Και τι δε θα ‘δινε ο καθένας μας για ένα ταξιδάκι με την τρελοπαρέα σ’ ένα νησάκι. Σε ένα μέρος που ικανοποιεί την ανάγκη μας για ξεκούραση και την αντίθετη ακριβώς ανάγκη μας για διασκέδαση, γιατί όλοι μας το γνωρίζουμε ότι τα συγκεκριμένα ταξιδάκια δεν είναι τόσο χαλαρά όπως τα φανταζόμαστε στην αρχή.

Αρχικά, για την οργάνωση αυτού του ταξιδιού πρέπει να έρθει σε συζήτηση στο τραπέζι το θέμα του προορισμού. Σε μια παρέα είναι πολύ δύσκολο ν’ αποφασίσετε όλοι μεταξύ σας ένα κοινό προορισμό, που να καλύπτει όλες τις επιθυμίες μεταξύ των διαφορετικών προσωπικοτήτων που υπάρχουν. Πρώτοι θα κάνουν πίσω οι χαρακτήρες που συμβιβάζονται και με τα πιο απλά χωρίς περαιτέρω απαιτήσεις, οι οποίοι και στο πιο ερημικό νησί να τους πάρεις δε θα ‘χουνε κανένα πρόβλημα και θα περάσουν υπέροχα, γιατί γι’ αυτούς το πιο σημαντικό είναι να περνάνε χρόνο με τους σημαντικούς ανθρώπους που επέλεξαν να έχουν δίπλα τους. Ωστόσο, μια παρέα περιλαμβάνει και τα πιο ιδιόμορφα άτομα με περισσότερες απαιτήσεις και δεν είναι εύκολο να συμβιβαστούν με κάτι που δεν αρμόζει στα γούστα τους, ακόμα κι αν εκπίπτει ελάχιστα. Μεταξύ αυτών θα παιχτεί η απόφαση. Η επιλογή του προορισμού είναι ναι μεν χρονοβόρα, αλλά έχει και το γούστο της καθώς μοιάζει με ντιμπέιτ με φωνές, μπίρες, πίτσες και τσιγάρα, για το ποιος τελικά θα επικρατήσει και θα κερδίσει το έπαθλο του τελευταίου κομματιού και του προορισμού της επιλογής του.

Αφού έχει αποφασιστεί ο προορισμός του ταξιδιού, ακολουθεί η επιλογή της κατάλληλης χρονικής περιόδου, που πρέπει να μπορούν όλοι να συμμετέχουν. Ως γνωστόν, υπάρχουν και τα εργαζόμενα νιάτα που πρέπει να ζητήσουν άδεια από τη δουλειά τους, γιατί δεν εξαρτάται από αυτούς για να βάλουν δυο μαγιό σ’ ένα σάκο και vamos. Εδώ ρόλο παίζουν οι συνάδελφοι σαν από μηχανής θεοί, που καταλαβαίνουν τις επιθυμίες σου και σου λένε ότι θα σε καλύψουν με την πρώτη, αν φυσικά είσαι τυχερός και κάποιους από αυτούς τους έχεις και για φίλους σου! Παράλληλα, υπάρχει και το αφεντικό σου που, εντάξει, εκεί τι να πεις, θέλει και λίγο τακτ και μαεστρία, για να πετύχεις τις μέρες που θέλεις, χωρίς γκρίνιες και καβγάδες.

Επιπρόσθετα, υπάρχει πάντα και το προσωπικό κομμάτι του καθενός, καθώς μπορεί να υπάρχουν παιδιά, οικογένεια, σχέσεις στη μέση, γεγονός που επηρεάζει άμεσα στην απόφαση του ατόμου να λάβει μέρος σ’ αυτή την εμπειρία. Εκεί δεν είσαι μόνος, δεν αποφασίζεις μόνο για σένα και μπλέκεται το πράγμα. Μισά-μισά είναι εδώ η λύση, αν φυσικά σε παίρνει, γιατί ωραία και σημαντική η οικογένεια, μα έχει και το φιλικό τη χάρη του.

Και με τα λεφτά τι γίνεται; Αυτό κι αν πονάει. Η λύση είναι να βάλετε ένα μπάτζετ και με βάση αυτό να κοιτάξετε οικονομικούς προορισμούς που συμπεριλαμβάνει όλες τις επιθυμίες της παρέας, (όσο είναι εφικτό), για τη διεξαγωγή αυτού του ταξιδιού, χωρίς υπερβολές. Εκτός κι αν κάποιος κέρδισε κανένα τζόκερ και ψήνεται να κεράσει, οπότε διαλέξτε καμιά Ίμπιζα έτσι, για να αξίζει και το κέρασμα!

Αχ, τα ταξίδια, υπάρχει άραγε κανείς να μην τα θέλει; Ακόμα και τους ίδιους προορισμούς να επιλέγετε συνέχεια, πάντα θα περνάτε υπέροχα και θα βρίσκετε κάτι διαφορετικό να κάνετε. Με την παρέα σου είναι εγγυημένη καλοπέραση κι ας παίξει και κανένα ευτράπελο ή καβγαδάκι, κι αυτά έχουν τη γλύκα τους. Μπορεί να σας πάρει και δύο με τρεις μήνες να το οργανώσετε, μπορεί οι συνθήκες να είναι εναντίον σας, μα μην το αφήσετε. Όλα γίνονται για να μπορείτε κάποιον Οκτώβρη ν’ αναπολείτε και να συζητάτε για εκείνη τη μέρα στη Σκόπελο που κοιμηθήκατε στο λιμάνι και χάσατε το καράβι. Θα το περηφανεύεστε παντού, σ’ όλους σας τους φίλους και στην οικογένειά σας, το πόσο μαγικά περάσατε και διαφορετικά από τις προηγούμενες φορές. Γιατί κάθε καινούριο ταξίδι είναι και καλύτερο από το προηγούμενο. Βγάλτε χάρτη λοιπόν κι ανοίξτε μια μπίρα στην υγειά του επόμενου ταξιδιού!

 

Συντάκτης: Άντζη Ευριπίδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου