Στα 3 eBook το 1 δώρο με το εκπτωτικό κουπόνι 3for2! Ανακάλυψέ τα!

anastasia1101

Τον Φεβρουάριο τον αγαπάμε στο pillowfights γιατί είναι ο μήνας που γιορτάζουμε τα γενέθλιά μας. Και τα γενέθλια θέλουν κέφι και φίλους για να τα ευχαριστηθείς. Φίλους νέους, αλλά και διαχρονικούς κι αγαπημένους.
Έτσι κι εμείς ζητήσαμε από πρώην αρθρογράφους μας (once a pillowfighter, always a pillowfighter, μην ξεχνιόμαστε!) να μας χαρίσουν από ένα guest άρθρο, εδώ στο reunion μας!
Από σήμερα 1/2/18 ως και τις 15 του μήνα, καθημερινά θα δημοσιεύουμε τις νέες ιστορίες των παλιών μας φίλων.
Χρόνια πολλά fighters!

Γράφει η Κατερίνα Καριοφύλλη.

 

Πάντα θα υπάρχει κάτι που θα γίνεται το εμπόδιο στα σχέδια, πάντα θα ανακαλύπτεις κάτι που θα σε αναγκάζει να βάζεις ένα κόμμα αντί για μια τελεία. Συμβιβάζεσαι στην ασφάλεια και απλώς συμβιβάζεσαι. Αργά ή γρήγορα, καταλήγεις να ζεις τη ζωή σου περιμένοντας. Βλέπεις τη ζωή να προχωρά από μπροστά σου. Μην περιμένεις την  κατάλληλη στιγμή, οι συνθήκες θα είναι πάντα ακατάλληλες. Δε θα είσαι απόλυτα έτοιμος ποτέ.

Πάρε απλώς το ρίσκο. Δε χρειάζεσαι κάποιο τρελό σχέδιο απλά σταμάτα να ονειρεύεσαι και ξεκίνα να πράττεις. Άκου επιτέλους την καρδιά σου. Ξόδεψε στον εαυτό σου, στο μέλλον σου, στο όνειρο και στη ζωή σου. Θέσε κάποιες ερωτήσεις στον εαυτό σου. Αν οι απαντήσεις σε κρατούν κάπως σιωπηλό με κάποιον τρόπο, τότε η απάντηση να είσαι σίγουρος ότι είναι «όχι».

Έλεγξε της σκέψεις σου. Το μυαλό μας είναι σχεδιασμένο έτσι, ώστε να μας προστατεύει. Να μας προστατεύει όσο το δυνατόν περισσότερο από πόνο κι απογοητεύσεις. Υπάρχουν όμως φορές που εξαιτίας αυτής του της ικανότητας σε διώχνει μακριά απ’ το όνειρο. Πρέπει να μάθεις να ελέγχεις το φόβο σου, μόνο έτσι θα καταλάβεις ότι δεν απέχεις τόσο πολύ απ’ όσο πιστεύεις από μια τελείως διαφορετική, φανταστική σχέση, από μια τελείως διαφορετική δουλειά, από μια γενικότερα διαφορετική ζωή. Μην περιμένεις να σου δώσει κάποιος την άδεια.

Ένα βήμα τη φορά και θα καταφέρεις να κρατηθείς μακριά απ’ το μαξιλάρι και το κρεβάτι σου. Μακριά απ’ τη βολική σου ζώνη. Όσο γρηγορότερα ανακαλύψεις το όνειρό σου και παλέψεις γι’ αυτό, τόσο πιο γρήγορα η ζωή σου θα αποκτήσει νόημα.

Από συνήθεια πατάς το snooze και κάνεις σαν να μη συνέβη τίποτα. Συνέβη όμως. Μην περιμένεις κανέναν να σε σπρώξει. Η δύναμη είναι μέσα σου. Αν εσύ δεν ενεργοποιήσεις τον εαυτό σου, δε θα βρεθεί να το κάνει κάποιος άλλος. Το μόνο που θα κάνεις είναι να μείνεις κολλημένος, περιμένοντας να έρθει κάποιος να σε απεγκλωβίσει από τη δύσκολη θέση στην οποία τοποθέτησες εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου. Γίνε περισσότερο εγωιστικός. Με την έννοια της «αυτοαγάπης».

Άρχισε να αγαπάς τον εαυτό σου. Κάθε άνθρωπος πρέπει ν’ αγαπά πρώτα τον εαυτό του και μετά τους άλλους. Σε κάθε τομέα και στην οικογένεια και στις σχέσεις. Δεν είναι εγωισμός όσο «αυτοαγάπη». Είναι τρομακτικό να ξεχνάμε τα όνειρά μας, είναι ό,τι πιο σημαντικό έχει ένας άνθρωπος.

Πολλές φορές βαλτώνουμε, φτάνουμε σε τέλμα. Υπάρχουν άνθρωποι που βιώνουν φόβο, θλίψη και βλέπουν τη ζωή να περνάει από μπροστά τους. Τώρα θα σου πω κάτι που ήδη ξέρεις. Υπάρχει πολλή κακία εκεί έξω. Και πίστεψέ με δεν έχει σημασία πόσο δυνατός είσαι. Όλοι έχουμε δεχθεί και βιώσει, κάποιοι έχουμε προκαλέσει κιόλας. Ο φόβος όμως μπορεί να σε γεράσει. Όταν οι άλλοι σε υποτιμούν, σε κριτικάρουν ή προβλέπουν την αποτυχία σου, να ξέρεις ότι περιγράφουν τη δική τους ζωή.

Επένδυσε στο όνειρο και σε σένα. Αυτή είναι η δική σου ζωή. Κάνε πράγματα που αγαπάς συχνότερα. Αν δε σου αρέσει κάτι, μπορείς πάντα να το αλλάξεις. Αν δε σου αρέσει η δουλειά σου, παραιτήσου. Αν δε σου φτάνει ο χρόνος της ημέρας, σταμάτα να τον ξοδεύεις σε ασήμαντα πράγματα. Αν ψάχνεις για την αγάπη, σταμάτα! Θα σε βρει εκείνη, μόλις αρχίσεις να κάνεις πράγματα που αγαπάς.

Σταμάτα ν’ αναλύεις τόσο πολύ τα πράγματα. Όλα τα συναισθήματα είναι όμορφα. Η ζωή είναι απλή μέχρι την τελευταία μπουκιά. Ναι, μπουκιά. Άνοιξε τα χέρια, την καρδιά και το μυαλό σου για να υποδεχθούν τα νέα ξεκινήματα.

Υ.Γ: Αγαπητέ φόβε, δε νομίζω ότι είσαι ο κατάλληλος για μένα.

 

Επιμέλεια κειμένου: Αναστασία Νάννου