Η Rumy Alqahtani είναι ένα 27 χρόνο μοντέλο και influencer από τη Σαουδική Αραβία. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ριάντ το 1995. Το Ριάντ είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Σαουδικής Αραβίας.

Η έξυπνη και γοητευτική καστανή κοπέλα με τα έντονα χαρακτηριστικά, είχε εισέλθει στην ιατρική σχολή, την οποία ολοκλήρωσε και έχει στην κατοχή της το πτυχίο της οδοντιατρικής. Μιλάει άπταιστα Γαλλικά, Αγγλικά και τα Αραβικά, που αποτελούν τη μητρική της γλώσσα.

Ενδιαφέρθηκε για θέματα περιβαλλοντικής συνείδησης και έχει επιλεγεί πρέσβειρα καλής Θέλησης για την ενδυνάμωση των γυναικών και την ελευθερία τους που σκοπό έχει να ακουστεί η φωνή τους κατά της βίας και των εγκλημάτων κατά των γυναικών. Ωστόσο η αγάπη για το μόντελινγκ και ό,τι αφορά την παρουσίαση και τον χώρο του θεάματος δεν της καλλιέργησε την επιθυμία να το εξασκήσει.

Αυτή η εξέλιξη και η ελαστικότητα με τη γυναίκα ελεύθερη να κυκλοφορεί χωρίς τη μαύρη αμπάγια και να ταξιδεύει ακόμη και μόνη, συνέβη την τελευταία δεκαετία με τον  εστεμμένο πρίγκιπα Mohammed bin Salman, ο οποίος αφότου έγινε ο de facto ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας, είχε υποσχεθεί νέες ευκαιρίες για τις γυναίκες της χώρας, στο πλαίσιο ενός σχεδίου εκσυγχρονισμού που ονομαζόταν Vision 2030. Τότε με αργά και σταθερά βήματα η κατάσταση στη Ριάντ ξεκίνησε να αλλάζει. Ειδικά την πρώτη τετραετία το ποσοστό των εργαζόμενων γυναικών είχε διπλασιαστεί.

Το νέο αυτό κορίτσι έχοντας πλέον στο πλευρό της έναν κόσμο έτοιμο να τη στηρίξει και η ίδια ελεύθερη να παρουσιαστεί κατάφερε σε ελάχιστο χρόνο να κατακτήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχει σχεδόν ένα εκατομμύριο ακολούθους στο ίνσταγκραμ και συμμετείχε ως εκπρόσωπος του βασιλείου σε πολλούς διαγωνισμούς ομορφιάς, μεταξύ άλλων Miss Asia Malaysia, Miss Arab Peace, Miss Arab Unity, Miss Europe και Miss Middle East.

Μάλιστα ανακοίνωσε και τη συμμετοχή της στον επερχόμενο διαγωνισμό μέσα από το instagram, καθώς μοιράστηκε μια φωτογραφία όπου φορούσε ένα ασημί φόρεμα με παγιέτες και έχοντας περασμένο τον τίτλο της miss Univerce Saudi Arabia. Φυσικά και τυγχάνει υποστήριξης όλης της χώρας και πολλά είναι τα μηνύματα αγάπης και θαυμασμού που λαμβάνει καθημερινά για τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό, για τον τίτλο της miss Υφηλίου,  αν και δε λείπουν και αυτά που εκφράζουν το μίσος στο πρόσωπο της.

Ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος που βλέπει το ταξίδι της και δεν ξεχνά ότι τους έχει κάνει αρκετές φορές υπερήφανους. Η νίκη της είναι ένα σημαντικό ορόσημο για το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, διότι είναι η πρώτη γυναίκα της Σαουδικής Αραβίας που φορά τον τίτλο και συνεχίζει εκπροσωπώντας ολόκληρη τη χώρα.

Είναι ιδιοκτήτρια μιας επιχείρησης που διοργανώνει εκδηλώσεις και σκοπός της είναι να προσελκύσει η Σαουδική Αραβία μεγάλο αριθμό τουριστών. Έτσι με τον τρόπο της προβάλλει τον πολιτισμό της και τις ομορφιές του τόπου της.

Γενικά το κορίτσι φαίνεται να έχει όραμα και με τρόπους δημιουργικούς και κερδοφόρους προωθεί την ανάπτυξη για την πατρίδα της. Δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση βέβαια αφού έχει να αντιμετωπίσει την καχυποψία και την επιφύλαξη των ανθρώπων που ακόμα φοβούνται να επισκεφθούν τις ανατολικές περιοχές. Όμως το μέλλον ανήκει στους νέους και οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα το πώς αυτή τη δυσκολία να την κάνουν δύναμη και ώθηση για να επιτύχουν τα όνειρα τους.

Το μόντελινγκ πάντα ένωνε και έδειχνε πτυχές της ζωής των κοριτσιών που δε γνωρίζαμε. Να ευχηθούμε λοιπόν στο νέο αστέρι καλή επιτυχία με την πολυπόθητη διάκριση, να ευοδωθούν οι στόχοι της και να πραγματοποιηθούν τα όνειρα της. Ανυπομονούμε να την απολαύσουμε και να τη δούμε σε καίριες θέσεις που αφορούν την τουριστική ανάδειξη του τόπου της.

Συντάκτης: Ματίνα Χατζηνικολάου
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Θεοχαρίδη