Είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Πολυπράγμων και ταλαντούχος, ξεκίνησε την καριέρα του κυριολεκτικά από παιδί. Τον Χριστόφορο τον λατρεύεις ή τον μισείς, σίγουρα δε σου περνάει αδιάφορος. Εμείς τον αγαπάμε για το βλέμμα του, το χαμόγελό του, τη χροιά του και την ιδέα του για τον έρωτα, που αξίζει πάντα να τον ζεις, με κάθε κόστος. Είναι ο λόγος που θα κολλάμε στον καναπέ όταν παίζει στην τηλεόραση σίριάλ του -ακόμα και σε επανάληψη- κι η αιτία που θα φάμε σινεμαδίστικο ποπ κορν στην επόμενη ταινία του. Κι αν οι λόγοι δε σας έπεισαν, έχουμε κι άλλους:

 

Για τα τέλεια ποστ που κάνει στο instagram. – Πράξια Αρέστη.

Γιατί απενοχοποίησε όλα μα όλα τα κρυφά μας πάθη, ακόμα και το φαΐ ως υποκατάστατο όσων μας λείπουν. – Πέπη Νάκη.

Γιατί όταν γίνεται κάτι τρελό ερωτικό κι άβολο στην παρέα πετάμε την ατάκα «Έλα, παιδιά, σήριαλ του Παπακαλιάτη καταντήσαμε». – Ανδρέας Πετρόπουλος.

Γιατί κάνει θεϊκές μουσικές επιμέλειες σε κάθε του δημιούργημα. – Χριστιάνα Παν.

Ο μοναδικός Έλληνας καλλιτέχνης που μεταφέρει τον κινηματογράφο στην τηλεόραση. – Αλεξάνδρα Τσότσου.

Γιατί δημιουργεί ταινίες με αισθητική, άποψη και κοινωνικό περιεχόμενο, μην ξεχνώντας όμως πότε να μπλέκει περίτεχνα και τον ρομαντισμό. – Χριστίνα Καρυοφυλλίδου.

Όλοι μας έχουμε αρπάξει το κινητό την ώρα που βλέπαμε είτε μια σειρά του είτε μια ταινία του και σημειώσαμε στα notes μας μια φράση που ακούσαμε, είτε γιατί μας σημάδεψε είτε γιατί θέλουμε να τη στείλουμε σε κάποιον. – Γαβριέλα Αγησιλάου.

Γιατί όταν πρωτοείδαμε την ταινία «Αν» βρήκαμε το θάρρος που χρειάζεται για να κυνηγήσουμε την απάντηση σε κάθε «αν» μας. Έστω και για μία φορά.  – Σοφία Μιχοπούλου.

Γιατί μέσα απ’ τις ταινίες του υμνεί τον έρωτα και σου δείχνει πως ακόμα και σήμερα, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, ναι, υπάρχει ακόμα. – Ελπίδα Μαρία Κουτσοπούλου.

Για τα βιντεάκια με τη Μαρία Καβογιάννη, που μας έκαναν να γελάσουμε μέχρι δακρύων και μας γύρισαν στις χρυσές εποχές του Ντόλτσε Βίτα. – Πωλίνα Πανέρη.