Article of the day: Πώς θα είναι ο Δεκέμβριος για κάθε ζώδιο; Διάβασε εδώ.

anastasia100

Ο άντρας που μένει μαζί με πολλές γυναίκες είναι τυχερός. Κι αυτό, γιατί το γυναικείο φύλο είναι η μεγαλύτερη ευτυχία που μπορεί να σου τύχει, κι ας λένε εκείνοι που δε γνωρίζουν ότι την πάτησε και δε θα αντέξει τη γκρίνια τους.

Δημογραφικά λένε πως αντιστοιχούν σ’ έναν άντρα δύο γυναίκες, όμως σε κάποιους αντιστοιχούν περισσότερες. Ασφαλώς και δε μιλάμε για τους άστατους με τις πολλές ερωτικές συντρόφους, αλλά τους άλλους, τους χαμογελαστούς, που ζουν σ’ ένα σπίτι γεμάτο θηλυκά και δεν τους αντιστοιχούν μόνο δύο, αλλά περισσότερα και σε διάφορους ρόλους.

Μάνα, αδερφή, φίλη, κόρες ακόμη κι ο σκύλος θηλυκού γένους κι εκείνος ένας. Ένας και μοναδικός και μια ζωή γεμάτη γυναίκες. Μια ζωή στα παράξενα και τα λογικά. «Πόσο ν’ αντέξει κανείς;», θα βιαστούν ν’ αναρωτηθούν κάποιοι, «ούτε στο χειρότερο εχθρό μου» θα ευχηθούν κάποιοι άλλοι, που όμως θα γνωρίζουν ελάχιστα απ’ την πραγματικότητα.

Όσο πιο πολλές είναι οι γυναίκες στη ζωή σου, τόσο μεγαλύτερη είναι η έκρηξη χαράς, που θα σε περιτριγυρίζει εσένα που σου έλαχε, γιατί και τη χαρά πολλές φορές δεν έχουμε τα ψυχικά αποθέματα να την αντιληφθούμε και να τη διαχειριστούμε, όπως της αρμόζει. Ίσως, γιατί έτσι μας βολεύει, γιατί δε γνωρίζουμε, ίσως γιατί ακούμε φήμες ή δεν μπήκαμε ποτέ σ’ αυτή τη θέση.  

Είναι ευτυχία να ξυπνάς το πρωί και πριν φύγεις απ’ το σπίτι να δέχεσαι φιλιά απ’ τα κορίτσια σου, αν δεν είναι αυτό πολύτιμο, τότε τι είναι; Γιατί τα κορίτσια είναι πιο τρυφερά κι αγαπησιάρικα απ’ τους άντρες και αυτό είναι το πρώτο, που σου χαρίζουν απλόχερα.

Γεμίζουν κραγιόν τα μάγουλα και χαμόγελα τα στόματα. Είναι ευτυχία να μην έχεις γνωρίσει το προσωπείο του φόβου και να τα αντιμετωπίζεις όλα ροζ. Όσο πιο έντονο το ροζ κι οι κορδέλες, τόσο μεγαλύτερη η χαρά. Το κάθε φύλο αισθάνεται γεμάτο, όταν περιτριγυρίζεται απ’ το άλλο. Ιδιαίτερα, όταν αυτή η σχέση ισχυροποιείται με δεσμούς αίματος, τότε το ροζ γίνεται έντονο φούξια και χρωματίζει τις μέρες των ανθρώπων.

Κάποιοι θα πουν ότι «όπου λαλούν πολλές γυναίκες, αργεί να ξημερώσει» από τους καυγάδες μεταξύ τους, αλλά και τι έγινε; Όταν ακούς το «ο Γιώργος και τα κορίτσια του» ή «ο Βασίλης κι οι κόρες του» γεμίζεις από περίσσια περηφάνια κι είναι αδύνατον να μην καμαρώνεις σαν να έχει βάλει μόλις γκολ η ομαδάρα.

Εκείνοι που ζουν στο ίδιο σπίτι με πολλές γυναίκες είναι ιδιαίτερα ισχυροί χαρακτήρες και τυχεροί σ’ όλους τους τομείς της ζωής τους. Μπορείς να τους αναγνωρίσεις αμέσως. Όχι απ’ τις φωτογραφίες που ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανάμεσα στα κορίτσια τους, αλλά απ’ την ευτυχία και την επιτυχία που τους περιβάλλει.

Λένε, άλλωστε, ότι πίσω από έναν ισχυρό άντρα κρύβεται μία πανίσχυρη γυναίκα, φαντάσου τι γίνεται, όταν αυτή η γυναίκα δεν είναι μία, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δύο, τρεις, τέσσερις, μπορεί και πέντε. Μεγαλώνει το άλλο μισό και θεριεύει, κυριαρχεί, εξημερώνεται.

Εκτός των άλλων, πώς να μην επιτύχει κάποιος που είναι ξέγνοιαστος; Κι αυτό, γιατί ανάμεσα σε πολλά θηλυκά δε μένουν και πολλά να κάνεις. Όχι, από φαλλοκρατισμό, αλλά επειδή εκείνες δε θα τον αφήνουν να κάνει πολλά, ούτως ή άλλως. «Έναν τον έχουμε και τον προσέχουμε», καθώς οτιδήποτε μοναδικό γίνεται πολύτιμο εκ των πραγμάτων, είτε αφορά αντικείμενα, είτε αφορά ανθρώπους κι εκείνος για εκείνες είναι μονάκριβος.

Πασάς στα Γιάννενα ο κύριος τυχερός, που αποφάσισε ή έτυχε να έχει πολλά κορίτσια. Μεγάλη υπόθεση να έχεις δικό σου χαρέμι και να διαφέρεις απ’ τους άλλους, ακόμη κι όταν θα πρέπει ν’ ανεχτείς τα νεύρα τους, τις ερωτικές τους απογοητεύσεις, την εκρηκτική εφηβεία, τις ορμόνες της εγκυμοσύνης και τα έξοδα όταν παντρεύονται, αλλά και τη χαρά να πλημμυρίζεσαι από τρυφερότητα.

Τα θηλυκά άλλωστε, έχουν εκείνη την υπερδύναμη να μεταμορφώνουν τους χαρακτήρες των ανθρώπων, να τους ηρεμούν και συγχρόνως να τους εξοργίζουν. Να τους γεμίζουν αγάπη και παράλληλα ν’ αντιδρούν υπερεγωιστικά για να λάβουν αυτό που θέλουν.

Να πεισμώνουν και να ξεπεισμώνουν, να σε πονάνε και να σ’ αγκαλιάζουν, να κλαίνε και να γελάνε. Αδιαμφισβήτητη, υπάρχει η αδυναμία των πατεράδων στην κόρη γι’ αυτό ακριβώς το λόγο αυτή δυναμώνει, όταν η κόρη δεν είναι ενικού αριθμού, αλλά πληθυντικού.

Οι γυναίκες είναι ευτυχία, όταν είσαι μόνος στον κόσμο τους μαζί τους, γίνεσαι καλύτερος. Τις κάνεις όμως κι εσύ καλύτερες, όταν μπαίνεις στον δικό τους κόσμο. 

 

Επιμέλεια κειμένου Πέννυς Πηττά: Νάννου Αναστασία.

Συντάκτης: Πέννυ Πηττά