Οι κανόνες του one night stand είναι λίγοι, λιτοί και κατανοητοί από όλους μας. Σε κάποιους ταιριάζει αυτή η πρακτική, μα οι πιο σκληροί παίχτες αυτού του σπορ εκτός από το ν’ ακολουθούν πιστά τους κανόνες του παιχνιδιού, ίσως βάζουν κι ακόμα λίγους έξτρα, πέρα από το καταστατικό της ξεπέτας. Ένας συνήθης; Απαγορεύονται τα sleepovers.

Ίσως η πρώτη σκέψη να είναι «καλά μετά από τόσο σεξ, το να κοιμηθείς στο ίδιο κρεβάτι θα πειράξει;» Κι όμως ναι, γιατί όταν κοιμόμαστε βρισκόμαστε στην πιο ευάλωτή μας κατάσταση και γιατί να βάλει κανείς τον εαυτό του σ’ αυτή τη θέση, μ’ ένα άτομο που υποθετικά δε θα ξαναδεί; Οπότε, στην περίπτωση που το επόμενο πρωί ανοίξουμε τα μάτια μας και το νυχτερινό μας φλερτ έχει γίνει καπνός, ανακουφιζόμαστε ή ξενερώνουμε; Η απάντηση έχει να κάνει με το τι πραγματικά ψάχναμε από την επαφή μας, πράγμα που θα καταλάβουμε μόνο αν βρεθούμε μπροστά στη συνθήκη.

Αφού δε θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να την αντιστρέψουμε, θα κάτσουμε και θ’ αναλύσουμε τι αίσθηση μας άφησε η απουσία του ανθρώπου με τον οποίο μοιραστήκαμε το βράδυ μας. Εάν κι εμείς αυτό θέλαμε -ένα απλό one night stand- τότε δεν υπάρχει λόγος να ξαφνιαστούμε μ’ αυτή την εξέλιξη. Αυτό που θέλαμε, έγινε χωρίς πολλά-πολλά και βγήκαμε κιόλας από την άβολη κατάσταση να χρειαστεί να διώξουμε τον άλλο.

Στην αντίπερα όχθη όμως, αν ανοίξουμε τα μάτια μας, δούμε δίπλα μας κενό και πιαστεί η καρδούλα μας, γυρίσει το ματάκι μας και ξενερώσουμε, ίσως να είναι κι ένα σημάδι ότι αυτού του είδους οι επαφές δεν είναι για μας. Όταν συμφωνούμε για ένα one night stand, πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι αυτό δεν περιλαμβάνει αγαπούλες και περαιτέρω ρομαντικά πρωινά, άβολες συζητήσεις για επόμενα ραντεβού κι ανταλλαγή τηλεφώνων. Ίσως ν’ ακούγεται λίγο σκληρό αλλά καμιά φορά πιο πολλή σημασία έχει το μετά. Το σεξ δε συνεπάγεται με έρωτα ή αγάπη αλλά με την ανθρώπινη φύση. Είναι μια συμφωνία με σκοπό την αμφίδρομη απόλαυση κι ανακούφιση. Είναι τα μαθηματικά του σώματος.

Στο one night stand, δε σημαίνει πως αφού είμαστε γυμνοί σπάμε τον τοίχο της ντροπής με το άλλο άτομο. Στην περίπτωση που μπούμε μετά στη διαδικασία για μια κουβέντα ή αν κοιμηθούμε και ξυπνήσουμε μαζί, θα βρεθούμε μπροστά σε νέες ευάλωτες στιγμές οι οποίες ίσως και να φέρνουν δύο άτομα πιο κοντά, ίσως όμως και να τα κάνουν να αισθανθούν εκτεθειμένα. Είναι λοιπόν πιο ασφαλές συναισθηματικά το one night stand να παραμείνει μόνο αυτό, ένα one night stand. Εκτός κι αν ο μόνος λόγος που γίνεται είναι για να αποτρέψουμε τον εαυτό μας από σκιρτήματα που κατά βάθος θέλουμε να ζήσουμε.

Είναι πολύ φυσιολογικό μετά από το σεξ μερικοί να έχουμε σαν δεδομένο ότι το άλλο άτομο θα μείνει γι’ ακόμα λίγο, ή τουλάχιστον δε θα εξαφανιστεί μες στη νύχτα. Ίσως το θεωρήσουμε και λίγο αγενές, ίσως να θέλαμε ένα «εγώ φεύγω», έστω κι αν ήταν μες στον ύπνο μας. Αλλά αλήθεια, για ποιο λόγο έχουμε έστω και την πιο μικρή απαίτηση από ένα άτομο το οποίο στην τελική δε μας χρωστάει κάτι; Μην ξεχνάτε, υποτίθεται ότι δε θα το ξαναδούμε. Κάπως έτσι πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι έχουμε διαφορετικούς τρόπους ν’ αντιμετωπίζουμε την πιθανότητα έκθεσης. Μερικοί προτιμούν να βρίσκουν τρόπο να την αποφεύγουν εντελώς- δεν μπορούμε να ξενερώνουμε κιόλας γι’ αυτό.

Από τη στιγμή που επιλέγουμε ένα one night stand, πρέπει να έχουμε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι τα ενδεχόμενα του πώς να εξελιχθεί η νύχτα είναι άπειρα. Εάν έχουμε να κάνουμε με άτομο που δε γνωρίζαμε από πριν, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως αυτό που θα συμβεί θα είναι σχετικά απρόβλεπτο. Θέλαμε το ρίσκο και την περιπέτεια- εδώ θα παιχτούν όλα. Το αντέχουμε ή όχι;

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Σμαράγδα Σαββίδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου