Τα καλά κορίτσια είναι αποδεκτά. Τα καλά κορίτσια προσδίδουν υπερηφάνεια στην οικογένειά τους. Τα καλά κορίτσια έχουν δομημένη ζωή, παντρεύονται γρήγορα και δεν έχουν εχθρούς. Είναι η κατηγορία κοριτσιού που ήθελε η μάνα μου ν’ ανήκω. Μέχρι σήμερα αναρωτιέται τι λάθος έκανε και βγήκα ανάποδη, αντιδραστική, με δόση ψυχασθένειας.

Δεν μπορούμε να είμαστε όλες καλά κορίτσια που κλείνουν μάτια, στόμα κι αυτιά και στωικά δέχονται τη ζωή τους. Που βιώνουν συγκαταβατικά τις σχέσεις τους χωρίς να απαιτούν ή να αντιδρούν. Που είναι κοινωνικά αρεστά κι έχουν την υπομονή και τη γλυκύτητα. Εμένα μου θυμίζουν τον χαμαιλέοντα που προσαρμόζεται σε κάθε περιβάλλον.

Απόψεις έχουν τις ίδιες με τις δικές σου και του δίπλα και του παραδίπλα, φτάνει να συμφωνούν. Συνήθως δεν καπνίζουν, δεν πίνουν, δεν έχουν να περιγράψουν κάτι ακραίο απ’ τη ζωή τους. Δε φοβάσαι πως θα καταπατήσεις τα όριά τους γιατί δεν έχουν. Σε αντίθεση μ’ εμάς που αν τα ξεπεράσεις, συμβαίνουν ακραία νευρικά φαινόμενα κι εσύ εύχεσαι να είχες κάνει εκείνη την ασφάλεια ζωής που όλο ανέβαλλες.

Είναι που έχουμε εκ γενετής την οξυθυμία, το νευρόσπαστο και το μάτι του τρελού.

Είναι το δικό μας τουπέ που λειτουργεί ως τρόπος άμυνας, ως προστασία του εαυτού μας. Τα έντονα ξεσπάσματα είναι μόνο η επιφάνεια, το σκληρό περιτύλιγμα της ευαισθησίας μας, κάτω απ’ την οποία υπάρχουν σωρό συναισθήματα. Πολύτιμα συναισθήματα που δεν τα βλέπεις αν δεν το αξίζεις.

Τα κακά κορίτσια ξέρουν να διαχειρίζονται τη ζωή τους. Δεν αφήνουν κανένα να πατά τα δεδομένα τους. Γνωρίζουν καλά πως για να κερδίσουν το σεβασμό πρέπει να κάνουν κατάληψη της περιοχής τους, όπως τα λιοντάρια μέσα στη ζούγκλα. Έχουν ορκισμένους φίλους κι ορκισμένους εχθρούς χωρίς να τις χαλάει αυτό. Αγαπημένο moto; Αν τα πας καλά με όλους, σου λείπει η ιδιαιτερότητα να εντυπωσιάζεις, σου λείπει η προσωπικότητα. Είναι ξύπνιες και δεν μπορείτε να τις ξεγελάσετε. Έχουν μια αντισυμβατική θεωρία που πάντα θα ανατρέπει την ήσυχη ζωή σας.

Αν μπουν σε μια σχέση, δε μεταλλάσσονται στο κορίτσι υπόδειγμα καθωσπρεπισμού. Δε χρησιμοποιούν το νάζι για να τις ερωτευτείτε κι έπειτα να γίνουν αυτό που ονειρευόσασταν στη ζωή σας. Δε θα γίνουν γατούλες μόνο και μόνο για να σας αρέσουν.

Παραμένουμε αυθεντικά κακά κορίτσια. Όπως μας γνωρίσετε, έτσι θα μείνουμε και μέσα στη σχέση μας. Μας εκνευρίζει η αδικία, η υποκρισία κι η εκμετάλλευση γι’ αυτό θα αντιδράμε όσο υπάρχουν γύρω μας. Δεν προσαρμοζόμαστε στα μέτρα σας και δεν παρασυρόμαστε απ’ τις δικές σας απαιτήσεις -αν δεν είναι δικές μας επιθυμίες. Αν θυμώσουμε θα στήσουμε καβγά, αν δε συμφωνούμε θα σας το πούμε χωρίς φόβο και πάθος. Αν πάρετε το ρίσκο να μας οριοθετήσετε, θα καείτε.

Ο κόσμος από κάτι τρελούς αλλάζει. Από κάτι ανθρώπους που τρέχουν με ταχύτητα μη επιτρεπτή και κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς στην ίδια τη ζωή. Από αυτούς που με το τσαμπουκά τους παιδεύουν τα συνηθισμένα, τα τραβολογάνε στην πορεία που θέλουν ώσπου τελικά τ’ αλλάζουν.

Ζωντανός άνθρωπος σημαίνει να τα ζεις όλα στην υπερβολή τους. Με τον ίδιο τρόπο που δείχνουμε το θυμό μας, έτσι εκφράζουμε και την αγάπη και την αφοσίωση και τη χαρά μας. Απλώς χρησιμοποιούμε λίγη ένταση παραπάνω, περισσότερες κινήσεις χεριών, λίγο πιο σκληρά λόγια και μερικά πυροτεχνήματα στην ατμόσφαιρα. Μια συμβουλή μας: keep calm and stay tuned, μπόρα είναι θα περάσει. Απλώς αν δείτε τα λαμπάκια μας αναμμένα, απομακρυνθείτε με τρόπο, αν δεν έχετε τις μεθόδους να μας ηρεμήσετε. Αυτό που αποκαλείτε ψυχασθένεια, είναι για εμάς δυναμισμός που μας κάνει να διαφέρουμε.

Θα συνεχίσουμε να ουρλιάζουμε αν έχουμε δίκιο κι εσείς θα νομίζετε πως δε βρίσκετε άκρη μαζί μας. Δεύτερη συμβουλή μας: δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Οι ανάγκες μας είναι ίδιες όπως κάθε γυναίκας, απλώς έχουμε τα κότσια να γίνουμε αντράκια για να τις καλύψουμε ακόμα κι αν αυτό προσβάλλει τον εγωισμό σας.

Το καλό κορίτσι είναι καλό κορίτσι αλλά προβλέψιμο και βαρετό. Δεν εντυπωσιάζει. Τίποτα καινούργιο ή περιπετειώδες δε θ’ ανακαλύψεις μαζί του. Το κακό κορίτσι είναι έξτρα σέξι γι’ αυτό πρωταγωνιστεί στις φαντασιώσεις των αντρών. Προσδίδει το ανατρεπτικό, το απρόβλεπτο και το ζόρικο που θυμίζει την αιώνια διαμάχη των δύο φύλων, είναι το θήραμα που σε παιδεύει και δε θεωρείς δεδομένο. Γι’ αυτό δε βαριέσαι ποτέ μαζί του. Τρίτη συμβουλή μας: αν είστε μίζεροι, μη μας προτιμήσετε γιατί θα σας βαρεθούμε πρώτες.

Δεν είναι που δε γινόμαστε γλυκούλες και ρομαντικές, είναι που απλώς δε βρίσκετε τα κουμπιά μας. Το κάθε θηρίο θέλει άξιο δαμαστή για να εκπαιδευτεί. Μέχρι τότε, μάθετε ότι θα έχουμε μια θέση στην κόλαση, γιατί ο παράδεισός σας είναι υπερβολικά μονότονος να τον αντέξουμε.

Συντάκτης: Μαρία Παναγιώτου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη