Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας ήρθε στο φως αυτή τη φορά στο Μεσολόγγι. Όπως έγινε γνωστό, ένας 51χρονος άνδρας χτύπησε με τούβλο στο κεφάλι τη 48χρονη σύζυγό του μετά από καβγά. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και χρειάστηκε μάλιστα να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου προκειμένου να διαπιστωθεί αν το χτύπημα της δημιούργησε κάποιο σοβαρό τραύμα. Μόλις η γυναίκα έφτασε στο νοσοκομείο, συγκλονισμένη τόσο εκείνη όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό, ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές που μετέβησαν στο σπίτι του ζευγαριού στην περιοχή του Αιτωλικού αλλά δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τον άνδρα. Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και ενδοοικογενειακή βία.

Το περιστατικό αυτό βέβαια δε μας κάνει εντύπωση όταν τον τελευταίο καιρό ακούμε συνεχώς για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και γενικότερα περιστατικά βιαιότητας που καλύπτουν όλα τα φάσματα της κοινωνίας μας. Αρκετοί είναι εκείνοι που ίσως σκεφτούν πως πάλι καλά που η 48χρονη στάθηκε τυχερή και δε θρηνήσαμε και αυτή τη φορά θύματα. Η τύχη όμως μόνη της δεν είναι ποτέ αρκετή. Ας μην ξεχνάμε πως ένας άνθρωπος που επιτρέπει στον εαυτό του να χάνει τον έλεγχο σε τέτοιο βαθμό και να εξαφανίζεται καθώς γνωρίζει πως δε θα τον εντοπίσουν εύκολα και η ποινή θα είναι μάλλον πλημμεληματική, τότε δε βρίσκει και κανένα λόγο να μην επαναλάβει την πράξη του.

  

Σίγουρα δεν μπορούμε να αλλάξουμε μέσα σε μια μέρα τον κόσμο που μας περιβάλλει, μπορούμε όμως να αλλάξουμε τη δική μας στάση στα πράγματα. Το να καταγγέλλουμε κάθε περιστατικό βίας και να στεκόμαστε δίπλα σε αυτούς που την έχουν υποστεί, μπορεί να είναι ένα πρώτο και ενθαρρυντικό βήμα. Κλείνοντας, ευχόμαστε η περιπέτεια αυτή να έχει την καλύτερη δυνατή έκβαση για την 48χρονη χωρίς να ξεχνάμε πως η βοήθεια που λαμβάνουν τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας δε θα πρέπει να προέρχεται μόνο από το οικογενειακό περιβάλλον αλλά και από δομές και πολιτικές κράτους που είναι βαθιά κοινωνικές με κέντρο τον άνθρωπο.

Συντάκτης: Νεφέλη Μπαντελά