Όλες οι καλές ειδήσεις της εβδομάδας που μας πέρασε και που μπορεί να μην έπεσαν στην αντίληψή σας, τις μαζέψαμε για να ξεκινήσει η εβδομάδα σας αισιόδοξα!

 

1.  Το μονοθέσιο αυτοκίνητο της ομάδας “TUC Racer” του Πολυτεχνείου Κρήτης βγήκε πέμπτο στον μαραθώνιο οικονομίας “Shell Eco-marathon Europe”.

 

2. Δεκτή έγινε η αίτηση ασύλου της Deniz Tunc -τρανς γυναίκα και ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβίστρια από την Τουρκία- κι αναγνωρίστηκε από την Ελλάδα ως πολιτική πρόσφυγας.

 

woman in black and white tank top leaning on wall

 

 

3. Η Ava Monroe, ένα πρόωρο μωράκι, βγήκε νικήτρια μετά από 19 μήνες στη ΜΕΘ και συνάντησε για πρώτη φορά τη δίδυμη αδερφή της. Ευχόμαστε να μην αποχωριστεί η μία την άλλη ποτέ ξανά!

 

4. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε την αύξηση των γυναικών στα διοικητικά συμβούλια εταιρειών. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι οι χώρες μέλη της ΕΕ πρέπει έως τον Ιούνιο 2026 να εξασφαλίσουν ότι οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες θα έχουν φτάσει το παραπάνω ποσοστό στο 40%.

 

5. Συγκροτείται στη χώρα μας ειδική γραμματεία για την προστασία των ζώων συντροφιάς, με στόχο την παρακολούθηση και την απαρέγκλιτη εφαρμογή του σχετικού πλαισίου, ώστε να μην υπάρξει ξανά κανένα ζώο αδέσποτο ή κακοποιημένο.

 

medium-coated brown dog during daytime

 

6. Τα μέλη του συγκροτήματος Queen ανακοίνωσαν ότι θα δώσουν στη δημοσιότητα ακυκλοφόρητο τραγούδι με τον Freddie Mercury. Show must go on!

 

7. Στα πλαίσια του εθνικού προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, θα δοθεί το δικαίωμα δωρεάν ψηφιακής μαστογραφίας, σε 1,3 εκατομμύρια γυναίκες, ηλικίας 50-69 χρόνων. Γιατί η πρόληψη σώζει ζωές!

 

8. Μια υπάλληλος σe εστιατόριο στις ΗΠΑ έσωσε παιδί από την κακοποιητική συμπεριφορά του πατριού του, με τη βοήθεια ενός σημειώματος, αφού παρατήρησε ανησυχητικά σημάδια στη μεταξύ τους αλληλεπίδραση.

 

text

 

9. Η ομάδα ATP, η οποία αποτελείται από προπτυχιακούς φοιτητές της φαρμακευτικής, συλλέγει φάρμακα για ανακύκλωση, ενώ φροντίζει για την ευαισθητοποίηση του ευρέως κοινού -κι ιδίως των φοιτητών- ως προς τους ανθρώπους που δεν μπορούν να καλύψουν μόνοι τους τις φαρμακευτικές τους ανάγκες.

 

10. Δύο ελληνικά σχολεία βρέθηκαν στα 10 καλύτερα του κόσμου για τα βραβεία “World’s Best School Prizes” αξίας 250.000 δολαρίων.

 

Καλή εβδομάδα, με πολλά θετικά κι υπέροχα νέα! Χαμογελάμε ακόμα κι όταν ο καιρός μάς έχει χαλάσει το τριήμερο! 

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μαρία Πακιακιό