικούς ψυχαναλυτές – καθηγητές της ιστορίας ήταν ο Βίλχεμ Ράιχ, ο οποίος έλεγε λοιπόν, πως για γνωρίσεις έναν άνθρωπο πρέπει να τον έχεις μπροστά σου γυμνό, εννοώντας το κυριολεκτικά.

Όμως πόση αλήθεια κρύβεται πίσω από αυτή την επιφανειακά σεξιστική θεωρία.

Ένα μωρό γυμνό είναι εικόνα της αγνότητας των συναισθημάτων, καθώς μεγαλώνουμε και ωριμάζουμε, απομακρυνόμαστε από τα γενετήσια χαρακτηρίστηκα της προσωπικότητας μας, αποκτούμε σοβαροφάνεια, εγωπαθή κριτική σκέψη, επιθετικά αμυντική στάση.

«Γίνε αφέντης του εαυτού σου», έλεγε και ήξερε πως κανείς πραγματικά δεν γνώριζε τη σήμαινε αυτό.

Η γύμνια λοιπόν είναι η απελευθέρωση του μυαλού σου, ξέχνα «κομματικές ταυτότητες και λαϊκισμούς», είσαι ο εαυτός σου όταν δεν ανήκεις πουθενά.

Πρόσεχε δε μιλώ για αναρχία με την ευρεία έννοια της λέξης, αλλά για την αναρχία ως αυτοάμυνα, έτσι πρέπει να είναι η γύμνια σου.

Άδειασε από όλες τις αρνητικές σκέψεις που αποτελούν την πνευματική σου πανούκλα.

«Ο έρωτας, η εργασία και η γνώση είναι πηγές της ύπαρξης μας κι αυτές πρέπει και να την διαφεντεύουν». 

Μην γδυθείς και αρχίσεις να τρέχεις στους δρόμους, αυτό δεν ειναι σε καμία περίπτωση έτοιμοι να το δεχτούν.

Διάβασε, αλλά όχι τα αυτονόητα και τα ειπωμένα. Επικεντρώσου σε αυτά που δύσκολα κατανοείς, αφιέρωσε χρόνο για εσένα κάνε όμορφη την ψυχή σου, κέρδισε την αυτοεκτίμηση σου. Όχι δεν μιλώ για εγωκεντρισμό.

Δώσε τροφή στη σκέψη σου. Το μυαλό μας λειτουργεί 24 ώρες το 24ώρο, δώσε του την ευκαιρία για μεγάλα όνειρα που γίνονται ιδέες και ιδέες που γίνονται πράξεις και μην ξεχνάς, να είσαι ελεύθερος.

Και ερωτέυσου, δώσε όλα τα φιλιά της μάνας σου που πήρες όταν ήσουν παιδί, μην φοβηθείς δώστα όλα. Όμως επέλεξε να μην αναλώνεσαι.

Μην πληγώσεις ακόμη και αν πληγωθείς.

Το άνθρωπο της ζωής σου θα τον ξεχωρίσεις από μακριά.  Άλλώστε θα είναι κι εκείνος γυμνός.

Κάνε την γυναίκα σου ευτυχισμένη στην αγκαλιά σου, απαλλάξου από τις σεξουαλικές εμμονές που σε κατάκλυζαν μέχρι να τη συναντήσεις.

Αν είσαι γυναίκα, βγάλε τη ζήλια και την καχυποψία από τις σκέψεις και τις πράξεις.

Και κάντε έρωτα ενώστε τα κορμιά σας, ενεργοποιήστε τις αισθήσεις σας, αφεθείτε στη γύμνια της ψυχής σας, στα γενετήσια ένστικτά σας, ολοκληρωθείτε.