Το σεξ αποτελεί αναμφίβολα έναν απ’ τους σημαντικότερους τομείς κάθε σχέσης. Μπορεί με τον οποιοδήποτε να διασκεδάζετε με τον ίδιο τρόπο, να σου αρέσει η συμπεριφορά του και το πώς σε προσέχει και να ‘χετε πάρα πολλά ακόμα κοινά σημεία. Αν, όμως, δεν υπάρχει σεξουαλική χημεία, καταλαβαίνεις πως υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο αργά ή γρήγορα θα πρέπει ν’ αντιμετωπίσεις και θα σε προβληματίζει, καθώς δε μιλάμε για μια φιλική σχέση αλλά για μια ερωτική.

Πάνω στο σεξ παρουσιάζονται πρωτόγνωρα ένστικτα και συμπεριφορές που ενδέχεται να μην είχες ξανασυναντήσει απ’ το σύντροφό σου σ’ οποιαδήποτε έκφανση της κοινής σας πορείας. Να γνωρίζεις έναν εντελώς διαφορετικό άνθρωπο και χαρακτήρα, ο οποίος ουδεμία σχέση έχει μ’ αυτά που βλέπεις και διαπιστώνεις στην καθημερινότητά σας. Ως ένα σημείο αυτό είναι φυσιολογικό κι απολύτως κατανοητό, καθώς πρόκειται για τη στιγμή της απόλυτης απελευθέρωσης κι έξαρσης, τη στιγμή της απόλυτης έντασης κι ικανοποίησης. Είναι η στιγμή που δεν ελέγχεις τον εαυτό σου και παραδίνεσαι στην ηδονή.

Σ’ αυτό το σημείο, ωστόσο, γεννάται ένα μεγάλο ερώτημα. Ποιος απ’ τους δύο χαρακτήρες που σου ‘χει δείξει ο σύντροφός σου είναι ο πραγματικός; Αυτός που διέπει την καθημερινότητά σας, ο τρόπος που σου μιλάει και σου συμπεριφέρεται συνεχώς ή αυτός που παρουσιάζει στο κρεβάτι σας; Τι απ’ όλα να πιστέψεις, αυτά που σου λέει στις χαλαρές σας στιγμές ή την ώρα της σεξουαλική σας ηδονής;

Με λίγα λόγια, όσα λέγονται και φαίνονται πάνω στο σεξ, είναι απαραιτήτως ψέματα και μεγαλεπήβολες κουβέντες απ’ την ένταση της στιγμής ή περιέχουν και δόσεις αλήθειας; Αυτά τα ερωτήματα σίγουρα κάποια στιγμή έχουν παιδέψει και το δικό σου μυαλό. Προβληματίζεσαι για το αν όσα ακούς και βλέπεις εκείνη τη στιγμή, ιδιαίτερα όταν εναντιώνονται στη συνολική εικόνα που σου παρουσιάζει κάποιος, είναι αλήθεια.

Στο συγκεκριμένο ερώτημα δεν υπάρχει απόλυτα σωστή και λάθος απάντηση. Σίγουρα, όσα λέει κάποιος πάνω στο κρεβάτι περιέχουν δόσεις αλήθειας. Όντως απελευθερωμένος στο μέγιστο βαθμό ξεστομίζει πράγματα που ίσως να μην υπάρχει περίπτωση να τ’ ακούσεις οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Αποτελούν τις ενδόμυχες σκέψεις του, που δε νιώθει άνετα ν’ αποκαλύψει και βγαίνουν στο φως την ώρα της χαλάρωσης, όταν έχει παραδοθεί στην απόλαυση.

Σκέψου τον εαυτό σου και το πώς αντιδράς εσύ εκείνες τις στιγμές. Οτιδήποτε λες στο σύντροφό σου είναι ψέμα; Δεν το νομίζω. Ίσως, μάλιστα, είσαι και λίγο πιο ειλικρινής απ’ ό,τι συνήθως, καθώς πάνω στο κρεβάτι σπάνε οι φραγμοί και τα στερεότυπα. Εκφράζεσαι αυθόρμητα κι όπως σου ‘ρχεται στο μυαλό, χωρίς να φιλτράρεις το περιεχόμενο των λεγόμενών σου κι αποβλέποντας αποκλειστικά στη μεγιστοποίηση της απόλαυσης. Το μυαλό σου είναι παραδομένο εκεί και λες αυτομάτως αυτό που σκέφτεσαι.

Παρ’ όλα αυτά, δε σημαίνει πως όσα λέγονται πάνω στο κρεβάτι αντικατοπτρίζουν και στον απόλυτο βαθμό την πραγματικότητα. Πάντα σε στιγμές φορτισμένες, γεμάτες ένταση, τείνουμε να μεγαλοποιούμε αυθόρμητα –και χωρίς να το συνειδητοποιούμε– τα πράγματα. Το καλύτερο παράδειγμα επ’ αυτού αποτελεί η ευκολία με την οποία λέμε και σκεφτόμαστε το οτιδήποτε πάνω στον ενθουσιασμό μιας καινούργιας γνωριμίας. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και την ώρα του σεξ, κατά την οποία όλος ο οργανισμός μας βρίσκεται στην απόλυτη έξαρση.

Συνοψίζοντας, σίγουρα όσα λέγονται πάνω στο σεξ είναι κατά ένα μέρος αληθή. Δε βρισκόμαστε σε θέση να επεξεργαστούμε τις πληροφορίες που εκπέμπουμε. Ωστόσο, παρά τις όποιες αλήθειες, είναι πολύ πιθανό να μεγεθύνονται και κάποια πράγματα.

Οπότε, κοίτα ν’ απολαύσεις τη στιγμή, ακούγοντας τι σου εκφράζει ο σύντροφός σου, χωρίς όμως να τους δίνεις και τεράστια βαρύτητα.

Συντάκτης: Αλέξανδρος Πασσίσης
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη