Article of the day: Γνωρίστε τη νέα pillowfigher Ελένη Σωτηροπούλου στο πρώτο της άρθρο! Διάβασέ το εδώ.

pillow484

Ο έρωτας μπορεί να χτυπήσει το καμπανάκι χωρίς καμία προειδοποίηση. Να σου πάρει το μυαλό και να το κάνει ό,τι θέλει δίχως ενδοιασμούς, αναστολές και δήθεν δεύτερες σκέψεις. Σκέφτεσαι πόσο όμορφο είναι αυτό το συναίσθημα, να σε πιάσει κάποιος να τον κοιτάζεις δίχως να νοιαστείς πώς θα φανεί, αν θα είναι λάθος η στιγμή ή και ο τρόπος.

Θα ήθελες να πετύχεις ένα βλέμμα από τον/την γοητευτικό/ή γείτονα/γειτόνισσα που μόλις μετακόμισε στο απέναντι διαμέρισμα. Μη σε αγχώνει τίποτα, όλα θα γίνουν με λίγη μαγεία, ίσως και με μια δόση τύχης. Θέλεις να τον/την μαγέψεις, να σε ερωτευτεί παράφορα, να σου χτυπάει τα κουδούνια με ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα και να είναι τα μάτια του/της καρφωμένα στα δικά σου. Μη σε πιάνει άγχος. Υπάρχουν τρόποι να προσεγγίσεις το γειτονάκι!

1. Ξέμεινες από καφέ

Οι γείτονες συνήθως χαιρετιούνται λέγοντας «καλημέρα», κάτι το οποίο είναι τυπικό και φυσιολογικό. Οι καλοί γείτονες όμως, ίσως μοιραστούν και μια κούπα καφέ. Αυτό που σκέφτεσαι είναι το γνωστό φαινόμενο που δήθεν ξέμεινες από καφέ. Επειδή όμως τον έχεις ανάγκη για να ανοίξει το μάτι σου, ήρθε η στιγμή να χτυπήσεις το κουδούνι εκείνης της ξύλινης πόρτας που τόσο ποθείς και να κόψεις κίνηση. Και επειδή ζάχαρη έχεις, τι πιο λογικό να σου τελειώσει ο καφές, να χτυπήσεις την κοντινότερη πόρτα και να πεις εκείνο το «καλημέρα» face to face.

2. Το κατοικίδιό σου βρέθηκε στο διπλανό μπαλκόνι

Τα μπαλκόνια σας βρίσκονται σε ελάχιστη απόσταση και το κατοικίδιό σου μυρίστηκε τροφή και μεταπήδησε στο διπλανό. Τυχαία βρέθηκε η τροφή εκεί –ευτυχώς που έχεις σημάδι– και το άτακτο τετράποδο δεν έχασε την ευκαιρία. Είναι η στιγμή σου να το μαζέψεις, οπότε θα χρειαστεί να χτυπήσεις την πόρτα ευγενικά και να βρεθείς στον χώρο του προσώπου που σ’ ενδιαφέρει, κόβοντας κίνηση. Έτσι θα έρθετε σε άμεση επαφή και θα πείτε κάτι πέρα απ’ τα τυπικά.

3. Χρειάζεσαι βοήθεια

Τα βλέμματα δε σου αρκούν και είναι λογικό κι επόμενο να λάβεις άμεσα δράση. Μια ξαφνική διαρροή από σωλήνα της κουζίνας σε πανικοβάλλει και χρειάζεσαι βοήθεια. Δεν έχεις τα απαραίτητα εργαλεία, ούτε τόση δύναμη να σταματήσεις μόνος/η την πίεση του νερού. Δείχνεις εμπιστοσύνη στις ικανότητες του/της γείτονα/γειτόνισσας και ο πάγος σπάει, με την οικειότητα να παίρνει το προβάδισμα. Ίσως πάλι μια ξαφνική διακοπή ρεύματος στο διαμέρισμά σου σε τρομάξει, γιατί με το σκοτάδι δεν τα πας καλά. Εύκαιρο φακό ή επαναφορτιζόμενο φλας λιτ δεν έχεις, οπότε βρίσκεις την ευκαιρία να ζητήσεις. Άσε που μπορεί να προτείνει να σε φιλοξενήσει και να μείνετε ως το πρωί μαζί.

4. Κάτι συνέβη και έχεις ανάγκη από παρέα

Την πρώτη πόρτα που βρήκες, αυτή χτύπησες. Είχες πρόβλημα και έτρεξες να το πεις στο γειτονάκι. Προσοχή βέβαια μην παρεξηγηθείς και νομίζει πως θέλεις να γίνετε φιλαράκια, αλλά αυτή είναι μια εξαιρετική αφορμή να έρθετε κοντά και να πάψετε να έχετε μόνο τα τυπικά. Μπορείτε να πάρετε ένα ποτό, να συζητήσετε, να ανταλλάξετε απόψεις και να γίνει μια πρώτη επαφή. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, αν η έλξη είναι αμοιβαία, τα πράγματα θα κυλήσουν από μόνα τους.

5. Δείπνο για δύο

Το να θες να γνωρίσεις τους γείτονες είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό, οπότε το να προσκαλέσεις το πρόσωπο σε δείπνο, δε θα παρεξηγηθεί. Πες πως αποφάσισες να πείτε μια κουβέντα παραπάνω κι ας έχεις άλλα σχέδια. Ετοίμασε διαφορετικά πιάτα σε περίπτωση που δεν του/της αρέσουν όλες οι γεύσεις. Εξάλλου ο έρωτας περνάει απ’ το στομάχι κι συ βάζεις από πολύ νωρίς σ’ εφαρμογή την συγκεκριμένη πρακτική. Διάλεξε ένα ποτό που ταιριάζει με το φαγητό και άσε την κουβέντα να εξελθιχθεί.

Άπαξ και ερωτεύτηκες γειτονάκι πρέπει αρχικά να καταλάβεις αν το ερωτικό κάλεσμα είναι μονομερές ή αμοιβαίο. Να είσαι ο εαυτός σου και μην ξεχνάς να χαμογελάς. Καλή τύχη!

Συντάκτης: Γεωργία Δημητρακάκου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.