pillow29910

Στεκόταν απέναντί σου και ένιωθες τις ματιές να σε διαπερνούν. Φοβήθηκες ότι θα καταλάβει πώς νιώθεις τη στιγμή που σε κοιτάει. Τα μάτια του προσώπου που ποθείς έλαμπαν από χαρά και τη συνόδευε ένα κατάλευκο χαμόγελο που μόλις το αντίκρυσες ένιωσες πως σταμάτησε ο χρόνος. Ήθελες να εξομολογηθείς όσα κρατούσες μέσα σου καιρό, να εξηγήσεις ότι το δικό σου όνειρο είναι το δικό σας «μαζί». Να φιλήσεις το χαμόγελο που σε αναστάτωνε κάθε φορά και περισσότερο. Να κάνετε πραγματικότητα τα όνειρά σας, να ταξιδέψετε όσο λαχταράτε, να ξυπνάτε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου χωρίς να σας νοιάζει ο χρόνος και ο τόπος. Πόσο θα ήθελες να μπορέσεις να τα ξεστομίσεις όλα αυτά δυνατά, να έπαιρνες το ρίσκο να τα πεις κι ό,τι γίνει.

Ένα χτύπημα σε ξυπνά από τον λήθαργό σου, αλλά το πρόσωπο στέκει ακόμη απέναντί σου. Στο άκουσμα της φράσης «τι σκέφτεσαι;», θα ευχόσουν να μπορούσε να ‘χε πρόσβαση για λίγο στο μυαλό σου και να μη χρειαζόταν να απαντάς συνέχεια «Τίποτα το ιδιαίτερο. Απλώς αφαιρέθηκα». Δεν αφαιρέθηκες επειδή έχεις προβλήματα, αλλά γιατί όσα θέλεις δεν μπορείς να τα αγγίξεις, να τα φιλήσεις και να τα κάνεις δικά σου. Όλοι ξέρουν πόσο πονάει και μόνο η σκέψη που τριγυρνάει στο μυαλό σου αυτή τη στιγμή. Φοβάσαι να πάρεις το ρίσκο μήπως τελικά χάσεις και την ελάχιστη επαφή που έχετε.

Δεν ξέρεις αν το συγκεκριμένο πρόσωπο νιώθει αισθάνεται για σένα κι αυτό κάνει την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη. Έχεις σημάδια ότι ενδιαφέρον υπάρχει, όμως μπορεί να παραμείνει φιλικό. Μεταξύ σας είναι λεπτή η γραμμή φιλικού-ερωτικού, πηγαινοέρχεται μια στον έναν πόλο και μια στον άλλον χωρίς να έχει αποφασίσει ποιον απ’ τους δυο θα επιλέξει. Ελπίζεις σε μια ξεκάθαρη απάντηση για να γλιτώσεις απ’ το μαρτύριο. Το ιδανικό θα ‘ναι να είναι αμοιβαίο και όχι άλλη μια κατάσταση friendzone .

Μια φιλική σχέση θα ήταν το τελευταίο που θα ήθελες με αυτό το άτομο. Έχει ήδη ιδιαίτερη θέση στη ζωή σου και συγκεκριμένα στην καρδιά σου. Καμιά φορά όμως επειδή ξέρεις πως δεν μπορείς να έχεις το απόλυτο, αρκείσαι απλώς στο να έχετε «κάτι», ώστε να μπορείς να κρατάς επαφές μήπως και αλλάξουν τα δεδομένα. Φοβάσαι να εκφράσεις τα συναισθήματά σου, να πεις στο συγκεκριμένο πρόσωπο ότι πράγματι το θέλεις, ότι για σένα είναι κάτι παραπάνω από ένας ακόμη γνωστός, ότι όσα κοινά έχετε δε γίνεται να είναι τυχαία, αλλά μοιραία. Όπως και η συνάντησή σας, η γνωριμία σας. Θα ήθελες πολύ αυτά τα λόγια να μπορούσες να τα πεις ή ακόμα καλύτερα να έβγαιναν απ’ το στόμα του προσώπου που ποθείς και να μπορούσες να τ’ ακούς ξανά και ξανά σαν το αγαπημένο σου κομμάτι στη δική σου playlist.

Οι σκέψεις δημιουργούν εικόνες για το δικό σας «μαζί» εναντίον όλου του κόσμου. Ένα δυνατό δίδυμο που επαναστατεί, δε συμβιβάζεται με το κατεστημένο και υψώνει τον ερωτά του δίχως τα δεσμά του φόβου να ταράζουν το νευρικό του σύστημα. Υπερισχύει το πάθος που σας ενώνει και που κανείς δεν τολμά να ανταγωνιστεί. Γι’ αυτό κι εσύ, αν έχεις τέτοια ανάμεικτα, μπερδεμένα συναισθήματα, επίλεξε να τα εκφράσεις φωναχτά ακόμη κι αν φοβάσαι. Δε θα χάσεις κάτι που δε σε κάνει έστω και λίγο χαρούμενο, ίσα ίσα που θα ανακουφιστείς και δε θα κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου. Είναι σίγουρο ότι με το πέρασμα του χρόνου θα το μετανιώσεις αν δε μιλήσεις και θα εύχεσαι να μην είχες σωπάσει τότε που η ευκαιρία σου χτυπούσε επανειλημμένα τη θύρα. Άρπαξε τις ευκαιρίες δίχως να σκέφτεσαι τις χειρότερες συνέπειες. Μίλα. Η αγάπη είναι επιλογή και ίσως η καλύτερή σου απόφαση.

Συντάκτης: Γεωργία Δημητρακάκου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!