Όλες οι καλές ειδήσεις της εβδομάδας που μας
πέρασε και που μπορεί
να μην έπεσαν στην αντίληψή σας, τις
μαζέψαμε για να ξεκινήσει ευχάριστα η
εβδομάδα σας!

 
1. Σε μια ελληνική εκδοχή του Γκάμπι της Βασίλισσας, στο Διεθνές Τουρνουά Σκακιού ο Ευγένιος Ιωαννίδης, 21 ετών, κατέκτησε την πρώτη θέση και χρειάζεται μονάχα άλλη μια νόρμα για να αποκτήσει τον τίτλο του «Grand Maitre».

Πρωταθλητής Ευρώπης στο σκάκι ο Ευγένιος Ιωαννίδης - ertnews.gr

Πηγή εικόνας

 

2. Συνεχίζοντας με τα παιδιά θαύματα, ο 9χρονος (σας αφήνω λίγο να το συνειδητοποιήσετε) Στέλιος Κερασίδης κατατάχθηκε στη λίστα με τα 100 ταλέντα παγκοσμίως ως σολίστ πιάνου.

3. Κι επειδή δε λέμε τυχαία πως τα παιδιά είναι η ελπίδα της κοινωνίας, ο επτάχρονος David Diaz έσωσε έναν φίλο του που πνιγόταν. χρησιμοποιώντας της μέθοδο Heimlich. Αυτό εντυπωσίασε τόσο την τοπική κοινότητα όπου ο γερουσιαστής της πολιτείας της Νέας Υόρκης του απένειμε έπαινο για τη γενναιότητά του!

4. Ο Έλληνας νευρολόγος Δημήτρης Καρούσης στο εβραίικο πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, πρωτοπορεί για την αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας με μια νέα μέθοδο καλλιέργειας ειδικών βλαστοκυττάρων.

 

Δημήτρης Καρούσης / «Καμπανάκι» για υπερβολικά πυκνή χορήγηση εμβολίων ενόψει τέταρτης και πέμπτης δόσης | Αυγή

Πηγή εικόνας

 

5. Ψηφίστηκε νομοσχέδιο για την Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, όπου αυξάνει το ηλικιακό όριο κατά 4 χρόνια και δεν απαιτεί πλέον τη συναίνεση του άνδρα για την κατάψυξη των ωαρίων της γυναίκας. Ακόμα κατοχυρώνει επίσης το δικαίωμα των ιντερσεξ ατόμων για αυτοδιάθεση του σώματός τους, απαγορεύοντας οποιαδήποτε παρέμβαση μετά τα 15 τους χρόνια χωρίς τη συναίνεσή τους. Μπορεί αυτό το τελευταίο να χρειάζεται μια περαιτέρω επεξεργασία αλλά τουλάχιστον έγινε μια αρχή.

6. 41χρονη με 9 παιδιά κατάφερε να αποφοιτήσει από το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ δίνοντάς μας ένα σοβαρό κίνητρο να μην αφήσουμε όλα τα μαθήματα για την εξεταστική του (επόμενου) Σεπτεμβρίου.

 

Μητέρα 9 παιδιών, με καταγωγή από την Καστοριά, παίρνει το πτυχίο της με άριστα από το ΑΠΘ | Kozani Media

Πηγή εικόνας

 

7. Η τεχνητή νοημοσύνη για ακόμα μια φορά έκανε το θαύμα της: με μια εξατομικευμένη αντιμετώπιση του καρκίνου θα απλοποιηθούν και θα απεικονιστούν τα είδη και τα αποτελέσματα των δεδομένων με σκοπό να επιτευχθεί η σωστή ιατρική παρέμβαση, στον σωστό ασθενή, στον σωστό χρόνο (Βασίλης Σουμέλης).

8. Μιλώντας για συμπεριληπτικότητα, εγκαινιάστηκε η πρώτη Μονάδα Ψυχογενούς Ανορεξίας για ενήλικες στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο, όπου ήταν καιρός να δημιουργηθεί πλέον μια κατάλληλη δομή αντιμετώπισης και για αυτή την ψυχική διαταραχή.

 

text

 

9. Στο Φεστιβάλ Nεανικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Ευρώπης, το GEN-E 2022, κατέκτησαν εκστασιασμένοι την πρώτη θέση μαθητές του 2ου Πειραματικού Γυμνάσιου στο Κιλκίς που όπως λένε «αγγίξαμε το όνειρο» και δε θα μπορούσε να υπάρχει πιο σωστή διατύπωση από αυτό!

10. Ο Ιάσονας Μανδηλάς μας άφησε για ακόμα μια φορά άφωνους προτρέποντάς μας να ανθίσουμε αυτό το καλοκαίρι με το νέο του τραγούδι -απάντηση ίσως σε όσους επιλέγουν την κακία και το μίσος. Η αγάπη θα νικήσει στο τέλος!

 

 Έρχονται οι μέρες του φωτός!

Συντάκτης: Ελένη Τσεπελίδη
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου