ksenia1020

Για όλα υπάρχει μία πρώτη φορά. Πρώτη φορά μαθητής, πρώτη φορά φοιτητής, πρώτη φορά γονιός, υπάρχει όμως κι η πρώτη φορά της σεξουαλικής σου ζωής, η πρώτη επαφή, εκείνη η στιγμή που έρχεται συνήθως κάπου μεταξύ εφηβείας κι ενηλικίωσης. Όσο βρίσκεσαι στη φάση που ανακαλύπτεις ακόμα το σώμα σου και πώς αντιδράει στα ερωτικά τερτίπια.

Προσπαθείς να ανακαλύψεις τη σεξουαλική σου ταυτότητα, σκέφτεσαι κατά πόσο μπορείς να αρέσεις όταν σε πολεμούν οι εχθροί της εφηβείας –ακμή και σιδεράκια για πιο όμορφα χαμόγελα– κι οι ανασφάλειες βάζουν το μυαλό σου σε τέτοια ανόητα διλήμματα. Κι έπειτα, κάποια στιγμή ελκύεις κάποιον που σ’ ελκύει επίσης κι αφού όλα βαίνουν κατ’ ευχήν, αποκτάς σχέση με το υποτιθέμενο άλλο σου μισό. Ξεκινάτε με αγκαλιές κι αθώα φιλάκια, μέχρι που κάποτε μόνο αυτά δεν αρκούν, καθώς η γλώσσα του σώματος έχει αναλάβει κυρίαρχο ρόλο και φλύαρη ζητάει περισσότερα.

Τα σημάδια, η δίψα των κορμιών αλλά ίσως κι οι πιέσεις του συντρόφου σου, ανοίγουν το δρόμο για την ολοκλήρωση και την πρώτη σας φορά γενικά, την πρώτη σου σεξουαλική επαφή, ειδικά. Ως πρωτάρης υπάρχει ένα άγχος κι απ’ τις δύο πλευρές, αν θα είστε αρκετά καλοί, αν θα ανταποκριθείτε στις προσδοκίες σας κι όλα τα σχετικά. Η μεγαλύτερη, όμως, ανασφάλεια αφορά το αν όντως είναι αυτή η κατάλληλη στιγμή κι ο κατάλληλος άνθρωπος.

Το σεξ θα ‘ναι καλό αν υπάρχει χημεία, αν κι η χημεία θα επιβεβαιωθεί αν όντως υπάρχει πάνω στο κρεβάτι. Το κατά πόσο σίγουρος αισθάνεσαι για την επιλογή σου γενικά, θα σε κάνει να αισθανθείς σίγουρος και για αυτό τη βήμα. Ο κατάλληλος άνθρωπος δε θα σου δημιουργεί επιπλέον ανασφάλειες, δε θα σου προκαλεί άγχη για το σώμα σου ή τις τεχνικές σου. Δε θα σου δημιουργεί αμηχανία ούτε χαζά διλήμματα, αν θα ‘σαι αρκετά καλός κι αν θα του αρέσει. Σαφώς, όμως, ούτε θα σε πιέζει. Η μαγεία του συναισθήματος και της επιθυμίας θα οδηγήσει τα πράγματα φυσικά κι αβίαστα.

Δε θα αμφιβάλλεις, ούτε θα υπεραναλύεις κι αυτό συμβαίνει επειδή νιώθεις ότι γνωρίζεις τον άλλον χρόνια. Έχετε αναπτύξει πρώτα μια σχέση φιλική, σχέση εμπιστοσύνης, πέραν από ερωτική, δε φοβάστε να τσαλακωθείτε ο ένας απέναντί στον άλλον, γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι δε θα παρεξηγηθεί κανένας απ’ τους δυο. Η αμηχανία εδώ, ακόμα κι αν υπάρχει, έχει τη μορφή μιας ανυπόμονης επιθυμίας, όχι μιας άβολης υποχρέωσης.

Αυτή η ολοκλήρωση, όταν συμβεί, δε θα είναι το τέλος αλλά η αρχή ενός ακόμη πιο όμορφου κεφαλαίου ανάμεσά σας. Θα συνεχίσετε να διεκδικείτε ο ένας τον άλλον, καθώς σας συνδέουν πολλά περισσότερα από μια σαρκική επαφή. Η πρώτη φορά είναι σχεδόν βέβαιο πως θα σε βρει σωματικά απροετοίμαστο, είναι όμως μαγική όταν σε βρίσκει συναισθηματικά έτοιμο και σίγουρο.

Εκείνη τη στιγμή, που αποφασίζεις πως τελικά το θες, σβήνουν όλα. Ξεχνάς κάθε χαζό σενάριο –δεν ξεχνάς φυσικά να πάρετε προφυλάξεις, γιατί η υγεία είναι πάνω απ’ όλα–, αδιαφορείς αν φανείς τελικά άπειρος, αν έχεις κυτταρίτιδα ή δεν έχεις το τέλειο σώμα. Η επιθυμία, η αδρεναλίνη κι η λίμπιντο αναλαμβάνουν όλα τα υπόλοιπα.

Δε σκέφτεσαι αν οι κινήσεις σας είναι άγαρμπες καθώς κι οι δυο είστε άπειροι στο παιχνίδι του έρωτα, οπότε αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσετε μαζί για να βρείτε τα πατήματά σας. Δεν έχεις λόγο να αγχωθείς, χρειάζεται απλά να το απολαύσεις, χωρίς φόβους κι ενδοιασμούς.

Η πρώτη σου φορά, όσοι κι αν περάσουν, όσα κρεβάτια κι αν κάνεις κι όσο καλύτερους εραστές κι αν γνωρίσεις, όσο κι αν βελτιωθείς κι εσύ, θα σου μείνει για πάντα αξέχαστη. Γι’ αυτό πρέπει να ‘σαι σίγουρος για τη στιγμή και τον άνθρωπο που επιλέγεις. Δε χρειάζεται να βιαστείς ούτε να πιεστείς, όταν το θελήσεις θα το νιώσεις. Ακολούθα το έντσικτό σου κι όλα θα κυλήσουν όμορφα.

Μένει για πάντα αυτή η ανάμνηση, μπλεγμένη με αθωότητα και περιέργεια κι εκείνη την αμοιβαία λαχτάρα με αυτόν που την μοιράστηκες.

Συντάκτης: Ελένη Φλισκουνάκη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!