Πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να αναρωτιέται πώς θα μπορούσα να πω διαφορετικά στον σύντροφό μου πως είμαι ερωτευμένη μαζί του και πως ακόμα το πάθος μου για εκείνον σιγοκαίει. Αναζητώ όμως κάτι διαφορετικό. Κάτι που θα τον εντυπωσιάσει και θα του εντυπωθεί στη μνήμη του. Κι όπως είναι άλλωστε γνωστό, η μεγαλύτερη ομορφιά βρίσκεται στην απλότητα.

Η απλότητα βέβαια χωρά πολλές διαφορετικές εναλλακτικές για τον καθένα μας. Όλοι μας είμαστε συνηθισμένοι σε διαφορετικά στάνταρς. Μπορούμε όμως να συμφωνήσουμε πως ένα λουλούδι από μόνο του είναι απλό. Μπορείς πολύ οικονομικά να το αγοράσεις, να το «κλέψεις» από έναν κήπο ή να το κόψεις απ’ τον δικό σου. Υπάρχουν τόσα πολλά λουλούδια που φωνάζουν από χιλιόμετρα «σ’ αγαπώ», κι εμείς δε δίνουμε καμία αξία.

Επίσης, υπάρχουν λουλούδια που η μυρωδιά τους εκτός από σαγηνευτική, μας προκαλεί και ευτυχία. Η χαρακτηριστική οσμή των τριαντάφυλλων για παράδειγμα, ενεργοποιεί τις ορμόνες της ευτυχίας μέσα μας. Και πέραν αυτού, γεμίζει τους περισσοτέρους απ’ εμάς, αν όχι όλους, ευχαρίστηση, χαρά και θετικά συναισθήματα. Επιπλέον, η μυρωδιά των ρόδων, αποδεδειγμένα μας βοηθά να ερωτευθούμε τον άνθρωπο που μας τα προσφέρει. Ενδιαφέρον ε;

 

Πάμε λοιπόν να δούμε ποια λουλούδια μιλούν τη γλώσσα του έρωτα·

1. Τριαντάφυλλο

Την πρωτιά κατέχουν τα τριαντάφυλλα και συγκεκριμένα αυτά με κόκκινο χρώμα, αν κι όλα είναι όμορφα και συμβολίζουν τον ρομαντισμό, την αγνότητα και την αγάπη. Αποτελούν ένα διαχρονικό σύμβολο πάθους, έρωτα κι ηδονής. Ένα τριαντάφυλλο μπορεί να δείξει στον αγαπημένο μας την αφοσίωση, τον ρομαντισμό και την αγάπη που του τρέφουμε. Είναι μια safe επιλογή, αλλά όχι και κάτι τόσο πρότυπο πλέον.

 

2. Γαρίφαλο

Ένας κεραυνοβόλος έρωτας που ήρθε ξαφνικά για να σας παρασύρει στο πέρασμά του μπορεί να εκφραστεί με ένα κόκκινο γαρύφαλλο, ενώ μια αξέχαστη κι ανεξίτηλη αγάπη με ένα ρόδινο. Εσείς νιώθετε, εσείς επιλέγετε. Πολύ περεξηγημένο λουλούδι και δυστυχώς πωλείται μόνο για night out στα μπουζούκια και για κηδείες.

 

3. Ορχιδέα

Εάν βιώνετε έναν έντονο έρωτα κι είστε έτοιμοι να παραδοθείτε σ’ αυτόν κάνοντας τα πάντα, δεν έχετε παρά να εκφράσετε τα παράφορα συναισθήματά σας μ’ αυτό το ξεχωριστό λουλούδι, που αν και φαινομενικά είναι πολύ ευαίσθητο διαρκεί στον χρόνο, όπως ακριβώς κι ο έρωτάς σας.

 

4. Τουλίπα

Εάν βρούμε την ιδανική αγάπη, εννοείται πως θα νιώθουμε ευγνώμονες και τυχεροί. Το ίδιο νιώθει κι ένας παραλήπτης τουλιπών, διότι καταλαβαίνει αμέσως πως προέρχεται απ’ τη μοναδική και παντοτινή του αγάπη. Είναι μια πολύ ωραία επιλογή λουλουδιού εάν είστε καιρό με τον αγαπημένο σας ή εάν νιώθετε πως σίγουρα είναι ο ένας και μοναδικός για εσάς.

 

5. Πολύανθος

Με το συγκεκριμένο λουλούδι εκφράζεται η kinky pleasure, που λένε και στο χωριό μου. Υποδηλώνεται ένας ορμητικός έρωτας που χαραλτηρίζεται από έντονη απόλαυση κι είναι όμως λιγάκι επικίνδυνος και για τους δυο. Παρ’ όλα αυτά, όπως έχουμε ξαναπεί η αγάπη κι ο έρωτας είναι για του τολμηρούς, κι αξίζει να ρισκάρετε για ένα πάθος!

 

6. Γιασεμί και νάρκισσος

Δυο τελείως διαφορετικά λουλούδια, με εντελώς διαφορετική οσμή. Μοιράζονται όμως κάτι κοινό, κι αυτή είναι η σαγήνη της μυρωδιάς τους. Τα λουλούδια αυτά χάρη στη μυρωδιά τους, συμβολίζουν τον ίδιο σαγηνευτικό έρωτα, που σε μεθά και σε παρασύρει. Ζήστε τον, και μοιραστείτε τα με τον αγαπημένο σας!

 

7. Αμαρυλλίδα

Εάν είστε ο απόλυτος θαυμαστής του αγαπημένου σας, δεν έχετε παρά να του προσφέρετε μια αμαρυλλίδα. Τα λουλούδια αυτά είναι όμορφα, αγνά, μεγαλοπρεπή, εντυπωσιακά, όπως ακριβώς κι ο έρωτάς σας! Φανερώνουν όλον αυτόν τον θαυμασμό που κρύβετε μέσα σας και δεν ξέρετε πώς να εκφράσετε.

 

8. Αζαλέα

Εδώ μιλάμε για έναν σύντομο μα δυνατό έρωτα. Έναν έρωτα με πάθος, που σας γεμίζει θετικά συναισθήματα, μα δυστυχώς για σύντονο χρονικό διάστημα. Σ’ αυτό το σύντομο διάστημα μην παραλείψετε να προσφέρετε ένα μπουκέτο στο ταίρι σας, για να του δωσετε και το μήνυμα -μην τον βρει κι απροετοίμαστο.

 

9. Νεραγκούλα

Τόλμη και γοητεία αυτός ο έρωτας. Κρυφός ή φανερός, σύντομος ή μακροχρόνιος, δυνατός ή γαλήνιος και σιγανός, παραμένει ιδιαίτερος -σαν από μεξικάνικη σειρά ένα πράγμα. Όλα μπορούν να εκφραστούν μ’ ένα ιδιαίτερο και πολύχρωμο μπουκέτο απ’ τα συγκεκριμένα λουλούδια. Κάντε τη διαφορά!

 

10. Ίρις

Ένα υπέροχο λουλούδι που μας βοηθά να δείξουμε στον άνθρωπό μας πως πλάι του ονειρευόμαστε, κάνουμε σχέδια, ελπίζουμε, θέλουμε να ζήσουμε μαζί του. Απ’ την άλλη είναι και μια καλή επιλογή για επανασύνδεση. Για έναν έρωτα που πληγώθηκε, μα προσπαθεί να συνεχίσει και να αντέξει.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ελένη Ρέκκα
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου