H Ελένη Τσεπελίδη μας αναλύει πώς ζητά κανείς την τέλεια συγγνώμη. Δες εδώ!

gio96

Τον Φεβρουάριο τον αγαπάμε στο pillowfights γιατί είναι ο μήνας που γιορτάζουμε τα γενέθλιά μας. Και τα γενέθλια θέλουν κέφι και φίλους για να τα ευχαριστηθείς. Φίλους νέους, αλλά και διαχρονικούς κι αγαπημένους.
Έτσι κι εμείς ζητήσαμε από πρώην αρθρογράφους μας (once a pillowfighter, always a pillowfighter, μην ξεχνιόμαστε!) να μας χαρίσουν από ένα guest άρθρο, εδώ στο reunion μας!
Από σήμερα 1/2/18 ως και τις 15 του μήνα, καθημερινά θα δημοσιεύουμε τις νέες ιστορίες των παλιών μας φίλων.
Χρόνια πολλά fighters!

Γράφει ο Γιώργος Γλαύκος.

 

Είχε ένα περίπτερο δικό του και κάθε πρωί ερχόταν μία κοπέλα κι αγόραζε τα  τσιγάρα της. Όποτε την έβλεπε του κοβόταν η ανάσα από την ηδονή, δεν ήξερε γιατί, κάτι τον έκανε να θέλει να της ορμήσει και να κάνει μαζί της όλα όσα δεν είχε κάνει με καμιά. Μία βαθιά επιθυμία να πραγματοποιήσει  μαζί της μία φαντασίωση του, κάτι που δεν τολμούσε ποτέ να το κάνει με την κοπέλα που ήταν ζευγάρι. Δεν ήταν τίποτα κακό, απλά δεν τολμούσε να της το ζητήσει, φοβόταν πως θα του φύγει αν το έκανε. 

Τι είναι τελικά οι φαντασιώσεις; Είναι οι φανταστικές αναπαραστάσεις μιας επιθυμητής πραγματικότητας. Πολλοί ισχυρίζονται πως οι φαντασιώσεις και ειδικά οι σεξουαλικές, χρησιμοποιούνται για να γεμίσουν το συναισθηματικό κενό μιας σχέσης. Τρίχες. 

Ο άνθρωπος δεν είναι μόνο κρέας, είναι και μυαλό και ψυχή. Και οι φαντασιώσεις είναι μέρους του νου του, της ψυχής του. Εκείνος ή εκείνη που θα ισχυριστεί πως δεν έχει φαντασιωθεί μια σκηνή ερωτική με το υποκείμενο του πόθου του, απλά ή λέει ψέματα ή δεν τολμάει να το παραδεχτεί. Η πραγματοποίηση των φαντασιώσεων, όταν είναι μέσα στα όρια που βάζουν και οι δύο, μπορεί να ενώσουν το ζευγάρι ή και το χωρίσουν. Μα δεν μπορεί να μη γίνουν. Ο έρωτας περνάει μέσα από τη φαντασίωση και όταν γίνεται πράξη, τότε η καψούρα είναι δεδομένη. 

Δεν υπάρχει γενικός κανόνας για τις φαντασιώσεις, ο καθένας και η καθεμία έχουν τις δικές τους. Αυτό που θα ενώσει το ζευγάρι είναι η πραγματοποίησή τους. Μπορεί στην αρχή να τρομάξουν και οι δύο μπορεί να φοβηθούν μπορεί να μην απολαύσουν. Αν όμως το έχουν στο μυαλό τους και δεν το κάνουν, τότε σίγουρα θα το ψάχνουν σε άλλους. Θα το ψάχνουν συνέχεια και επίμονα. 

Μπορεί όταν πραγματοποιηθεί να αποδειχτεί πως είχε πάρει μεγαλύτερες ή μικρότερες διαστάσεις από αυτό που είχε πλάσει το μυαλό. Ακόμα κι έτσι να είναι, η ευχάριστη ή δυσάρεστη έκπληξη που θα δημιουργήσει, είναι το αλατοπίπερο στην ένωση ενός ζευγαριού. 

Θέλει τέχνη όμως η πραγμάτωση μια φαντασίωσης. Χρειάζεται, κατ’ αρχήν, ψυχική προετοιμασία ώστε να μπορέσει το ζευγάρι να αναδείξει τις βαθύτερες επιθυμίες του. Σ’ αυτό βοηθάει πολύ το τελετουργικό που θα στηθεί, ο χώρος, ο χρόνος που θα γίνει. 

Μετά έρχεται η σωματική προετοιμασία. Μέσα από αυτόν το δρόμο θα έρθει το ζευγάρι κοντά, δε θα χαμηλώνει κανείς τα μάτια από ντροπή αλλά θα καμαρώνουν και οι δυο. Μπορεί να ακούγεται κουραστικό ή περίπλοκο, μα δε μιλάμε για αυνανισμό αλλά για συνεύρεση. Χωρίς προετοιμασία με λόγια, φωτισμό, μουσική, περιβάλλον κατάλληλο, η φαντασίωση θα παριστάνει το φοβισμένο παιδί που κρύβεται κάτω από το κρεβάτι του για να μην το βρουν οι «ξένοι». Χρειάζεται επίσης σιωπή και χρόνο μετά για ένα διάστημα, για να μπορέσουν οι ψυχές να «χωνέψουν» αυτό που έγινε και να σκεφτούν αν το θέλουν στη ζωή τους ή όχι. 

Δεν υπάρχει κανείς λόγος να προσπαθήσει το ζευγάρι να ερμηνεύσει τα πάντα αμέσως. Τις ερμηνείες θα τις δώσουν οι κινήσεις και η στάση του σώματος, τα βλέμματα αργότερα όταν θα κάνει πάλι την εμφάνισή της η φαντασίωση ή όχι. 

Στην στην πραγματοποίηση μιας φαντασίωσης, συνήθως κυριαρχεί ο φόβος για το αν πρέπει να το πουν στους γύρω τους, πώς θα το κρίνουν,  αν θα παρεξηγηθούν, ή αν θα τους χλευάσουν ακόμα. Κανείς δεν έχει λόγο όμως για το πώς και με ποιο τρόπο θα ικανοποιηθούν δυο άνθρωποι στον έρωτα. Το να αρνείται κανείς και να καταπνίγει τις φαντασιώσεις του, είναι σαν να αρνείται μέρος του εαυτού του, του είναι του. 

Η ηδονή όμως βρίσκεται στο κοινό μυστικό του ζευγαριού που δε θα το ξέρει κανένας άλλος, που θα το απολαμβάνουν μόνοι τους που θα το χαίρονται που θα κοιτάζονται  στα μάτια και θα ξέρουν πως όταν μείνουν μόνοι θα πραγματοποιήσουν τη φαντασίωση τους. 

Ο εχθρός της φαντασίωσης είναι η ντροπή αλλά ένα ζευγάρι δεν μπορεί να ντρέπεται -δεν επιτρέπεται να ντρέπεται. Ντροπή και ερωτική απόλαυση δεν πάνε μαζί. 

Τελικά η φαντασίωση είναι αυτό που προκαλεί τον έρωτα. Η φαντασίωση δεν μπορεί να μην υπάρχει μέσα στο ζευγάρι και είναι αυτό που θα κρατήσει κοντά τον έναν στον άλλον. Τόσο κοντά που δεν θα το πιστεύουν και οι δυο την ερωτική διέγερση που προκαλεί.

Η φαντασίωση τελικά είναι ο ίδιος ο πόθος η ίδια η επιθυμία. Αυτό περιμένουν όλοι, την πραγμάτωσή της. Αυτό περίμενε και στο περίπτερο ο άλλος που έβλεπε κάθε πρωί την πραγμάτωση να έρχεται και να φεύγει, και όταν έφευγε θύμωνε με τον εαυτό του περισσότερο. 

Ήταν γύρω στις 12 το μεσημέρι όταν τηλεφώνησε στην κοπέλα του πως κλείνει το περίπτερο και πάει από το σπίτι. Μέχρι την άλλη μέρα το πρωί, είχαν κλείσει τα κινητά και έκαναν ό,τι είχαν φαντασιωθεί. Δεν ξεκολλούσε ο ένας από τον άλλον, γιατί και η κοπέλα του είχε διαισθανθεί αυτές τις κρυφές του επιθυμίες. 

Η μεγάλη του έκπληξη βέβαια, ήταν όταν του είπε και έκαναν πράξη τις δικές της φαντασιώσεις. Έκανε ψεύτικα πως σοκαρίστηκε, αλλά συμμετείχε με όλο του το είναι. Το σεξ απογειώθηκε, η ηδονή τους έκανε να τρέμουν και να μην μπορούν να συγκρατηθούν. 

Τώρα κάθε πρωί μετράει τις ώρες περιμένοντας να τελειώσει για να βρεθούν μόνοι. Αυτό το διαφορετικό από την «κανονικότητα» που ζούσαν, τους ολοκλήρωσε σαν ζευγάρι, τους έκανε πιο δυνατούς. Ήταν αυτό που έλλειπε από τη ζωή τους. 

Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου