Αμέριμνα κι αναπάντεχα θα εμφανιστεί εκείνο το όνομα μπροστά σου. Σίγουρα, είναι λάθος, μπορεί κάποιος να σου κάνει πλάκα. Kι όμως, είναι το όνομα του πρώην στην οθόνη σου. Σε δευτερόλεπτα, το μυαλό θα επαναφέρει στιγμές, μνήμες, χαμόγελα, βλέμματα και μαζί μ’ αυτά θα ακολουθήσουν κι οι πιο ιδιαίτερες εικόνες. Εκείνες που στάζουν έρωτα, με δυο κορμιά να πάλλονται σ’ έναν ρυθμό και τα αγκομαχητά να είναι συντονισμένα.

Ένα «να σου γα..» θα ακουστεί και θα μείνεις να κοιτάς για ώρα το όνομα. Είναι εκείνη η περίπτωση πρώην που σου άρεσε και ποτέ δε δέχτηκες ότι το αφήσατε. Δεν ξέρεις ποια τακτική είναι σωστή, όμως σχεδόν ασυγκράτητα ξεκινάς να φλερτάρεις. Δεν υπάρχει, άλλωστε, σωστή ή λάθος κίνηση. Υπάρχει μόνο αυτή που ενστικτωδώς σκάει και την ακολουθείς.

Ένας νόμος γεννιέται στο τσιλιμπούρδισμα με πρώην- όσο παλιά σχέση κι αν ήταν, κι ας είχες κάνει άλλες δέκα από τότε: Όταν μπαίνεις στη διαδικασία να φλερτάρεις κάτι που ανήκει στο παρελθόν, είναι σίγουρο πως δεν υπήρξε ποτέ για σένα περασμένο. Πάντα υπήρχε μέσα σου, ίσως σε καταστολή. Έτσι, με την παραμικρή ευκαιρία που του δίνεται, έρχεται ξανά στην επιφάνεια.

 

 

Έτσι απλά, συνεχίζεις τη διεκδίκηση σαν να μη σταμάτησες ποτέ. Και μιλάμε για την ωραία περίπτωση πρώην, που προσπαθείς να θυμηθείς τους λόγους που χαθήκατε, το αφήσατε κι εν τέλει καταλήξατε δυο ξένοι. Δεν ταιριάζουν οι βαριές συγκινήσεις, ή οι βαρύγδουπες συζητήσεις σε μια τέτοια επαναπροσέγγιση, γιατί δεν υπήρξε και δράμα στον χωρισμό σας. Αντιθέτως, οδηγός είναι όλα τα θετικά που έρχονται για να σου θυμίσουν πως ήταν ωραίες οι στιγμές σας κι ίσως δεν τελείωσαν ακόμη.

Θα απαντήσεις λοιπόν, να πεις μια καλημέρα. Θα το γράψεις-σβήσεις αρκετές φορές αυτό το μήνυμα. Θα αφήσεις να κυλήσει η μέρα και θα σκέφτεσαι πώς να κάνεις την προσέγγιση. Τελικά, θα παίξεις με ασφάλεια. «Ωραία φώτο», θα σχολιάσεις και θα περιμένεις να το δει. Θα μπαίνεις και θα βγαίνεις στη συνομιλία. Ένα τσιγάρο θα βοηθήσει για να κυλήσει ο χρόνος κι όταν ακούσεις εκείνον τον συγκεκριμένο ήχο, θα πεταχτείς μέχρι το ταβάνι κι έπειτα θα προσγειωθείς στο έδαφος για ν’ απαντήσεις.

«Ευχαριστώ, είσαι καλά;» Ένας στόχος επετεύχθη, ο πάγος μόλις έσπασε. Συνεχίζεις. Θα ανταποκριθεί θετικά, θ’ αρχίσετε τη σύντομη και περιεκτική ενημέρωση για τις ζωές σας κι έτσι απλά θ΄ακούσεις μια σπίθα να πεταρίζει. Τα μάτια θα λάμψουν από χαρά κι ένα γλυκόλογο θα ξεπροβάλλει ντροπαλά. Κι έτσι, το ένα μήνυμα θα φέρει το άλλο, μέχρι τη συνάντησή σας.  Μια συνάντηση, που έχει μια εσάνς από κάτι που δεν έκανε τον κύκλο του, κάτι που έμεινε ανοιχτό.

Μέχρι να έρθει, θα κόβεις βόλτες σαν νευρωτικό πλάσμα στον χώρο σου. Θα φτιάχνεις τα μαλλιά σου, θα φτιάχνεις το πουκάμισο, θα στρώνεις τον γιακά και θα σουφρώνεις τα χείλη. Θα πας στον καθρέφτη για να τσεκάρεις την αλλαγή που δεν ξέρει- τι γνώμη θα έχει, άραγε, σκέφτεσαι. Κι όλα, αρχίζουν ξανά σαν να μην τελείωσαν ποτέ.

Όταν κάτι έχει κάνει την παρουσία του αισθητή, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να της κλέψει το φως. Μάλλον, ήρθε εκείνη η στιγμή να το ζήσεις, όπως ακριβώς θες και λαχταράς. Γιατί η ζωή, γράφει τα καλύτερα σενάρια και κάποιες φορές, οι ταινίες πρέπει να μείνουν στη μέση, για να έχουμε και λίγη αγωνία για τις επόμενες. Κόντρα σε όσους λένε πως τα σίκουελ δε λένε και πολλά- τι ξέρουν άλλωστε;

 

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Τσότσου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου