Ένας απ’ τους σημαντικότερους λόγους για τον οποίο οι άνθρωποι μένουν μόνοι τους ή σε «σχεδόν σχέσεις» είναι η αδυναμία τους να εκφραστούν. Να εκφραστούν όχι απλώς σχετικά με ό,τι τους εκνευρίζει, στεναχωρεί και χαροποιεί –που ακόμη κι εκεί υπάρχει μια αντικειμενική δυσκολία–, αλλά σχετικά με το σεξ και τις ερωτικές τους φαντασιώσεις. Βεβαίως, πολύ σωστά διαβάσατε, το σημερινό κείμενο θα επικεντρωθεί σε θέματα που φοβόμαστε να αναφερθούμε ενώ σκεφτόμαστε πολύ συχνά.

Η κοινωνία μας, λοιπόν, έχει επιβάλλει έναν τεράστιο καθωσπρεπισμό κι όρια με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να φοβούνται να δηλώσουν τι ακριβώς την εκάστοτε στιγμή τους φτιάχνει και τους καβλώνει. Να πιστεύουν ότι το άτομο το οποίο τους δημιουργεί όλες αυτές τις ανάγκες που χρήζουν άμεσης ικανοποίησης δε νιώθει με τον αντίστοιχο τρόπο. Να ντρέπονται να φανερώσουν τις πιο κρυφές τους φαντασιώσεις στον παρτενέρ τους φοβούμενοι ότι θα τους κρίνει ή θα χάσουν το σεβασμό στα μάτια του.

Δεν έχω γνωρίσει πιο υποκριτική κοινωνία. Να δείχνουμε χαρούμενοι, ευτυχισμένοι γιατί πρέπει, ενώ δεν είμαστε. Να θέλουμε όσο τίποτα να κλειδωθούμε στην τουαλέτα μαζί με τον άλλον ξεφεύγοντας από αυτήν τη βαρετή συγκέντρωση και βάζοντας ως κανόνα στο παιχνίδι κανείς να μην ακούσει τίποτα, αλλά να μην τολμάμε.

Και σαν να μη φτάνει το γεγονός της δειλίας μας δε λέμε καν στον άλλον τι ακριβώς θα θέλαμε να ζούσαμε αυτή τη στιγμή παρέα του με αποτέλεσμα η επιθυμία να καίει με άσχημο τρόπο πλέον μόνο εμάς.

Μία απ’ τις μεγαλύτερες, λοιπόν, τέτοιου είδους επιθυμίες που δεν έχουν εκφραστεί ποτέ στον ενδιαφερόμενο, αλλά σε διάφορες παρέες που αποφάσισαν οι συζητήσεις τους να γίνουν πιο ιδιαίτερες είναι ο γιατρός και το παιχνίδι του. Σύμφωνα με έρευνες κι ερωτήσεις που γίνονται χωρίς φόβο και πάθος προκύπτει ότι σχεδόν όλοι τρελαίνονται για το παιχνίδι ρόλων κι ειδικά όταν ο άλλος αναλαμβάνει το ρόλο του ιατρού.

Είναι ο συγκεκριμένος ρόλος που κρύβει εξουσία, γνώση κι εμπειρία. Ξέρει τι ακριβώς πρέπει να κάνει για να θες συνεχώς να επισκέπτεσαι τον ιατρό σου. Είναι οι φορές που θες να αφεθείς σε κάποιον που γνωρίζει, που γουστάρεις να υπακούσεις στην εξουσία του και στον τρόπο εξέτασης που θα σου επιβάλλει.

Βεβαίως, αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετοχές του ιατρού ανέβηκαν αισθητά όταν ξεκίνησε να προβάλλεται και συνεχίζει μέχρι σήμερα η τηλεοπτική σειρά “Grey’s anatomy” αφού είδαμε πόσα μυστικά και βρόμικο σεξ μπορούν να κρύβουν οι τοίχοι ενός νοσοκομείου, αλλά και πόσες αντοχές έχουν πια αυτοί οι επιστήμονες.

Αφού βασικό στοιχείο σε ένα πετυχημένο παιχνίδι ρόλων είναι η αντοχή κι ο βασανισμός, να μπορείς να φέρνεις τον άλλον στο αμήν ξανά και ξανά ώστε να τον θες συνεχώς και περισσότερο. Δεν πρέπει να φοβάσαι να ανοιχτείς στον άνθρωπό σου αφού οι λέξεις μπορούν να διευθετήσουν τα πάντα, να θέσουν όρια όπου αυτό χρειάζεται και να εξηγήσουν για ποιο λόγο υπάρχει μια υγρή ατμόσφαιρα όταν ο φίλος σου φοράει αυτήν την κολλητή άσπρη μπλούζα.

Nαι‎, θα μου πείτε κι έχετε δίκιο, κάποιες φαντασιώσεις ίσως είναι καλό να μην εκφράζονται γιατί δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος για την αντίδραση του άλλου. Και πάλι, όμως, αξίζει για μια φοβία ουσιαστικά να χάσεις την ευκαιρία να απολαύσεις την καλύτερη επίσκεψη που θα μπορούσες να βιώσεις ποτέ σε ιατρό;

Συντάκτης: Βέρα Πάρδου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη