Υπάρχουν φορές που κυνηγάς τον έρωτα, μα υπάρχουν κι εκείνες που ο έρωτας κυνηγάει εσένα. Λες και σ’ έχει βάλει στο μάτι κι εκεί που δεν το περιμένεις ο φτερωτός, μικρός, ημίγυμνος άγγελος βρίσκεται μπροστά σου με το βέλος να έχει βάλει στόχο την καρδιά σου. Μπορεί να συμβεί οπουδήποτε, σε μια στάση λεωφορείου, στο σουπερμάρκετ ακόμα και σε ουρά αναμονής στην εφορία.

Μα πάρε ένα άλλο παράδειγμα. Πες, λοιπόν, πως βρίσκεσαι σπίτι με το κολλητάρι σου, το οποίο περνάει την φάση του κι εσύ βρίσκεσαι εκεί για να το στηρίξεις. Σκέφτεσαι, μήπως είναι καλή ιδέα να ανοίξεις εκείνο το κόκκινο κρασί που μέρες έβλεπες την κουζίνα σου. Γιατί όχι; Μα δυστυχώς δε βρίσκεις τίποτα για να τσιμπήσετε. Βάζεις κάτι πρόχειρο πάνω σου μπαίνεις στο αμάξι και κατευθύνεσαι προς το σουπερμάρκετ της γειτονιάς σου. Είσαι μπροστά στο ψυγείο και κοιτάζεις τα τυριά. Γυρνάς το κεφάλι σου στα δεξιά κι ο έρωτας βρίσκεται δίπλα σου. Το άρωμα που φοράει έχει μπει κυριολεκτικά στα ρουθούνια σου και -αφού σ’ έχει μαγέψει- προσπαθείς να θυμηθείς αν το γνωρίζεις. Προσπαθείς να ρίξεις κι άλλη ματιά στα κλεφτά χωρίς να γίνει αντιληπτή η περιέργειά σου. Καθώς απλώνεις το χέρι να πιάσεις το τυρί τα χέρια σας ακουμπάνε μεταξύ τους. Αμήχανη στιγμή που την έπνιξε εκείνο το τραβηγμένο γελάκι που κάνατε.

Συμβαίνουν αυτά σκέφτηκες. Μα ένα βλέμμα που ανταλλάξατε ήταν αρκετό για να ερωτοχτυπηθείτε. Μόλις βρέθηκες στην αρχή ενός έρωτα. Κι όλα αυτά επειδή σου τελείωσε το τυρί. Μόνο που τώρα αντί γι’ αυτό, θέλεις να πάρεις μαζί σου το τυπάκι.

Σε προσπερνάει, πάει προς το ταμείο τρέχεις από πίσω αγκαλιά με το καλαθάκι με τα ψώνια για να δεις άλλη μια φορά εκείνο το πρόσωπο. Μόνο που σταμάτησε και γύρισε προς το μέρος σου κοιτάζοντάς σε στα μάτια. Δε βγαίνει μίλια από το στόμα σου. Για λίγα δευτερόλεπτα παγώνει ο χρόνος και νιώθεις τη λιποθυμία να πλησιάζει. Αφήνει κάτω το καροτσάκι κι απλώνει το χέρι να συστηθεί. Αυτό ήταν.

Αφού ανταλλάξατε ονόματα, facebook και τηλέφωνο φεύγεις από το ταμείο μ’ ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη. Το χαμόγελο εκείνο που δε σ’ αφήνει να πάρεις άλλη έκφραση. Το χαζοχαρούμενο χαμόγελο του έρωτα, γιατί ο έρωτας είναι αυτός που στο προκαλεί. Και μια τέτοια ιστορία θα έχει σαφώς και συνέχεια. Άλλωστε, πόσες υπέροχες σχέσεις προέκυψαν έτσι, από μια τέτοια απρόσμενη κι εντελώς τυχαία συνάντηση;

Τελικά υπάρχει το λεγόμενο τάιμινγκ; Τι συνωμότησε στο να βρεθείτε εσείς οι δύο; Θα έλεγε κανείς πως είναι παιχνίδια της τύχης; Βασικά, κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά. Ίσως εν μέρει να κατευθύνεις εσύ τη γεμάτη εκπλήξεις ζωή σου. Οι εκπλήξεις θα συνεχίσουν να έρχονται και είτε είναι καλές είτε κακές βοηθάνε στην εξέλιξή σου. Ετοιμότητα και σοφία είναι ό,τι χρειάζεσαι. Όλα κατευθύνονται από σένα εκτός από την τύχη. Αν η τύχη είναι απλόχερη μαζί σου, ετοιμάσου για πολύ ευχάριστες στιγμές. Καλή τύχη, λοιπόν, στους έρωτες που περιμένουν να ανταμωθούν.

Συντάκτης: Ρόμυ Βασιλειάδη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου