Ας μιλήσουμε λίγο για one night stand. Ξέρεις για εκείνες τις ξεπέτες της μιας βραδιάς που είναι όμως γεμάτες από ηδονή και πάθος για λίγες ώρες αλλά που το επόμενο πρωί ξυπνάς και ο καθένας παίρνει το δρόμο του. Ίσως κάποια στιγμή να το επαναλάβετε, κατά βάση όμως οι λέξεις «one night» είχαν ξεκάθαρο λόγο να μπούνε πριν το «stand». Πρόκειται για έρωτα της μιας βραδιάς και ακόμα και αν κάποτε αποτελούσε ταμπού, πλέον βρίσκεται αρκετά ψηλά στη λίστα με τις επιλογές μας. Πες το τρόπο για να επιβεβαιωθεί κάποιος και να τονώσει την αυτοπεποίθησή του, πες το αποφυγή χωρισμού δια της πλαγίας οδού, πες το συνειδητή επιλογή επειδή βαρέθηκες τις δήθεν σχέσεις, ή πες το τέλος πάντων όπως θες. Το νόημα παραμένει το ίδιο.

Ποιος είπε όμως πως όταν μιλάμε για μια βραδιά με κάποιον γνωστό ή και άγνωστο που μας έκανε το κλικ, πρέπει να μιλάμε για στεγνό, κυνικό και άγριο κρεβάτι χωρίς κανένα υπόβαθρο κι ατμόσφαιρα; Και το σκέτο το θέλει το παραμύθι του. Και δε μιλάμε για παραμύθι όπου ο υποψήφιος εραστής θα αραδιάσει ένα σωρό γλυκόλογα και θα δώσει υποσχέσεις μόνο και μόνο για να πετύχει αυτό που θέλει. Όχι. Πρώτο βήμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το ξεκαθάρισμα και εκεί ας είναι η ωμότητα και η κυνικότητα οι πρωταγωνιστές. Αφού βεβαιωθείτε όμως ότι κινείστε πάνω στις ίδιες γραμμές και στοχεύετε και οι δυο αντίστοιχα στο να περάσετε καλά και τέλος, είστε πλέον και ελεύθεροι να αφεθείτε λίγο παραπάνω. Είπαμε στόχος σας είναι να περάσετε καλά, πού η απόλαυση λοιπόν σε ένα κρεβάτι βιαστικό και ωμό;

Φλερτ, ερωτική διάθεση κι ατμόσφαιρα. Όλα ξεκινούν από το μυαλό, έτσι δε λένε; Αν λοιπόν δεν παίξουμε λιγάκι και με αυτό, αν δεν το κάνουμε να βιάζεται πιο πολύ και από το σώμα, γιατί να περιμένουμε ότι θα καταφέρει η απόλαυση να ξεπεράσει κάτι το πιο οικείο; Γιατί να πιστεύουμε ότι το άγνωστο θα μας προσφέρει το κάτι παραπάνω αν δεν του δώσουμε και εμείς την ευκαιρία να το κάνει; Μπορεί να σκεφτόμαστε ότι στόχος είναι η επαφή, αλλά αν είμαστε λιγάκι ειλικρινείς θα δούμε ότι ακόμα πιο ψηλά στη λίστα είναι η έξαψη που προσφέρει αυτό που δε γνωρίζουμε και η πιθανότητα η απόλαυση να πιάσει αποχρώσεις του κόκκινου που ούτε που είχαμε φανταστεί ποτέ. Είναι κι αυτή μια όψη του έρωτα. Ενός έρωτα όμως που βασίζεται στο σώμα και στο μυστήριο. Στην αδρεναλίνη που προσφέρει η σκέψη ενός ατόμου που δε θα ξανά ξαπλώσετε ποτέ ξανά μαζί. Αυτό το «Ό,τι προλάβεις πρόλαβες» που μας κάνει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και ταυτόχρονα να αφηνόμαστε πιο ελεύθεροι από ποτέ στα ένστικτά μας.

Σαρκικό και χωρίς συναίσθημα, ναι, αυτό δε σημαίνει όμως και απαραίτητα ξεπέτα. Ούτε φυσικά σημαίνει ρομαντισμοί, γούτσου-γούτσου κι αγκαλιές. Σημαίνει όμως παιχνίδι διεκδίκησης με λόγια και μηνύματα. Φλερτ από εκείνο που δείχνει πόσο γουστάρουμε να το περάσουμε στην επόμενη πίστα, δείχνοντας εκεί αν είμαστε ο παίκτης που τόση ώρα πλασάραμε. Ατάκες και υπονοούμενα που παίζουν το ρόλο ενός τρέιλερ για την πιο απολαυστική ταινία προσεχώς. Σημαίνει επίσης ερωτική ατμόσφαιρα με μουσική και ποτό είτε καθώς η φάση εξελίσσεται κάπου έξω, είτε αφού έχουμε καταλήξει στον χώρο ο ένας του άλλου. Έτσι θα ανάψει η φλόγα που θα σας κάνει να ζήσετε μια εμπειρία άγραφη.

Ας μη συγχέουμε καταστάσεις και μπερδεύουμε από μόνοι μας τα πράγματα. Όταν επιζητάς ένα ερωτικό σκηνικό και γουστάρεις να φλερτάρεις τον άλλον και να νιώσεις πως σε γουστάρει και σε διεκδικεί εξίσου, δε σημαίνει πως η μία βραδιά μαζί του θέλεις να γίνουν δύο, τρεις ή χίλιες δεκατρείς, καταλήγοντας στη σχέση της ζωής σου. Κομπλιμέντα, κινήσεις και πράξεις που εκδηλώνουν ότι θες τον άλλον εδώ και τώρα δεν αποτελούν ένδειξη τρελού έρωτα κι αγάπης. Είναι όμως η συνταγή που θα κάνει αυτήν τη μία βραδιά να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες. Και αφού έτσι κι αλλιώς το πρωί όλα θα έχουν τελειώσει, δεν αξίζει να τα παίξουμε όλα για όλα;

Συντάκτης: Γεωργία Ιορδανοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Ρουσσάκη