Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δε διαθέτουν συναισθηματική ισορροπία μέσα τους.

Η εύκολη λύση είναι η δημιουργία σχέσεων με σκοπό να ενδυναμωθούν εσωτερικά για να συνεχίσουν την καθημερινότητα τους. Έτσι λοιπόν δημιουργούν σχέσεις για να μπορούν να καλύψουν την αδυναμία του να πορεύονται μόνοι τους. Άνθρωποι νευρικοί, ξινισμένοι και διαρκώς θυμωμένοι με όλα.

Άνθρωποι που έχουν αποθέματα γκρίνιας και γκρινιάζουν για όλα. Αισθήματα δυσαρέσκειας, εκνευρισμού κι απογοήτευσης για ανεκπλήρωτες προσδοκίες και παράπονα που δεν εισακούονται, γι’ αυτό που ο σύντροφος θα «έπρεπε» να είναι και δεν είναι.

Μπορείς να γλυκάνεις έναν τέτοιο άνθρωπο;

Η αλήθεια είναι ότι ίσως μπορείς, αλλά δεν έχει σημασία να το κάνεις.

Αν βρισκόμασταν σε παραμύθι,ο ρόλος που θα ενσάρκωναν θα ήταν το τέρας.

Μια καλή μου φίλη, μου θύμισε ότι είναι ευκολότερο να αγαπάς ένα τέρας παρά να το φοβάσαι.

Πολλές φορές δε συνειδητοποιούμε όμως ότι όλα αυτά τα χαρακτηριστά που θέλουμε να εξαφανίσουμε από το σύντροφό μας είναι η «άλλη όψη του νομίσματος», όλα αυτά που μας γοήτευσαν και τον έκαναν ελκυστικό στα μάτια μας.

Το ότι νευριάζει, ζηλεύει συνεχώς και μας κάνει σκηνές, το ότι θέλει να μας ελέγχει είναι η άλλη πλευρά του πάθους με το οποίο μας διεκδίκησε στην αρχή. Το ότι δε βγαίνει συνέχεια έξω, βαριέται και πολλές φορές γκρινιάζει, είναι ίσως η άλλη πλευρά της ηρεμίας που μας άρεσε τον πρώτο καιρό.

Κι αν είναι συνέχεια στον κόσμο του και μοιάζει ανεύθυνος και ασυνεπής αυτό σίγουρα συνδέεται με τη μποέμικη γοητεία του.

Άνθρωποι ασυνήθιστοι. 

Δημιουργούν χάος στη ζωή μας, το οποίο δεν έχουμε συνηθίσει. Τείνουμε να τα θέλουμε όλα σε τάξη, να έχουμε έτοιμα τα σχέδια για το μέλλον μας. Έτσι στεκόμαστε επιφανειακοί να τακτοποιούμε όλα όσα κρίνονται από τη προσωπικότητά μας πως δημιουργούν αταξία. Παρακινημένοι πάντα από φόβους και ψευδαισθήσεις που χτίζουμε υποσυνείδητα.

Είναι λογικό να δειλιάζουμε μπροστά σε ένα τέτοιο χάος. Όταν έχεις συνηθίσει να ελέγχεις  τα πάντα είναι δύσκολο να αφεθείς και να εμπιστευτείς κάτι άγνωστο. Πρέπει να μάθεις να το σέβεσαι όμως.

Κι αν μέσα σε αυτό το χάος που νομίζεις ότι σε βγάζει εκτός τροχιάς, βρίσκονται κρυμμένα όλα όσα θέλεις;

Αν το εμπιστευθείς, ίσως να μάθεις.

Συντάκτης: Άννα-Μαρία Μαρίνου