Δεν είναι λίγες οι φορές που σε μια σχέση δεν είσαι εσύ κι ο σύντροφός σου μόνο. Πολλές φορές υπάρχει και ένα τρίτο πρόσωπο, μια παράλληλη σχέση στη ζωή του που δεν είναι άλλη από τη σχέση του με το κινητό. Το προφανές πρόβλημα είναι ο σύντροφός σου να είναι κολλημένος με το κινητό στο χέρι. Είτε πρόκειται για ρομαντικό ραντεβού είτε βλέπετε ταινία στο σπίτι, για εκείνον δεν αλλάζουν πολλά. Θα παίζει παιχνίδια και θα μιλάει με φίλους συνεχώς. Εσύ αυτό, αν και πάντα παραμένει εκνευριστικό, το εκλαμβάνεις διαφορετικά, ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η σχέση σας.

Αν είστε στην αρχή, μπορεί να σκεφτείς πως ίσως το κάνει επίτηδες. Πολλοί είναι εκείνοι που ακόμα πιστεύουν λανθασμένα πως για να κάνεις το σύντροφό σου να «κολλήσει», να μείνει μαζί σου για πάντα και να μην έχει μάτια για άλλον άνθρωπο, πρέπει στην αρχή τουλάχιστον να δείξεις αδιαφορία. Βέβαια, σε καμία περίπτωση, το να είσαι δεδομένος δεν είναι η λύση αλλά και η επιτηδευμένη αδιαφορία φαντάζει τουλάχιστον ως ένδειξη ανωριμότητας. Μετά από κάποιες εμπειρίες στη ζωή μας, καλό θα ήταν όλοι μας να γνωρίζουμε πως ένας άνθρωπος ολοκληρωμένος, δε θα μείνει ποτέ με κάποιον που δεν είναι εκεί γι’αυτόν ολοκληρωτικά. Γουστάρεις όμως και είσαι σε θέση να το ανεχτείς.

Αν πάλι είστε μαζί καιρό, ίσως το βλέπεις και κάπως σαν «γλυκιά οικειότητα». Ο άνθρωπός σου σε νιώθει τόσο κοντά του που δε νοιάζεται πια για τους τύπους ενώ δε φοβάται μήπως σε κακοκαρδίσει αν δε σου δίνει συνεχώς το εκατό τοις εκατό της προσοχής του. Αν κι εσύ έχεις φτάσει πια στο σημείο να μη σε νοιάζει που το κινητό έχει γίνει προέκταση του χεριού του, τότε ίσως έχετε περάσει σε άλλη φάση στη ζωή και τη σχέση σας.

Τα παραπάνω φυσικά ισχύουν στην περίπτωση που τα πράγματα είναι αθώα και υποψία απιστίας δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως ακόμη η πιθανότητα, ο σύντροφός σου να μην ασχολείται καθόλου με το κινητό του ούτε να μπαίνει μπροστά σου στα social. Πλήρης αποχή αλλά μόνο όσο είστε μαζί. Αν απέχει γενικά από δημοσιεύσεις και τα insta stories τα απεχθάνεται, θα μπορούσες να σκεφτείς ότι είναι ή τουλάχιστον προσπαθεί να το παίξει εναλλακτικός. Όταν όμως εκείνος ποστάρει συνεχώς και είναι πάντα άμεσα διαθέσιμος διαδικτυακά κι απέχει μόνο όταν είστε μαζί, ίσως αυτό θα έπρεπε να αρχίσει να σε προβληματίζει.

Πριν προβείς σε παρορμητικές κινήσεις και υστερίες, καλό θα ήταν να παρατηρήσεις τη συμπεριφορά τόσο εντός όσο και εκτός διαδικτύου λίγο πιο προσεκτικά. Αν προσέξεις οτιδήποτε μπορεί να σου φανεί ύποπτο, από δημοσιεύσεις έως like και σχόλια σε ή από άτομα που σου είναι παντελώς άγνωστα έως ύποπτα μηνύματα, καλό θα ήταν να δώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου να αξιολογήσει την κατάσταση με ψυχραιμία. Στην τελική, δεν έχει σημασία αν αποκτά καθημερινά 30 ακολούθους παραπάνω ή αν του σχολιάζουν κάτω απ’τις φωτογραφίες άτομα που δε σου γεμίζουν το μάτι ως απλοί φίλοι. Σημασία έχει πως για να έχεις φτάσει στο σημείο να τον παρακολουθείς διαδικτυακά, ίσως αυτό να σημαίνει πως υπάρχουν κι άλλα στοιχεία του χαρακτήρα του ή της συμπεριφοράς του που σου χτυπούν καμπανάκι.

Καλό θα ήταν να κάνεις μια ψύχραιμη συζήτηση μαζί του και να μιλήσεις ανοιχτά. Είναι πολύ πιθανό όλα να είναι εντάξει και μετά τη συζήτησή σας να διαλυθούν οποιεσδήποτε αμφιβολίες. Μπορεί να είναι όλα στη φαντασία σου. Δικές σου ανασφάλειες και ο φόβος πως ίσως δεν είσαι αρκετός. Στον έρωτα όλα αυτά παίζουν πάντα. Σε περίπτωση όμως που η συμπεριφορά του εξακολουθεί να παραμένει ίδια και να σε προβληματίζει ακόμη και μετά τη συζήτησή σας, αν ακόμη αμφιβάλλεις, ίσως θα πρέπει να δώσεις στον εαυτό σου λίγο χώρο και χρόνο να σκεφτεί αν τελικά αυτό που έχετε σε κάνει ευτυχισμένο κι αν σε αυτή τη σχέση μπορείς να νιώσεις ασφάλεια. Στην τελική, αν οι αμφιβολίες παραμένουν μέσα σου καιρό, ίσως θα πρέπει να ακολουθήσεις το ένστικτό σου. Μην ξεχνάς πως, όσο και αν μοιάζει χιλιοειπωμένο, δεν υπάρχει ποτέ καπνός χωρίς φωτιά.

Συντάκτης: Νεφέλη Μπαντελά
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου