Στα 3 eBook το 1 δώρο με το εκπτωτικό κουπόνι 3for2! Ανακάλυψέ τα!

poly112

Τον Φεβρουάριο τον αγαπάμε στο pillowfights γιατί είναι ο μήνας που γιορτάζουμε τα γενέθλιά μας. Και τα γενέθλια θέλουν κέφι και φίλους για να τα ευχαριστηθείς. Φίλους νέους, αλλά και διαχρονικούς κι αγαπημένους.
Έτσι κι εμείς ζητήσαμε από πρώην αρθρογράφους μας (once a pillowfighter, always a pillowfighter, μην ξεχνιόμαστε!) να μας χαρίσουν από ένα guest άρθρο, εδώ στο reunion μας!
Από σήμερα 1/2/18 ως και τις 15 του μήνα, καθημερινά θα δημοσιεύουμε τις νέες ιστορίες των παλιών μας φίλων.
Χρόνια πολλά fighters!

Γράφει η Νατάσα Δόμβρου.

 

«Γυναίκα δε γεννιέσαι, γίνεσαι». Φράση χιλιοειπωμένη και χιλιομεταφρασμένη. Θηλυκό ή γυναίκα; Κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Ασχέτως αν είσαι ικανός ή όχι να την εντοπίσεις. Ενδεχομένως να έχεις ακούσει να συζητάνε γι’ αυτήν. Υπάρχουν εκατομμύρια θηλυκές υπάρξεις εκεί έξω, βλέπεις, που συμπεριφέρονται με παιδιάστικο τρόπο και μπορεί να σε ξεγελάσουν.

Άπαξ και την αναγνωρίσεις μέσα στο πλήθος στάσου λιγάκι να την καμαρώσεις. Εκείνη ξέρει ποια είναι και τι ζητάει. Τι αξίζει και τι όχι. Σίγουρη για τον εαυτό της. Γνωρίζει ποιος είναι ο σκοπός της ύπαρξής της. Έχει πάψει προ πολλού να τον αναζητά.

Αισθάνεται όμορφη χωρίς να στέκεται στην εμφάνιση. Αγαπά τις καμπύλες της. Το κυνήγι της τελειότητας για αυτήν είναι μονομερές κι υστερικό. Θα φάει ό,τι γουστάρει και ξέρει ότι το ντύσιμο δεν κάνει τη διαφορά. Εκείνη έχει άλλους τρόπους για να προκαλέσει, μόνο αν η ίδια το θελήσει.

Χρησιμοποιεί το χαμόγελό της για ασπίδα κι όχι για όπλο. Γελά δυνατά κάνοντας όλους στο γραφείο να αναρωτιούνται αν χάνει ποτέ το κέφι της. Γνωρίζει ποια είναι τα όριά της. Παραμένει ευγενική μέχρι να κάνεις το λάθος να θίξεις την αξιοπρέπειά της. Εκεί, μπορεί να τσακίσει με τις λέξεις της και να αποχωρήσει με το κεφάλι ψηλά.

Δεν προσκυνά τα χρήματα, δεν είναι αυτοσκοπός της μια οικονομική άνεση και τα υλικά αγαθά την αφήνουν απλώς αδιάφορη. Ηγέτης του εαυτού της. Θα εκτιμήσει την ευγένεια, δεν περιμένει ένα κέρασμα για να κρίνει τις προθέσεις σου. Δε θυμιατίζει, δεν παρακαλά, δεν προσποιείται.

Δεν περιμένει από κανένα σύμπαν να συνωμοτήσει. Εκείνη επιλέγει ποιον θα κρατήσει στη ζωή της και δημιουργεί μόνη της τις ευκαιρίες. Εκείνη γελά και κλαίει στον έρωτα. Αγαπά κι αγαπιέται. Τα τραύματά της είναι ένδοξα και γενναία. Θα θρηνήσει την απώλεια, αλλά θα συνεχίσει να προχωρά χωρίς στιγμή να μπουσουλά.

Δε θα γίνει ποτέ το πείραμα για να καταφέρουν οι άλλοι κάτι. Δε συμπαθεί τα εφήμερα. Μένει ασυγκίνητη μπροστά σε πλήθος μνηστήρων όταν δεν έχει αυτόν που επιθυμεί. Κι όχι, δεν έχει σκοπό να τους κρατά ζεστούς έως ότου τη βγάλει εκείνος απ’ τον πάγο. Αυτά είναι για ανασφαλή τυπάκια, θα σου εκμυστηρευτεί.

Ξέρει να θαυμάζει. Μιλά για τα προβλήματά της χωρίς να κάνει κανέναν μέτοχο. Δε θα προσπαθήσει να κάνει κανέναν να ζηλέψει. Το παιχνίδι αυτό το βρίσκει σικέ και δεν την αφορά. Δεν ανταγωνίζεται. Είναι μοναδική και το ξέρει.

Δε θα γίνει επαίτης της προσοχής και του σεβασμού κανενός, αλλά θα της τα χαρίσουν απλόχερα. Η αυθεντική, η γυναίκα που πρώτα θα σε κάνει να υποκλιθείς κι έπειτα να την αγαπήσεις. Θέλει κόπο να της μοιάσεις και να την αξίζεις.

Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη