Article of the day: Η Δήμητρα Παπακωνσταντίνου μοιράζεται μαζί μας πού πρέπει να φάμε, σε μια επίσκεψη στην Ιταλία. Δες εδώ!

monday

Όλες οι καλές ειδήσεις της εβδομάδας που μας πέρασε και που μπορεί να μην έπεσαν 

στην αντίληψή σαςτις μαζέψαμε για να ξεκινήσει ευχάριστα η εβδομάδα σας!

 

1. Ομάδα φοιτητών των ΕΚΠΑ-ΕΜΠ κερδίζει χρυσό μετάλλιο σε διαγωνισμό Βιολογίας

Την κορυφή κατέκτησαν εννέα προπτυχιακοί φοιτητές, που ήταν διαγωνιζόμενοι στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGem 2022, όπου και αναδείχθηκαν πρώτοι. Η διάκριση ήταν μεγάλη, καθώς είχαν θέσει υποψηφιότητα ανάμεσα σε 365 ομάδες, που παρευρέθηκαν στο Παρίσι, για το γεγονός. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΚΠΑ, η δουλειά της ομάδας εστίασε στον κλάδο του Biocumting, με συστήματα που υλοποιούν λειτουργίες, τις οποίες κανονικά εκτελούσαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Τα εύσημα στα παιδιά αυτά για την προσπάθειά τους. Εύγε!

Δημόσιοι Υπάλληλοι: Νέο πρόγραμμα πιστοποίησης για ένταξη στον Κλάδο Π.Ε. Επιτελικών Στελεχών | Alfavita

Πηγή εικόνας

 

2. Σχεδιάζεται καταδυτικό πάρκο από τον Δήμο Δελφών

Το έργο υλοποιείται τελικά, έπειτα από πολλά χρόνια που το ζητούσαν οι κάτοικοι της περιοχής, με την τελική τιμή να ανέρχεται στα 74.147 ευρώ. Στόχος είναι μέσα σε όλα, να μεγιστοποιηθεί το τουριστικό ενδιαφέρον για τους Δελφούς, με τον δήμαρχο, Παναγιώτη Ταγκαλή, να δηλώνει ότι η χωροθέτηση του καταδυτικού πάρκου, λαμβάνει αναπτυξιακό πρόσημο, καθιστώντας τον τόπο, αξιοθέατο τεσσάρων εποχών. Πάντα τέτοια θα πούμε εμείς.

 

3. Ανοίγει Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης στην Αθήνα από το Πανεπιστήμιο της Columbia

Απίστευτο κι όμως αληθινό, αλλά η Ελλάδα βρίσκεται στη λίστα με τα κορυφαία πανεπιστημιακά τμήματα ανά τον κόσμο. Η συνεργασία ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου της Columbia, Lee Bollinger, στο πλαίσιο της επίσκεψης των 30 εκπροσώπων των κορυφαίων τμημάτων των ΗΠΑ. Οι πρώτοι φοιτητές, θα εισαχθούν κατά το έτος 2023, με το Υπουργείο  Παιδείας, να δηλώνει πως η χώρα μας γίνεται πλέον πόλος έλξης για φοιτητές από όλα τα μέρη του κόσμου. Μακάρι, μια μέρα να γίνουμε περήφανοι για τα αποτελέσματα.

Σχέδιο για Columbia Global Center στην Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Πηγή εικόνας

 

4. Στις ΗΠΑ, 56χρονη γιαγιά γεννά το μωράκι του γιού και της νύφης της

Μια πράξη αμέριστης οικογενειακής αγάπης κάνει το γύρο του διαδικτύου, όταν η Νάνσι Χοκ, έγινε παρένθετη μητέρα, στη νύφη της. Ο 33χρονος γιος της, Τζον, δήλωσε βαθιά συγκινημένος για την πράξη της μητέρας του, που έφερε στον κόσμο την κορούλα του, πέμπτο παιδί κατά σειρά. Η μητέρα με τη σειρά της, χαρακτήρισε την εμπειρία της ως μεταφυσική. Αγάπη μόνο, με όλους τους δυνατούς τρόπους  έκφρασής της.

 

5. Για πρώτη φορά υποψήφια σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ άτομα από τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

Στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, συμμετείχαν 670 μέλη της κοινότητας, ανά τις 50 πολιτείες της χώρας, ένας αριθμός που σημειώνει 20% αύξηση εκπροσώπησης σε σχέση με το παρελθόν. Όπως φαίνεται η πλειοψηφία των μελών ανήκουν στο κόμμα των Δημοκρατικών, με τους Ρεπουμπλικάνους να προβαίνουν σε δηλώσεις ακραίες εναντίον της κοινότητας. Υποστηρίζεται πως η ραγδαία αύξηση της υποστήριξης του κόσμου, οφείλεται στις αναίτιες επιθέσεις που δέχονται τόσα χρόνια τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, επί σειρά ετών. Ανάσα προόδου; Μπορεί.

 

6. Για πρώτη φορά τρανς μοντέλο κέρδισε τα καλλιστεία σε τοπικό διαγωνισμό «Miss America»

Η 19χρονη Brian Nguyen, δηλώνει περήφανη με τη διάκρισή της στον διαγωνισμό, καθώς είναι η πρώτη trans gender που λαμβάνει τον τίτλο Miss Greater Derry 2023, ενώ υπόσχεται πως η χρονιά που έρχεται θα είναι υπέροχη. Όπως και να έχει, είναι εμφανές πια ότι γίνονται σημαντικά βήματα συμπερίληψης, ίσης εκπροσώπησης και προβολής στην κοινωνία. Και για αυτά ναι, αξίζει να συζητάμε, πολύ.

Miss America: Για πρώτη φορά transgender μοντέλο κέρδισε σε τοπικά καλλιστεία - neolaia.gr

Πηγή εικόνας

 

7. Τα αδέσποτα του Δήμου Αθηναίων δεν είναι πια απροστάτευτα

Ξεκινά μια περίοδος επιτέλους, όπου τα αδέσποτα δε θα είναι έρμαια της εγκατάλειψης, καθώς την πλήρη μέριμνά τους θα αναλαμβάνει ο Δήμος, σε συνεργασία με Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το 2019, έχουν φροντισθεί περισσότερα από 1.500 αδέσποτα ζωάκια, με ένα σημαντικό ποσοστό εξ αυτών, τελικά να υιοθετείται και να βρίσκει φροντίδα σε μια οικογένεια. Στο ίδιο πλαίσιο, υπάγεται πια και ο «Σωκράτης», ένα καταφύγιο για εγκαταλελειμμένα ζώα. Πραγματικά καλά νέα, που άργησαν όπως φαίνεται.

 

8. Ελληνικά βιβλία για πρώτη φορά φτάνουν στην Ολλανδία

Έπειτα από πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ολλανδία, φθάνουν στην Κοπεγχάγη, πάνω από 90 τίτλοι ελληνικών συγγραμμάτων, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη απήχηση στην ελληνική κοινότητα της Ολλανδίας. Ο συνολικός στόχος βέβαια, είναι να φτάσουν βιβλία στη γλώσσα μας, και σε άλλες πόλεις, όπως Ουτρέχτη, Άμστερνταμ και Ρότερνταμ. Μακάρι!

Πηγή εικόνας

 

9. Μαθητές κάνουν τα πρώτα βήματα ώστε να αναγνωρίζουν τις ψευδείς ειδήσεις

Με στόχο την αποφυγή της παραπληροφόρησης, και της ευπείθειας που προκαλούν τα μέσα, 17 σχολεία της Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν σε πρόγραμμα το οποίο είχε ως στόχο την αναγνώριση των ψευδών ειδήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, μεγάλο ποσοστό των αναρτώμενων ειδήσεων, δεν είναι αληθείας, πράγμα που αποτελεί απειλή για την ευημερία της δημοκρατίας της χώρας.  Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος των νέων για την ενημέρωση του συμβουλεύεται τα μέσα, το πρόγραμμα αυτό φαίνεται να είναι πολλά υποσχόμενο για την ανατροπή των δεδομένων. Για να δούμε.

 

10.Ο 39ος Μαραθώνιος της Αθήνας χαρακτηρίζεται κι επίσημα «πράσινος» φέτος σε παγκόσμιο επίπεδο

Αυτή την Κυριακή, οι μαραθωνοδρόμοι θα τρέξουν και για έναν ακόμα σκοπό, τη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Στοχεύουμε πλέον σε μέσα πιο πράσινα, πιο βοηθητικά για τον πλανήτη μας, που τόσο πολύ έχουμε ταλαιπωρήσει τα τελευταία χρόνια. Κύριοι υποστηρικτές του προγράμματος, είναι η ελληνική εταιρία Polygen, σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και το πρόγραμμα Just Go Zero. To σύνθημα είναι «Run the Green Path», και είμαστε έτοιμοι για εκκίνηση. Ανυπομονούμε!

Πηγή εικόνας

 

Αυτά ήταν και για την εβδομάδα που μας πέρασε, με τα πάνω της και τα κάτω της. Για άλλη μια φορά, χρειάζεται η υπενθύμιση, πως όπου κι αν κοιτάξεις, με λίγη προσπάθεια θα βρεις κάτι καλό, κάτι να σε κάνει να χαμογελάσεις. Μαζέψαμε τα πρώτα δέκα ψήγματα χαράς και τα υπόλοιπα τα αφήνουμε πάνω σου. Φιλιά στα μούτρα της Δευτέρας.

Καλή εβδομάδα λοιπόν και μην ξεχνάς πως τα καλύτερα είναι αυτά που δεν έχουν συμβεί ακόμη!

Συντάκτης: Αλίκη Μουσμούλα
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου