Στα 3 eBook το 1 δώρο με το εκπτωτικό κουπόνι 3for2! Ανακάλυψέ τα!

pillow261011

Συνήθως καταλαβαίνεις πως μια ιστορία έχει τελειώσει όταν πια θεωρείς πως έχει κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι σου για να τα βρείτε ξανά και να σώσεις ό,τι μπορούσε να σωθεί. Από δήθεν τυχαίες συναντήσεις έως μικροσυνομωσίες με κοινούς φίλους και γνωστούς προκειμένου να έρθετε πιο κοντά ξανά. Ακόμη και οι πιο επίμονοι όμως, κάποια στιγμή κουράζονται όταν βλέπουν πως δεν έχουν άλλους άσσους κρυμμένους στο μανίκι. Όσο όμως και αν νιώθεις έτοιμος για νέες περιπέτειες, ξέρεις καλά πως μια στιγμή αδυναμίας, ένα αποτυχημένο ραντεβού ή μια δύσκολη μέρα στη δουλειά αρκούν για να σε γυρίσουν πίσω στα παλιά. Πολλές φορές στο μυαλό σου, το μόνο που αρκεί για να νιώσεις καλύτερα είναι απλώς να μιλήσεις με τον άνθρωπο εκείνο που κάποτε ήταν στη ζωή σου και μέσα σου είναι ακόμη σημαντικός.

Κανονικά δε θα έπρεπε να σε νοιάζει. Έχει περάσει καιρός και έχεις προχωρήσει. Ή τουλάχιστον κάνεις προσπάθειες να το καταφέρεις. Έχεις πείσει τον εαυτό σου πως δε σου ταιριάζει και σε καμία περίπτωση ο άνθρωπος εκείνος που έρχεται στη σκέψη του όποτε γουστάρει δεν μπορεί να σου χαρίσει την ευτυχία. Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι ο άνθρωπός σου και δεν μπορεί να είναι ο ένας και μοναδικός στη ζωή σου. Σου αξίζει κάτι καλύτερο. Κάτι στα μέτρα σου, ένα ταίρι που δε χρειάζεται να αλλάξεις για πάρτη του ούτε να «κατεβάσεις» ή να ενισχύσεις λίγο τον δυναμισμό, το ταπεραμέντο και τη ζωντάνια σου για να γίνεις αποδεκτός από εκείνον. Εσύ εξάλλου έχεις ανάγκη από έναν στοργικό σύντροφο και όχι έναν αυστηρό κριτή.

Όμως η ζωή φέρνει στον δρόμο σου τις πιο δύσκολες δοκιμασίες και όταν βλέπεις το ερωτευμένο ζευγάρι που κάθεται απέναντί σου στο μπαρ, δεν μπορείς παρά να μη σκεφτείς το πρώην ταίρι. Λίγο η μοναξιά σου, λίγο το γεγονός πως εσείς οι δυο ταιριάζατε πιο πολύ απ’ ότι εκείνοι οι άγνωστοι που δεν μπορούν να φτάσουν το πάθος σας, αρχίζεις να σκέφτεσαι και αναλύεις το ενδεχόμενο να στείλεις εκείνο το μήνυμα. Κάνεις μια σύντομη λίστα στο μυαλό σου με τα υπέρ και τα κατά και καταλαβαίνεις πως για μια ακόμη φορά είσαι ένα βήμα πριν ενδώσεις σε μια εξαρτητική συμπεριφορά που κρατάει τη ζωή σου πίσω. Αποδεδειγμένα, το να στείλεις μήνυμα στον πλέον ακατάλληλο παραλήπτη, δε σε κάνει να νιώσεις καλύτερα αλλά μάλλον χειρότερα.

Προσπαθείς λοιπόν το βράδυ αυτό να μη σε πάρει από κάτω. Σκέφτεσαι όλες τις στιγμές σας με ψυχραιμία και απλώς καταλήγεις στο συμπέρασμα πως δεν κάνετε ο ένας για τον άλλο. Για κακή σου τύχη όμως κάθε τραγούδι και κάθε γουλιά που πίνεις, στέλνουν το μυαλό σε ένα και μόνο άτομο. Το μήνυμα παίζει στο μυαλό σου ξανά και ξανά και είναι άψογα διατυπωμένο. Ξέρεις πως έχουν περάσει μήνες και ίσως ακόμη μια επικοινωνία αποτελέσει πισωγύρισμα, ωστόσο τρελαίνεσαι στη σκέψη πως το ζευγάρι απέναντι θα μπορούσατε να είστε εσείς. Γράφεις όσα έχεις στο μυαλό σου χωρίς να σε νοιάζει ιδιαίτερα κυρίως γιατί ξέρεις πως στη φάση που είστε, δεν υπάρχει κάτι να πεις που ο παραλήπτης του μηνύματος δε γνωρίζει ήδη.

Λίγο πριν πατήσεις αποστολή, διαγράφεις το μήνυμα και κλείνεις το κινητό. Παίρνεις μια βαθιά ανάσα ανακούφισης που τελικά πρυτάνευσε η λογική και δεν εκτέθηκες περισσότερο. Ξέρεις καλά πως δεν ήταν ο εγωισμός σου που σε απέτρεψε, αλλά το γεγονός πως ξέρεις καλά πως ούτε απόψε θα ερχόταν, ακόμη και αν έστελνες. Παραγγέλνεις ένα ακόμη ποτό και βλέπεις το ζευγάρι απέναντι να απομακρύνεται. Χαμογελάς γιατί συνειδητοποιείς πως δεν ήταν γραφτό εσείς οι δυο να γίνετε σαν αυτούς όσο και αν το θέλησες. Στην τελική ξέρεις καλά πως αν ήταν ο σωστός άνθρωπος για σένα, θα ήταν εκεί και δε θα τα έπινες μόνος.

Το γεγονός πως δεν έστειλες εκείνο το μήνυμα, σημαίνει πως είσαι έτοιμος πια να προχωρήσεις ακόμη και αν περάσεις κάποιο διάστημα πηγαίνοντας από ραντεβού σε ραντεβού και από πάρτι σε πάρτι. Ακόμη μπορεί κάποια στιγμή η καλύτερη παρέα να γίνει η μοναξιά σου και να νιώσεις πως εσύ και ο έρωτας έχετε διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις. Ίσως ακόμη προσπαθήσεις να κρυφτείς πίσω από την πολλή δουλειά και να κάνεις τον πόθο για τον λάθος άνθρωπο που ακόμη σιγοκαίει μέσα σου δημιουργία. Όποιον μηχανισμό και αν χρησιμοποιήσεις για να καλύψεις το κενό που άφησε εκείνος μέσα σου, όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος. Η βαθιά απογοήτευση μετά από κάθε αποτυχημένο ραντεβού και η απόλυτη θλίψη για κάθε βράδυ που περνάς μόνος, μπορούν να σου μάθουν επιτέλους ποιος είσαι και τι αξίζεις καθώς και ποιο είδος σχέσης μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σου. Αν το καλοσκεφτείς, το μήνυμα εκείνο που επέλεξες να μη στείλεις, μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για τη ζωή που ονειρεύτηκες και σου αξίζει. Μια προσπάθεια αρκεί για να το διαπιστώσεις.

Συντάκτης: Νεφέλη Μπαντελά
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα