Ο έρωτας λένε ότι θα έρθει να σε βρει όπου κι αν βρίσκεσαι, ό,τι και αν κάνεις για να σου ανατρέψει όλα όσα ήξερες και θεωρούσες μέχρι τότε δεδομένα. Το ερώτημα όμως είναι μέχρι να εμφανιστεί, τι κάνεις; Απλά περιμένεις κι ετοιμάζεσαι να τον υποδεχτείς; Δεν είσαι σαν μια άλλη Πηνελόπη, έχεις μια ολόκληρη ζωή μπροστά σου μέχρι να σε πλησιάσει ο φτερωτός αυτός άγγελος θέλοντας να σε σημαδέψει με τα βέλη του.

Ως τότε λοιπόν θα πρέπει να έχεις ήδη ερωτευτεί κάποιον άλλο, σπουδαιότερο  για να μπορέσεις να ανοιχτείς στον έρωτα κι αυτός ο άλλος θα είναι ο ίδιος σου εαυτός. Θα είναι εκείνος που θα σε στηρίξει και θα σε συμβουλέψει κάθε φορά που εσύ θα έχεις ανάγκη. Θα βρεθεί δίπλα σου όταν δε θα υπάρχει κανένας και θα πρέπει να τον αγαπήσεις με όλη σου τη δύναμη γιατί τις δύσκολες στιγμές εκείνος έστω κι αναγκαστικά θα είναι παρών.

Είναι περίεργη η κοινωνία μας, σε προετοιμάζει με τον τρόπο της για τον έρωτα, ακόμα και για τον γάμο, αλλά δε σε προφυλάσσει απ’ τη μεγαλύτερη μάχη που θα κληθείς να δώσεις, αυτή με σένα τον ίδιο. Σε στιγμές φόβου, που θα μετανιώνεις, που θα χρειάζεσαι απελπισμένα λίγη συγχώρεση, δε σου διδάσκει τη δύναμη της ύπαρξής σου. Αν εσύ καταφέρεις να σε συγχωρέσεις τότε θα έχεις ξεφύγει απ’ τη μεγάλη ανάγκη των ανθρώπων να ανήκουν κάπου. Θα έχεις μάθει πλέον πως είσαι ελεύθερος να ανήκεις σε σένα και θα είναι το μεγαλύτερο μάθημα που θα λάβεις ποτέ.

Όταν λοιπόν θα ξέρεις πως εσύ είσαι ο άνθρωπός σου τότε θα είσαι έτοιμος για τον έρωτα που θα σε συναρπάσει, θα σε τρομάξει και θα σου αλλάξει όλη την κοσμοθεωρία.  Δε θα χρειάζεται να φορτώνεσαι σε κάποιον, να τον πνίγεις με την παρουσία σου γιατί και εσύ θα θέλεις λίγο χρόνο για σένα, θα έχεις απενοχοποιήσει το γεγονός να σε έχεις πιο ψηλά από όλους, να σε φροντίζεις και μεταξύ μας καλά θα έχεις κάνει αφού ο μόνος σταθερός παράγοντας στη ζωή σου θα είσαι για πάντα εσύ.

Μη βρίσκεις λοιπόν συνέχεια χρόνο για τους άλλους, μην τους έχεις ως προτεραιότητα φοβούμενος ότι θα τους χάσεις, θα φύγουν απ’ τη ζωή σου ξαφνικά, θα γλιστρήσουν μέσα απ’ τα χέρια σου και θα μείνεις μόνος σου γιατί ποτέ δε θα είσαι μόνος κι είναι τόσο τρομακτικό όσο ακούγεται. Είσαι όλα όσα σκέφτεσαι, όλα όσα πράττεις, τα όνειρά σου κι οι ελπίδες σου, οι φόβοι σου και τα λάθη σου ένας ήδη ολοκληρωμένος άνθρωπος που με τον έρωτα μερικά σημεία σου που δεν μπορείς να αποδεχτείς, θα γίνουν καλοδεχούμενα απ’ τον άλλον. Μερικά όμως σημεία! Ο άνθρωπος που θα έρθει δεν είναι σωτήρας δεν μπορεί ο ίδιος να σε κάνει να σε αγαπήσεις και πίστεψέ με δε θα θέλει κιόλας παραείναι μεγάλο το φορτίο για τη μικρή δόση ζωής που λαμβάνουμε.

Γι’ αυτό σου λέω το παιχνίδι παίζεται στο να τα βρεις με την πάρτη σου, άμα το καταφέρεις αυτό κι αποδεχτείς το γεγονός ότι ως ένα βαθμό μπορεί να είσαι και λίγο τέρας τότε είναι σίγουρο πως έχεις βρει τον έρωτα!

Συντάκτης: Βέρα Πάρδου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη