Σερ Φίλιπ Άντονι Χόπκινς. Ένας απ’ τους διασημότερους «κακούς» στην ιστορία του κινηματογράφου, με την υποκριτική του δεινότητα έγινε η αιτία να χάσουμε τον ύπνο μας αρκετά βράδια. Ο απόλυτος «Χάνιμπαλ Λέκτερ» είναι στην πραγματικότητα ένας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος άνθρωπος, μέλος της Greenpeace κι υποστηρικτής πολλών φιλανθρωπικών εκδηλώσεων. Τον αγαπάμε γιατί: 

 

Γιατί αποδεικνύει πως το να είσαι παράδειγμα προς αποφυγή σαν μαθητής, χωρίς ελπίδες για ακαδημαϊκή καριέρα, δε σημαίνει πως δεν μπορείς να διαπρέψεις στη ζωή σου σε άλλους τομείς. – Κατερίνα Δούκα.

Για τα γουρλωτά του μάτια. Δεν μπορείς να ξεφύγεις. – Πράξια Αρέστη.
anthony2

Γιατί τα τελευταία χρόνια πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει την ηθοποιία και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, να κάνει ταξίδια σε όλο τον κόσμο. – Ευαγγελία Μικέ.

Τον πάμε με χίλια όχι μόνο επειδή είδε όλο το Breaking Bad μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες, αλλά κι επειδή όταν το τελείωσε έστειλε γράμμα στον πρωταγωνιστή της σειράς, λέγοντάς του το εξής: «Η ερμηνεία σας ως ”Γουόλτερ Γουάιτ” είναι το καλύτερο δείγμα ηθοποιίας που έχω δει. Στη ζωή μου!». Μάγκας! – Ελένη Κυδωνιάτη.

Για την εξαιρετική προφορά του. – Αλεξάνδρα Τσότσου.

Γιατί έχει δηλώσει πως η Τζόντι Φόστερ φοβόταν να του μιλήσει κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της «Σιωπής των Αμνών», επειδή η ερμηνεία του ήταν υπερβολικά πειστική και φυσική. Κι αν αυτός δεν είναι ο ορισμός του ταλέντου, δεν ξέρω ποιος μπορεί να είναι. – Κατερίνα Δούκα.
anthony5

Γιατί ακόμα και σε δεύτερους ρόλους, δίπλα σε κούκλους πρωταγωνιστές (βλέπε “Meet Joe Black”, “Legends of the fall”, “Τhor”, “Fracture”, “Alexander”) δίνει μια ποιότητα στην ταινία με την ερμηνεία του. – Νικολέττα Βασιλοπούλου.

Γιατί στην ερώτηση ποιος είναι ο μεγαλύτερός του φόβος, έχει απαντήσει: «Δεν ξέρω, αν έχω». – Χρύσα Μπόικου.

Γιατί είναι επίσης και ταλαντούχος πιανίστας. – Ευαγγελία Μικέ.
anthony6

Γιατί έχει συνθέσει αυτό το υπέροχος βαλς. – Θάνος Αραμπατζής.