Κρύβεται πίσω από ένα δάχτυλο, γουστάρει την προσοχή -σε οποιαδήποτε μορφή της- και γενικότερα σου δημιουργεί ανάμεικτα αισθήματα. Άσε που αν πάτησες να διαβάσεις αυτό το άρθρο με άγχος για τι θα δουν τα ματάκια σου, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σου. Όλοι έχουμε βρεθεί στη θέση σου, βαθιές ανάσες. Οι άνθρωποι συχνά χρησιμοποιούμε τους άλλους για να αισθανθούμε καλύτερα και να ανυψώσουμε τον εγωισμό μας και το κάνουμε με διάφορους τρόπους. Το θέμα είναι να είμαστε σε θέση να το καταλάβουμε και να το σταματήσουμε όταν το κάνουμε οι ίδιοι και να το αντιληφθούμε εγκαίρως όταν μας το κάνουν. Ας δούμε λοιπόν 7 σημάδια που φανερώνουν ότι το ενδιαφέρον είναι μέχρι εκεί που τελειώνει το δικό μας.

 

1. Περνάτε χρόνο μαζί αλλά ο χρόνος γυρνάει μόνο γύρω του

Μιλάει για τη δουλειά του, τα γατιά του, τα λεφτά του και τα ζόρια του το άτομο. Πολλές-πολλές ερωτήσεις δε σου κάνει, αλλά η γλώσσα πάει ροδάνι και μέσα σε 2 ώρες 3 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα έχεις μάθει για αυτόν την αγαπημένη του γεύση παγωτό, πώς περνάει κάθε χρόνο το Πάσχα, τι έκανε με τον πρώτο του μισθό και πάει λέγοντας.

 

2. Δείχνει να του αρέσεις αλλά δε στο εκφράζει καθόλου

Κοκκινίζει ο άνθρωπος όταν του λες γλυκόλογα αλλά για να σου πει ούτε λόγος. Κολακεύεται από τις πράξεις που κάνεις για εκείνον, είναι πολύ ευγενικός αλλά ξαφνικά κάπου κολλάει και βάζει όρια στον εαυτό του. Και γενικότερα όλο μέλι-μέλι από πλευράς σου αλλά αυτός την τηγανίτα την αρνείται. Γενικότερα δε σου λέει ούτε ένα «μου αρέσεις» κι ας έχετε βγει 321 ραντεβού.

 

 

3. Δείχνει να μην έχει ξεπεράσει τα παλιά

Κάτι πιάνει το αυτί σου πού και πού για πρώην, είδες και κάτι πρόσφατα μηνύματα, πέταξαν κάτι σπόντες κι οι γνωστοί σας. Μήπως το τυπάκι είναι κολλημένο και ψάχνει παρεούλα για να του περάσει γρηγορότερα ο πονόδοντος; Γιατί αν συμβαίνει αυτό, δείξε γενναιόδωρος άνθρωπος και δώσε του ένα ντεπόν να του περάσει. Πάντως μαζί του, μην καθίσεις.

 

4. Δε σε προσέχει όταν μιλάς

Όλα καλά όταν μιλάει για τον εαυτό του αλλά όταν μιλάς εσύ για σένα κοιτάει το ταβάνι, το πάτωμα, τους περαστικούς και γνέφει σε ρυθμό «δε θέλω να βρίσκομαι εδώ». Δε θυμάται τίποτα απ’ όσα του έχεις πει για σένα, δεν ξέρει καν τι δουλειά κάνεις κι άμα τον ρωτήσουν το επίθετό σου χρειάζεται σκέψη. Κάπου όπα.

 

5. Γενικότερα δε δείχνει ενδιαφέρον για τη δική σου ζωή

Όταν έχεις προβλήματα, στεναχώριες, είσαι με 39 πυρετό πυρετό στο κρεβάτι, εξαφανίζεται. Δεν είναι ποτέ εκεί όταν έχεις ανάγκη να την παρουσία ενός δικού σου ανθρώπου, δε σηκώνει τα τηλέφωνα κι όταν έκλαιγες σου είπε ένα «μη στεναχωριέσαι μωρέ». Δε χάρηκε με τις επιτυχίες σου, δε γιόρτασε τα γενέθλια σου, δε νοιάστηκε για την προαγωγή σου.

 

6. Δεν είναι ξεκάθαρος στο τι θέλει από σένα

Και θέλω και δε θέλω και κρύο και ζέστη κι άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Μία θέλει αποκλειστικότητα και μια ελεύθερη σχέση, μια σε γνωρίζει στην παρέα και μια σε κρύβει στους 4 τοίχους. Ρωτάς πώς βλέπει το μεταξύ σας και απαντάει «θα το δούμε» κι «όπου βγει» ένα ολόκληρο εξάμηνο. Τα θέλει όλα αλλά δε θέλει και τίποτα.

 

7. Δε σου ανοίγεται συναισθηματικά

Σου μιλάει συνέχεια για τον εαυτό του αυτός ο άνθρωπος, ναι. Αυτό όμως δε σημαίνει πως σου ανοίγεται και συναισθηματικά. Γιατί ξέρεις τι μπλούζα παρήγγειλε προχθές και πόσες ώρες πάει γυμναστήριο αλλά δε μοιράστηκε ποτέ μαζί σου πιο προσωπικά πράγματα, τραύματα, αισθήματα, προσωπικά θέματα. Έχει την άνεση να μιλήσει, αλλά μαζεύεται.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ζηνοβία Τσαρτσίδου