Article of the day: Πώς θα είναι ο Δεκέμβριος για κάθε ζώδιο; Διάβασε εδώ.

sqwaesry

Όλες οι καλές ειδήσεις της εβδομάδας που μας πέρασε και που μπορεί να μην έπεσαν 

στην αντίληψή σαςτις μαζέψαμε για να ξεκινήσει ευχάριστα η εβδομάδα σας!

 

1. Η Καίτη Γκραμμά είναι το πρώτο τρανς μοντέλο που περπάτησε στην πασαρέλα του οίκου Prada στα 109 χρόνια ύπαρξής του, κατά την εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο. Για όσους δεν τη γνωρίζουν είχε δοκιμάσει να μπει στο GNTM, όμως παρ’ όλο που πήρε τέσσερα «ναι» η συμμετοχή της δε στάθηκε δυνατή για νομικούς λόγους.

 

Καίτη Γκραμμά: Τα πρώτα λόγια του transgender μοντέλου μετά την επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου | fthis.gr

 

2. Η «Χαλκιόπη», όπως ονομάστηκε το θαλάσσιο μη επανδρωμένο σκάφος, έχει τη δυνατότητα συλλογής έως 160 λίτρων σκουπιδιών ανά πλεύση. Αγοράστηκε πρόσφατα από την Ολλανδία και ξεκίνησαν ήδη οι δοκιμές χρήσης της στα νερά του Θερμαϊκού.

 

Χαλκιόπη: Θαλάσσιο drone μαζεύει σκουπίδια από τον Θερμαϊκό - Simple Radio

 

3. Εντός του 2023, θα παραλειφθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 1.300 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, καθιστώντας τις δύο πόλεις μοναδικές στην Ευρώπη με τόσο μεγάλο αριθμό οχημάτων φιλικών στο περιβάλλον.

 

Φουτουριστικά τα ηλεκτρικά λεωφορεία στην Αθήνα - Καραμανλής: Μέσα στο 2022 τα πρώτα στους δρόμους | ΣΚΑΪ

 

4. Μια εταιρεία γενετικής στο Πεκίνο, κλωνοποίησε με επιτυχία έναν αρκτικό λύκο, τον οποίο ονόμασε Μάγια, δίνοντάς μας την ελπίδα διατήρησης ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση. Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε ήταν η ίδια μ’ αυτήν της Ντόλι -το γνωστό σε όλους μας πρόβατο. Είναι οξύμωρο βέβαια να προσπαθούμε να επαναφέρουμε όσα εμείς καταστρέψαμε.

 

Από την Ντόλι στη Μάγια, τον πρώτο κλωνοποιημένο λύκο της Αρκτικής στον κόσμο

 

5. Από σήμερα 3 Οκτωβρίου έως και τον Ιούνιο, οι δημότες της Αθήνας έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε συνολικά 29 δραστηριότητες, ανάμεσα στις οποίες θεατρικά εργαστήρια, χορός, εικαστικά, μαθήματα γαλλικών, κινέζικων, πιάνου, δημιουργικής γραφής κι άλλες, οι οποίες θα λαμβάνουν χώρα σε ισάριθμες γειτονιές της Πρωτεύουσας.

 

6. Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου ο Δίας -που όλοι ξέρουμε τι αγαπά να κάνει και μας παιδεύει- πλησίασε τον πλανήτη Γη πιο κοντά από κάθε άλλη φορά και συγκεκριμένα σε απόσταση 591,2 εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Δύο τσιγάρα δρόμος δηλαδή. Αυτό είχε συμβεί ξανά το 1963.

 

Αλλάζουν τα δεδομένα για το σχηματισμό του Δία | Alithia.gr

 

7. Η NASA χτύπησε σκόπιμα με διαστημόπλοιο έναν αστεροειδή, με σκοπό να μεταβάλει την πορεία του ώστε να γνωρίζει η ανθρωπότητα πώς θα μπορέσει να προστατευθεί από μια πιθανή μελλοντική αντίστοιχη απειλή.

 

NASA: Διαστημόπλοιο χτύπησε αστεροειδή για να τον εκτρέψει από την πορεία του (εικόνες) | Τεχνολογία - Επιστήμη | ANT1 News

 

8. Στο Ντουμπάι θα τοποθετηθούν -αρχικά- 10 «έξυπνοι» αυτόματοι πωλητές οι οποίοι θα προσφέρουν δωρεάν ψωμί, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σε μη προνομιούχες οικογένειες στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Ψωμί για όλους». Κι εδώ κολλάει το γνωστό άσμα «Bye μωρό μου bye, φεύγω για Ντουμπάι».

 

9. Το Μουσείο Μπενάκη επεκτείνει τον κύκλο προγραμμάτων προσβασιμότητάς του, εγκαινιάζοντας σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες, τακτικές συναντήσεις για άτομα που πάσχουν από προβλήματα μνήμης, όπως η άνοια. Οι συναντήσεις αυτές θα είναι προσεκτικά σχεδιασμένες από το Τμήμα Εκπαίδευσης του μουσείου.

Η ιστορία της Μεταπολίτευσης – Από την Alpha Bank και το Μουσείο Μπενάκη | Ρεπορτάζ και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, την Πολιτική

 

10. Δημιουργήθηκε εφαρμογή αιμοδοσίας με όνομα «Δίνουμε αίμα», στην οποία καταγράφονται όλα τα σχετικά διαθέσιμα κέντρα καθώς κι οι ανάγκες για αιμοδοσία σε ολόκληρη τη χώρα. Μην ξεχνάτε, δίνουμε αίμα και προσφέρουμε ζωή.

 

 

 

Καλή εβδομάδα λοιπόν και μην ξεχνάς πως τα καλύτερα είναι αυτά που ακόμη δεν έχουν συμβεί!

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μαρία Πακιακιό