Όλες οι καλές ειδήσεις της εβδομάδας που μας πέρασε και που μπορεί να μην έπεσαν 

στην αντίληψή σαςτις μαζέψαμε για να 

ξεκινήσει ευχάριστα η εβδομάδα σας!

 

1. Μήπως είσαι σε στάδιο αναζήτησης εργασίας, αγαπάς τα ταξίδια και το καλό φαΐ; Τότε ίσως πρέπει να κάνεις αίτηση για τη θέση εργασίας που ανακήρυξε η πλατφόρμα αξιολόγησης εστιατορίων “The Infatuation”. Όποιος επιλεγεί θα έχει το προνόμιο να δοκιμάζει φαγητά και ποτά στα διάφορα μαγαζιά εστίασης της Νέας Υόρκης και να τα αξιολογεί. Παρέχονται απολαβές από 85-130 χιλιάδες ετησίως κι ένα budget 30 χιλιάδες για τα έξοδα. Πολύ καλό δεν ακούγεται;

 

2. Η “Mo Mountain Mutts”, εταιρεία εκπαίδευσης σκύλων στην Αλάσκα, αποφάσισε να πάει τον τομέα αυτόν σε άλλο επίπεδο, οργανώνοντας εκδρομές σκύλων με πούλμαν. Μάλιστα έχει ξετρελάνει το διαδίκτυο με βίντεο που ανεβάζει, δείχνοντας τους σκύλους να περιμένουν καρτερικά την άφιξη του πούλμαν, να επιβιβάζονται και να πηγαίνουν απ’ ευθείας στη θέση τους, κάνοντας την καρδιά μας να λιώνει.

 

time lapse photo of two puppies running

 

3. Τον Μάρτιο ξεκινάει το έργο κάλυψης του δικτύου του μετρό με σήμα κινητής τηλεφωνίας, ώστε οι επιβάτες να έχουν παντού σήμα και μάλιστα με γρήγορες ταχύτητες. Αρχικά βέβαια θα είναι πιλοτικό σε συγκεκριμένους σταθμούς, με σκοπό να βρεθεί η καλύτερη δυνατή τεχνική λύση.

 

4. Ο δήμος Αθηναίων, μέσω του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και σε συνεργασία με την Ε.Α.Τ.Α., ξεκίνησε τη διανομή σακιδίων με χειμερινά είδη πρώτης ανάγκης, με σκοπό τη βοήθεια και προστασία των άστεγων ανθρώπων. Κι η συμπρωτεύουσα όμως με το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» και σε συνεργασία με τις οργανώσεις ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και την PRAKSIS, δίνουν τη δυνατότητα σε άστεγους ν’ αποκτήσουν το δικό τους σπίτι.

 

5. Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), το 2022 καταγράφηκε ρεκόρ στη δωρεά οργάνων στη χώρα μας, φτάνοντας στις 70 περιπτώσεις. Πρόκειται για μια μεγαλειώδη πράξη, η οποία μπορεί να μην είναι εύκολη για όσους μένουν πίσω, αλλά χαρίζει ελπίδα και χαμόγελο σε όσους ακόμη παλεύουν.

 

selective focus photography of heart organ illustration

 

6. Ευρωπαίοι κι άλλοι επιστήμονες δοκίμασαν για πρώτη φορά ένα εναλλακτικό αλεξικέραυνο. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκε ένα ισχυρό λέιζερ, το οποίο στοχεύει τον κεραυνό κι αποτρέπει την πορεία του. Σημαντικό επίτευγμα για την προστασία κρίσιμων υποδομών, όπως οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής κ.α.

 

7. Η Δέσποινα Γεωργιάδου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ξιφασκίας στην Τύνιδα, το οποίο είναι το δεύτερο διαδοχικό σε γκραν πρι της FIE, μετά το χάλκινο της Ορλεάνης. Συγχαρητήρια, λοιπόν, και πάντα πρωτιές στους αθλητές μας!

 

8. Ερευνητές με επικεφαλής τη δρ Άνου Τουρούνεν του Φινλανδικού Ινστιτούτου για την Υγεία και την Ευημερία στο Ελσίνκι, δημοσίευσαν έρευνα, η οποία αναφέρει ότι οι άνθρωποι που έχουν συχνή επαφή με τη φύση έχουν μειωμένη ανάγκη για φάρμακα για το άγχος, την υπέρταση, το άσθμα κι αρκετές άλλες παθήσεις. Καλά λέω, λοιπόν, όταν λέω πως θέλω να πάρω τα βουνά.

 

empty road between trees on forest

 

9. Περισσότεροι από 20 τόνοι προϊόντων λαϊκής αγοράς συγκεντρώθηκαν στο «καλάθι της αλληλεγγύης», στο πλαίσιο του «Όλοι μαζί μπορούμε», για την ενίσχυση οκτώ κοινωφελών ιδρυμάτων που φιλοξενούν ευπαθείς ομάδες πολιτών. Η δράση ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο και θα συνεχιστεί για τους επόμενους 3 μήνες. Ελπίζουμε σε πιο συχνές πρωτοβουλίες τέτοιου είδους!

 

10. Η χώρα μας θα εξοπλιστεί με χιλιάδες δημόσια προσβάσιμους φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο πλαίσιο του προγράμματος «Φορτίζω Παντού», το οποίο χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. Σκοπός του προγράμματος είναι να μειωθεί το άγχος της φόρτισης για τους οδηγούς και να δοθεί ένα κίνητρο σε όσους σκέφτονται τη λύση ενός ηλεκτροκίνητου.

 

Καλή εβδομάδα με όλο και περισσότερες καλές ειδήσεις!

Συντάκτης: Μαρία Πακιακιό