Είναι εκείνο το φιλαράκι που συνάντησες πρώτη φορά στην αυλή του Λυκείου σου κι αμέσως το ξεχώρισες χωρίς καν να το ξέρεις, ανάμεσα σε τόσους άλλους νεοφερμένους. Είναι εκείνο το τυπάκι στην παρέα που σε περιμένει στο καφέ της σχολής μαζί με τους άλλους και δεν το έχεις ξαναδεί. Φίλος φίλου, σου είπαν. Είναι εκείνος ο συνάδελφος που δουλεύει δίπλα σου σε ένα γραφείο κατάμεστο από προσωπικό, την πρώτη σου μέρα στη δουλειά. Είναι η κεραυνοβόλα σου φιλία, αυτή που λες «Καλημέρα» ή ένα τυπικό «Γεια σου» και κόλας για πάντα.

Μπορώ να σου δείξω  7 σημάδια που θα σε κάνουν να αναγνωρίσεις μια κεραυνοβόλα φιλία:

 

1. Σε ψήνει κι από την περιγραφή

Ακούς από πριν για την άφιξή του στην παρέα, στη δουλειά, στο σχολείο και ξέρεις πως όχι απλά θες να τον γνωρίσεις αλλά πως θα ταιριάξετε κιόλας. Είναι τόσο γλαφυρές οι περιγραφές των άλλων για το άτομο του που νιώθεις σαν να το γνωρίζεις και κάτι σε τραβάει σε αυτό. Είναι τα ενδιαφέροντά του, οι ατάκες του που σου μεταφέρουν οι άλλοι, ή απλώς η δική σου ανάγκη να βρεθεί αυτός ο άνθρωπος στη δική σου ζωή.

 

2. Δε θα ξεχάσεις όνομα

Είναι ο μόνος άνθρωπος που θα θυμάσαι από τα νέα μέλη, όταν γυρίσεις σπίτι. Θα σου έχει τραβήξει την προσοχή με την εμφάνισή του, τους τρόπους και τη συμπεριφορά του. Ξεχώρισε στην παρέα, θα ξεχωρίσει και στη ζωή σου, στα σίγουρα.

 

3. Θα ταιριάξει το χιούμορ σας

Από την πρώτη κιόλας συνάντησή σας, θα σε κάνει να κλαις από τα γέλια, θα λατρέψεις το χιούμορ του και δε θα μπορείς να ζήσεις χωρίς τα αστεία του. Θα μπορεί με αμεσότητα να κάνει τα πάντα να φαίνονται πιο όμορφα, πιο χαρούμενα, πιο εύκολα και πιο ευχάριστα. Είναι τόσο σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας που μας κάνουν να γελάμε, που ξεκλειδώνουν αυτή την πιο χαλαρή εκδοχή μας. Και το χιούμορ φυσικά έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία του καθενός, άρα σου δείχνει και το ποιόν του.

 

4. Θα υπάρχει ταύτιση

Θα βρεις, από εκείνη την πρώτη σας μέρα, αρκετά κοινά σημεία που θα σας φέρουν κοντά και θα σας κάνουν να ταυτιστείτε. Σπουδαία η ταύτιση με το φιλαράκι σου. Είναι αυτή που αργότερα θα σας κάνει να σκέφτεστε με ένα μυαλό κι ο ένας θα συμπληρώνει τον άλλον- όταν θα γνωριστείτε καλά. Είναι κι αυτό ένα κομμάτι της χημείας που θα σας ενώσει και θα σας κρατήσει έτσι- ίσως και για πάντα.

 

5. Θα κυλάει ο χρόνος, νερό

Την πρώτη φορά που θα βρεθείτε, θα ξεχάσεις υποχρεώσεις, δουλειές, νύστα και κούραση. Κι αυτό διότι περνάει απίστευτα γρήγορα ο χρόνος όταν τον περνάς με ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν. Έτσι μια απλή συνάντηση, στην οποία μπορεί και να σκεφτόσουν αν θέλεις να μας, μετατρέπεται σε ένα συναρπαστικό βράδυ. Είναι εκείνο το σημάδι που δείχνει ότι αργότερα, θα βρεθείτε να στέλνετε μηνύματα για να χαζολογήσετε χωρίς να έχετε απαραίτητα κάτι σημαντικό να πείτε κι η ώρα θα κυλά νεράκι.

 

6. Θα αραδιάσεις όλα τα προσωπικά σου

Θα θέλεις να του ανοιχτείς αμέσως, χωρίς να πιστεύεις πως θα σε κρίνει και δε θα σε πτοήσει το γεγονός πως μόλις γνωριστήκατε. Θα μοιραστείς πολύ άνετα τον προβληματισμό σου, μετά από την πρώτη σας ώρα στην παρέα κι εκείνος με ενδιαφέρον θα σου δώσει λύση, όμοια με αυτή που θα έδινες εσύ σε κάποιον με τον οποίο γνωρίζεστε χρόνια.

 

7. Ο σεβασμός θα είναι αμοιβαίος

Θα καταλάβεις μετά από λίγη ώρα πως υπάρχει μια πηγαία κι αμοιβαία εκτίμηση. Γιατί έτσι είναι οι φιλίες και οι σχέσεις που κρατούν για πάντα. Μοιράζονται έναν αμοιβαίο θαυμασμό! Μόλις απέκτησες λοιπόν ένα μεγάλο φαν, τον κεραυνοβόλο φίλο σου.

Πόσα κοινά έχει τελικά η κεραυνοβόλα φιλία με τον έρωτα, ε; Η χημεία και σε αυτή τη σχέση παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο. Είναι από αυτές τις καρμικές σχέσεις, που νομίζεις πως περίμενες τον άλλο όλη σου τη ζωή. Διότι, άνθρωποι, θα περάσουν πολλοί από δίπλα μας. Τυχεροί, όμως, θα είμαστε όσοι βρούμε εκείνον τον ένα φίλο κι ακόμα πιο τυχεροί εκείνοι πού θα το καταλάβουμε γρήγορα, γιατί δε θα πάει ο χρόνος χαμένος. Μην ανησυχείς, θα τον αναγνωρίσεις όταν έρθει. Και το ίδιο θα κάνει κι εκείνος.

Συντάκτης: Ελένη Μανταδάκη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου