Η ολοκλήρωση στη συναισθηματική ζωή ενός ζευγαριού έρχεται με τον ερχομό ενός παιδιού, έτσι λένε.  Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έτοιμοι να γίνουν γονείς, ιδίως αν δε σε εμπνέει ο σύντροφός σου. Ο ρόλος του πατέρα είναι δυσκολότερος σε σχέση με της μητέρας, γιατί πρέπει να καλλιεργηθεί.

Υπάρχουν άντρες, που απ’ την πρώτη στιγμή που θα τους γνωρίσεις, σου δημιουργούν την αίσθηση της ασφάλειας, της οικειότητας και της προσήνειας προς τα μωρά. Δεν ξέρω αν υπάρχει βιολογικό ρολόι κι αν χτυπά μόνο με εκείνον που θεωρούμε κατάλληλο, σίγουρα πάντως υπάρχουν χαρακτηριστικά που αναγνωρίζουμε και μας δίνουν την εντύπωση, ότι ο άνθρωπος αυτός θα γίνει καλός πατέρας.

Ένα απ’ τα βασικά στοιχεία αυτών των αντρών είναι ότι ασχολούνται πολύ με όποιο μωράκι υπάρχει στον περίγυρό τους. Δεν τρομάζουν στην ιδέα, ότι κάποια στιγμή θα γίνουν πατέρες και περνάνε ποιοτικό χρόνο παίζοντας μαζί με παιδιά, χωρίς να φοβούνται την έκθεση των συναισθημάτων τους. Δείχνουν τρυφεροί κι ευάλωτοι, ξεφεύγοντας απ’ το πρότυπου του αρρενωπού αρσενικού.

Αυτοί οι τύποι έχουν συνήθως παιδικές φωτογραφίες στο πορτοφόλι, στο σπίτι ή ακόμη και στα διαδικτυακά προφίλ τους, είτε δικές τους είτε των αδερφών τους και συχνά αναπολούν σκανταλιές. Είναι χαριτωμένα όμορφοι όταν βλέπουν και δικές μας φωτογραφίες και σχολιάζουν τις υπέροχες μπουκλίτσες, τα αφράτα μπουτάκια και τα κόκκινα μάγουλά μας με πρωτοφανή γλυκύτητα.

Οι περισσότεροι απ’ τους άντρες αυτούς, έχουν βαφτιστήρια ή έχουν αποκτήσει ανιψάκια. Η συναναστροφή με τα παιδιά τους κάνει ακόμη πιο γοητευτικούς στα μάτια μας, γιατί παρασύρονται απ’ την αθωότητα και γίνονται κι αυτοί παιδιά. Άλλωστε, ποιος άνδρας δεν κρύβει ένα παιδί μέσα του!

Δεν είναι πάντα ευκόλως αναγνωρίσιμοι και πολλές φορές πέφτουμε θύματα πλάνης. Ένα καλό παιδί, ήσυχο, χαμηλών τόνων και γενναιόδωρο, δε σημαίνει απαραίτητα πως θα γίνει και καλός πατέρας. Ας αντιστρέψουμε την οπτική πλευρά του θέματος, κι ας δούμε λίγο τι χρειάζεται ένα παιδί από έναν πατέρα για να είναι ευτυχισμένο.

Το βασικό χαρακτηριστικό είναι η αγάπη, η οποία δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς του. Η ωριμότητα είναι το δεύτερο στοιχείο, απαραίτητο για να μπορέσει ο μελλοντικός πατέρας να διαχειριστεί καταστάσεις διακυμανθείσας σοβαρότητας.

Η υπευθυνότητα είναι εξίσου σημαντική, καθώς το παιδί έχει ανάγκη να νιώθει ασφαλές. Η ευγένεια και γενικότερα οι καλοί τρόποι συμπεριφοράς κι η προσφορά, είναι προϋποθέσεις για την εξέλιξη ενός ανθρώπου. Το χιούμορ, είναι ακόμη ένα στοιχείο που δίνει credits σ’ έναν πατέρα, καθώς το παιδί έχει τη δυνατότητα να μαθαίνει και να διασκεδάζει συγχρόνως.

Τέλος, οι άνθρωποι που έχουν μια κλίση προς τη μουσική και παίζουν κάποιο μουσικό όργανο, έχουν την ιδιότητα να μεγαλώνουν ιδιαίτερες προσωπικότητες με έφεση στις τέχνες, καθώς κάθε μορφή τέχνης εξυψώνει το «είναι» μας, εξισορροπεί τις αντιτιθέμενες ψυχικές μας διαθέσεις κι οδηγεί τα παιδιά σε έναν υγιή τρόπο εκτόνωσης.

Δεν έχει σημασία, αν ο άνθρωπος που έχουμε επιλέξει  έχει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να γίνει πατέρας. Το μόνο που χρειάζεται είναι η αγάπη. Όταν κάποιος μας αγαπά, θα αγαπά και την προέκτασή μας.

Είναι η χημεία μεταξύ των ανθρώπων που κάνει θαύματα. Μπορεί λοιπόν ο γυμνασμένος σέξι τύπος να σας εμπνεύσει να γίνει πατέρας των παιδιών σας, αρκεί να δείτε ότι αυτός ο άνθρωπος είναι το μέλλον σας. Και γιατί όχι; Κι ο πατέρας των παιδιών σας.

Συντάκτης: Αναστασία Νάννου