austin-chan-ukzhlkoz1ie-unsplash

Σίγουρα έχει τύχει στους περισσότερους να τους αρέσει κάποιος ερωτικά, να βλέπουν ότι και η άλλη πλευρά εκπέμπει αντίστοιχα σήματα, αλλά να μη γίνεται καμία κίνηση για το πρώτο βήμα ή να το αφήνετε να πάει χαλαρά και ό,τι γίνει. Είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα, πάντα σε μια τέτοια περίπτωση προβληματίζεσαι και αρχίζεις τα σενάρια. Τότε είναι που το μυαλό γεμίζει δεκάδες αναπάντητες ερωτήσεις του τύπου: «Γιατί δεν κάνει κάποια κίνηση;», «Μήπως είναι στη φαντασία μου όλο αυτό;», «Μπας και κοιτούσε κάποιο άλλο άτομο δίπλα ή πίσω μου;» και άλλα πολλά που δεν μπορείς να βρεις απάντηση γιατί την ξέρει μόνο η άλλη πλευρά.  Δέκα πιθανοί λόγοι, όμως, που θα μπορούσαν να εμποδίσουν κάποιον να σε πλησιάσει ερωτικά είναι οι εξής:

1. Ίσως πιστεύει πως είσαι σε σχέση. Ακόμη και αν τη μέρα που σε είδε, εσύ δεν ήσουν με κάποιο άλλο πρόσωπο μπορεί κάποια στιγμή, μια άλλη βραδιά να σε είδε λίγο πιο κοντά με κάποιον -ακόμα κι αν ήταν φίλος σου- και να πίστεψε πως είσαι σε σχέση. Ακόμα και αν υπάρχουν οι εξαιρέσεις που δεν πτοούνται αν δουν ότι το άτομο που τους ενδιαφέρει συνοδεύεται, εσύ πέτυχες κάποιον που δεν επιθυμεί να γίνει το τρίτο πρόσωπο.

2. Την ίδια στιγμή μπορεί να βρίσκεται ο ίδιος σε σχέση και ακόμη και αν του αρέσεις δεν μπορεί για λόγους ηθικής να κάνει κάποια κίνηση. Στη τελική δεν είπε κανείς ότι απαγορεύεται το φλερτ για όσους είναι δεσμευμένοι.

3. Ίσως σε θεωρεί αρκετά εύκολο στόχο και γι’ αυτό το λόγο δεν μπαίνει στον κόπο να σε κατακτήσει. Η αλήθεια να λέγεται στους περισσότερους από εμάς αρέσουν τα δύσκολα και δε θα προτιμήσουμε κάτι που είναι ήδη σερβιρισμένο στο πιάτο μας από το να κάνουμε παιχνίδι για να κατακτήσουμε κάποιον. Εξάλλου εκεί είναι η μαγεία.

4. Ο κόσμος είναι μικρός και υπάρχουν άνθρωποι που αν γνωρίζουν πως έκανες κάτι στο παρελθόν με κάποιο φίλο ή γνωστό τους, όσο και να τους αρέσεις δε θα σε πλησιάσουν. Πες το νοοτροπία, τρόπο σκέψης, ό,τι και να είναι για τους ίδιους είναι αρκετά σημαντικός λόγος για να απομακρυνθούν.

5. Λόγω αυτοπεποίθησης. Μπορεί το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει να χαρακτηρίζεται από έλλειψη αυτοπεποίθησης και αν εσύ δείχνεις μία δυναμική εικόνα προς τα έξω, να κομπλάρει και αυτό να τον αποτρέψει από το να σε πλησιάσει, μιας και θα φοβάται πως δεν είναι αρκετός ή ότι θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσπάθεια για να καταφέρει να τραβήξει το ενδιαφέρον σου. Ίσως πάλι και να είναι άτομο με υψηλή αυτοπεποίθηση και να πιστεύει πως δε γίνεται να χαλάσει την εικόνα του και να κάνει αυτός το πρώτο βήμα -όσο και αν του αρέσεις.

6. Έπεσες σε περίπτωση «player». Αυτή είναι μία κατηγορία ανθρώπων οι οποίοι απολαμβάνουν να φλερτάρουν και να παίζουν με κάποιον χρησιμοποιώντας το βλέμμα και τη γοητεία τους, αλλά στο τέλος της βραδιάς φεύγουν με την παρέα τους αφού έχουν πάρει τη δόση που θέλανε και δεν έχουν ανάγκη για κάτι παραπάνω.

7. Ίσως είσαι συνεχώς με κόσμο και η άλλη πλευρά περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να σε πλησιάσει. Στην τελική αν σου αρέσει και εσένα επιδίωξε να μείνεις λίγο μόνος για να μπορέσει να σε πλησιάσει χωρίς να κομπλάρει από αδιάκριτα βλέμματα.

8. Έχεις ακούσει τη φράση «Ήρθε ο σωστός άνθρωπος τη λάθος στιγμή»; Ίσως κάτι τέτοιο να ισχύει και στη δική σου περίπτωση αφού ίσως το άτομο που ενδιαφέρεται να περνάει μία δύσκολη φάση, να έχει χωρίσει πρόσφατα από μία τραυματική σχέση και να μην είναι έτοιμο συναισθηματικά να δοκιμάσει κάτι νέο.

9. Θυμάσαι όταν σου είπα ότι ο κόσμος είναι μικρός; Αυτό ισχύει και στην περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται για σένα. Σίγουρα προτού κάνει κίνηση θα ρωτήσει να μάθει, αφού δεν έχει το θάρρος να κάνει το βήμα να σε γνωρίσει εξαρχής από μόνος του.  Ρωτώντας, λοιπόν, για σένα ίσως κάποιοι καλοθελητές να του είπαν γεγονότα που δεν τον χαροποίησαν ιδιαίτερα ή να διέδωσαν ψευδείς πληροφορίες, αφού στο τέλος της ημέρας αυτοί που θέλουν το καλό μας είναι μετρημένοι στο ένα χέρι.

10. Δε νιώθει σίγουρος για τα αισθήματά του. Μπορεί να του αρέσεις, αλλά να μην έχει ξεπεράσει ακόμα τον πρώην. Ίσως παράλληλα να φλερτάρει και με κάποιο άλλο πρόσωπο και να αισθάνεται μπερδεμένος. Γενικά υπάρχει σίγουρα ενδιαφέρον προς το πρόσωπό σου, αλλά αν αισθάνεται ο ίδιος μπερδεμένος, γιατί να κάνει το βήμα και να σου δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα; Όταν ξεκαθαρίσει τι πραγματικά θέλει από σένα, τι περιμένει και τι μπορεί να προσφέρει, ίσως και να εκδηλωθεί.

Συνεπώς οι λόγοι που μπορεί να εμποδίσουν κάποιον να σε πλησιάσει ερωτικά είναι πολλοί και οι περισσότεροι από αυτούς είναι μέρος της καθημερινότητάς μας, αφού σχετίζονται με τον τρόπο ζωής μας και το πώς σκέφτεται και συμπεριφέρεται κάποιος στις μέρες μας. Εγώ θα έλεγα, με εξαίρεση τους λόγους ηθικής, αν σου αρέσει κάποιος δείξ’ το.  Στην τελική δεν τον είχες από χθες για να φοβάσαι μην τον χάσεις σήμερα.

Συντάκτης: Ραφαήλια Πολυδώρου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!