%cf%82%ce%b5%cf%81%ce%b3%cf%84%ce%b7%cf%85%cf%81%ce%b5

«Αγαπητή Σουσού,

Είμαι 21 χρόνων και το παιδί είναι 31. Ήμασταν μαζί 4 χρόνια· αυτός είναι ναυτικός, εγώ φοιτήτρια και παράλληλα δούλευα και σεζόν. Ήμασταν πολύ καλά, όλα κυλούσαν τέλεια και σχεδιάζαμε τι θα κάναμε όταν θα γυρνούσε από το ταξίδι του, μέχρι που να βράδυ έκανα φάση μ’ έναν συνάδελφο. Το διέκοψα, κατάλαβα το λάθος μου κι ένιωσα τύψεις. Την επόμενη κι ενώ αυτός βρισκόταν σε ταξίδι, του είπα επακριβώς τι έγινε το προηγούμενο βράδυ. Δε μου είπε τίποτα απολύτως κι όταν με ρώτησε αν θέλω να χωρίσουμε, αβίαστα είπα «ναι» για να ζήσω τη ζωή μου και πως το ίδιο θα έκανα κι εγώ στη θέση του. Γύρισε από ταξίδι έναν μήνα μετά κι αμέσως βρήκε άλλη. Μπροστά σε φίλους και γνωστούς καυχιέται και δείχνει πως περνάει καλά κι εντός μιας εβδομάδας (από τη γνωριμία τους) πάνε και ταξιδάκια. Εγώ δε ζω καν τη ζωή μου εν τω μεταξύ, δεν μπορώ και δε θέλω. Τον θέλω πίσω κι αυτός ούτε να με δει. Θέλω ν’ αφήσω τον χρόνο να περάσει, μα δεν περνά ο αναθεματισμένος. Τον βλέπω με την άλλη και θέλω να τα κάνω όλα κομμάτια. Δεν έχουμε μιλήσει από τότε που γύρισε. Εσύ θεωρείς ότι είναι καλή ιδέα να του στείλω, ή να πάω να τον βρω κι ας είναι με άλλη;»

 

 

 

Αγαπημενότατη Άγνωστή μου Χ,

Όχι.

 

ΥΓ.1: Εσύ μπουμπούκι μου 21 κι αυτός 31. Δε φανταζόσουν μετά το πρώτο εξάμηνο μαζί του ότι δε σε βλέπει απλώς σαν καλοπέραση; Ειδικά ενώ είναι ναυτικός, που το να καλοπεράσει μπορεί να είναι ταυτόχρονα και πολύ εύκολο και πολύ διακριτικό ώστε να μη μάθει ποτέ κανείς και τίποτα.

 

ΥΓ.2: Από το «όλα κυλούσαν τέλεια, σχεδιάζαμε τι θα κάναμε όταν γυρίσει από το ταξίδι» μέχρι το «φασώθηκα ένα βράδυ με έναν συνάδελφο στη δουλειά», λογικά υπάρχει ένα παρασκήνιο που δεν αναφέρεις. Αν δεν υπάρχει παρασκήνιο, τότε ποτέ δεν ήσασταν πολύ καλά και ποτέ δεν πήγαιναν όλα τέλεια.

 

ΥΓ.3: Πολλοί θα πουν ότι κακώς του το είπες ενώ ήταν σε ταξίδι και θα διαφωνήσω μ’ αυτούς τους πολλούς. Καλώς έπραξες και τουλάχιστον αντιμετώπισες την πράξη σου.

 

ΥΓ.4: Μαζί όμως με την παραδοχή της πράξης σου έκανες και μια επιλογή (γιατί σου έδωσε την επιλογή από τη στιγμή που σε ρώτησε αν θες να χωρίσετε και δε σε χώρισε ο ίδιος).

 

ΥΓ.5: Και πολύ καλά έκανε και βρήκε άλλη, όντας ελεύθερος κι αφού δεν πρόλαβες να καταλάβεις το λάθος σου πριν βρει την άλλη.

 

ΥΓ.6: Κι αν ισχύει ότι τα πάνε καλά, πολύ καλά κάνει και το καυχιέται. Και την επόμενη μέρα από τη γνωριμία τους να τα πάνε τα ταξιδάκια, αν αυτό θέλουν.

 

ΥΓ.7: Εσύ ναι, δε θέλεις να τη ζήσεις, όχι γιατί σου λείπει, αλλά γιατί απλώς ζήλεψες και για κανέναν άλλο λόγο.

 

ΥΓ.8: Ναι γλυκάκι μου, καμία αντίρρηση ότι τον θες πίσω, αλλά το θέμα είναι ότι πρέπει να θέλουν κι οι δυο. Αν δε θέλουν κι οι δυο, δε γίνεται δουλίτσα. Ειδικά αν ο ένας έχει νιώσει προδομένος, είναι και πολύ πιο δύσκολο να γυρίσει σ’ αυτόν ή αυτή που τον πρόδωσε.

 

ΥΓ.9: Κι αν συμφωνώ ότι αξίζεις άλλη μια ευκαιρία, συμφωνώ γιατί είχες το σθένος και του παραδέχθηκες το λάθος σου, δεν το έκρυψες. Αλλά κι αυτός με τη σειρά του, ίσως να ήθελε να σου δώσει μια ακόμη ευκαιρία που δεν πήρες, όταν σε ρώτησε αν θες να χωρίσετε και δε σε χώρισε ο ίδιος.

 

ΥΓ.10: Και να τα σπάσεις δε θα αλλάξει τίποτα. Πριν σπάσουν αυτά σπάσατε εσείς και ξέρεις τι λένε για το σπασμένο γυαλί. Αν ενώ περνά καλά και ζει τη ζωή του πας και τον βρεις, απλώς θα φας μια ακόμη φορά τα μούτρα σου.

 

Φιλιά στα μούτρα,

Η Σουσού σου

 

Συντάκτης: Μαντάμ Σουσού