Ρίτσαρντ Γκιρ. Σταρ του Χόλιγουντ, γόης για γενιές. Αξία κλασική, αγάπη απ’ τις παλιές. Σαν το καλό κρασί, ωριμάζει κι απογειώνεται. Κι αν δεν έχει ούτε ένα Όσκαρ, έχει πάρει το μεγαλύτερο βραβείο του κοινού, ιδίως του γυναικείου που δε χάνει ευκαιρία να τον ζαχαρώνει στη μεγάλη οθόνη. Ακτιβιστής και συγγραφέας πέρα από ηθοποιός, προσκολλημένος στον βουδισμό κι υποστηρικτής των θυμάτων πολέμου, ιδρυτής του “The Gere Foundation”, φιλάνθρωπος και κοινωνικά ευαισθητοποιημένος. Αυτός είναι ο Ρίτσαρντ και πώς να μην τον αγαπάμε;

 

Γιατί αγαπάει το νησί των ανέμων και την Ελλάδα κι έρχεται κάθε καλοκαίρι, αφού όπως δήλωσε «Όλοι έχουμε ένα κομμάτι Ελλάδας μέσα μας!». – Ανδρέας Πετρόπουλος.

Γιατί είναι ο μεγάλος έρωτας της μαμάς μου. Συγγνώμη, μπαμπά. – Ευαγγελία Μικέ.

Γιατί δε φοβήθηκε στα 68 του να κυκλοφορήσει με μία 34χρονη, καταρρίπτοντας τα ταμπού περί διαφοράς ηλικίας στις σχέσεις. – Βασιλική Γουγούλα.

Γιατί μας έκανε να σπαράξουμε στο Hachiko. – Χριστιάνα Παν.
Gere3

Γιατί έκανε ένα όνομα σαν το Ρίτσαρντ να ακούγεται σέξι. – Ελίνα Ανδρεάδου.

Γιατί μας άλλαξε τη γνώμη για τους άντρες Παρθένους και πόσο ξενέρωτοι είναι, όταν τον είδαμε σε ερωτικές σκηνές. – Κατερίνα Δούκα.
Gere4

 

Γιατί εξακολουθεί να δηλώνει ερωτευμένος, αποδεικνύοντας έτσι πως ο έρωτας είναι για όλες τις ηλικίες. -Ελένη Κυδωνιάτη.
Gere2

Γιατί μπορεί να μην έχει πάρει ούτε ένα Όσκαρ, αλλά κατάφερε στα 50 του χρόνια (το ’99) να βγει ο πιο σέξι άντρας απ’ το περιοδικό People… Βέβαια, έπρεπε να το περιμένουμε μιας που έγινε διάσημος με την ταινία “American Gigolo”, αλλά δε βαριέσαι; – Σουζάνα Ντεζούκι.

Γιατί το χαμόγελό του σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο. – Ελπίδα Μαρία Κουτσοπούλου.
Gere1

Γιατί έκανε μότο ότι τα γκρίζα μαλλιά είναι γοητεία. – Μελίνα Αγγελάκη.