Μήπως είσαι από αυτούς που τον χωρισμό τον παίρνουν πολύ βαριά κι αν το πρώην ταίρι σε πόνεσε με το παραπάνω ψάχνεις τρόπους εκδίκησης, αντί να δείξεις ανωτερότητα και να κλείσεις ήρεμα κι ωραία την πόρτα του παρελθόντος; Ένας νέος τρόπος εκδίκησης των πρώην επινοήθηκε τους τελευταίους μήνες στο εξωτερικό. Ο λόγος για το spite-πορν.

Όλα ξεκίνησαν, όταν, η dominatrix Allie Eve Knox, δημιουργός ενήλικου περιεχομένου που ειδικεύεται σε φετίχ για τα οποία επιδέχεται πληρωμή, έλαβε ένα μήνυμα στο οποίο μια γυναίκα της ζητούσε να εξευτελίσει τον πρώην της. «Μια γυναίκα ζήτησε να στείλω ένα βίντεο στον πρώην της και να τον εκθέσω δημόσια για όλα όσα έκανε όταν ήταν μαζί. Ποτέ δεν ένιωσα πιο απαραίτητη σε όλη μου την ζωή», ανέφερε σε σχετικό tweet η Allie, το οποίο αμέσως έγινε viral, ενώ πολλοί επαίνεσαν μέσω σχολίων, τόσο την πρώην σύζυγο όσο και την Allie για την πράξη αυτή.

Αφού η Allie ζήτησε από τη γυναίκα μια λίστα με όσα ήθελε να αναφέρει και να φέρει σε δύσκολη θέση τον πρώην σύζυγό της, ξεκίνησε το βίντεο σαν ένα συνηθισμένο cam clip, όπου η Allie μιλάει ερωτικά και αγγίζεται. Έπειτα από τρία λεπτά, αλλάζει στάση και λέει «Τώρα που σε έφτασα εδώ που θέλω νομίζω ότι θα μοιραστώ ένα μυστικό μαζί σου, μια εκπληξούλα που έχω. Είμαι φίλη με την πρώην γυναίκα σου». Τότε γελάει σατανικά και αρχίζει να του προσάπτει τους χαρακτηρισμούς «βλάκας, αδιάφορος, εγωιστής» ,ενώ συγχρόνως τον κατηγορεί για την εμμονή του με τα ερωτικά βίντεο, για τον ναρκισσισμό και τον εγωκεντρισμό του. Άλλωστε, το πάθος του με τα βίντεο ήταν κι ο λόγος που επέλεξε να τον τιμωρήσει μέσω αυτού του τρόπου. Η dominatrix, ωστόσο, εμπνεύστηκε κι από δικές της εμπειρίες -όπως μοιράστηκε μέσω σχετικού tweet- αναφέροντας: «Να ευχαριστήσω όλους τους άντρες που μου έδωσαν υλικό για να το χρησιμοποιήσω».

Μέσα απ’ όλα αυτά η Knox αποφάσισε να ονομάσει αυτόν τον νέο τρόπο εκδίκησης «spite πορν», δηλαδή από άχτι, που σκοπό έχει να πληγώσει και να πονέσει. Μάλιστα, η ίδια ανέφερε πως αν και γενικά δέχεται πολλά περίεργα αιτήματα, αυτό ήταν το πιο ασυνήθιστο και παραδόξως και το πιο ικανοποιητικό για την ίδια.

Το spite πορν απέκτησε ολοένα και περισσότερους fans, αφού, όπως κάποιοι ισχυρίζονται πως αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο να εκθέσεις και να κάνεις παράπονα για την άσχημη συμπεριφορά της πρώην σχέση σου με τρόπο που σοκάρει και δεν περιμένει ο άλλος, αλλά και χωρίς να διακινδυνέψεις να υπάρξουν συνέπειες. Μπορεί η ιδέα αυτή να γεννήθηκε από μια γυναίκα, αλλά, ανεξαρτήτως φύλου υπάρχουν άτομα που επιδιώκουν να δώσουν ένα μάθημα στις πρώην σχέσεις τους με έναν ιδιαίτερο κι έντονα εκδικητικό τρόπο. Το νόημα σε όλο αυτό; Μάλλον κανένα. Δε χρειάζεται να φτάσει κανείς σε αυτό το σημείο να γίνει τόσο εκδικητικός και κακεντρεχής. Όποια ικανοποίηση κι αν νιώσεις προχωρώντας σε μια τέτοια πράξη, θα έχεις χάσει παράλληλα την αξιοπρέπειά σου. Και σίγουρα όποια έκπληξη κι αν προκαλέσεις στον άλλον που θα αντικρίσει το βίντεο, δε θα τον κάνεις ούτε να μετανιώσει, ούτε να νιώσει τύψεις για τις πράξεις του. Ίσα-ίσα που θα πέσεις στα μάτια του και θα έχει και το πάνω χέρι. Η αξιοπρέπεια και η βουβή αποχώρηση, χωρίς μελοδραματισμούς, βαρύγδουπους δηλώσεις, δακρύβρεχτες και άσχημες πράξεις είναι η καλύτερη εκδίκηση σε κάποιον που μας πλήγωσε.

Συντάκτης: Γεωργία Ιορδανοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.