Καλοκαίριασε. Βγαίνεις για κοκτέιλ όσο το δυνατόν λιγότερο βαμμένη, όσο το δυνατόν λιγότερο ντυμένη. Γνωριμίες πάνω στις γνωριμίες κι όλες με στόχο τι άλλο; Το σεξ βεβαίως-βεβαίως.  

Τους βλέπεις έρχονται από δεξιά κι αριστερά και σε τσεκάρουν μπρος πίσω. Ορισμένοι στριφογυρίζουν το κεφάλι σαν το κοριτσάκι στον εξορκιστή. Σκανάρουν περιοχή, εντοπίζουν εσένα και τσουπ! Μπράβο, Ρούλα, Καλώς ήλθατε! Το σόου ξεκινά.

Αρχίζουν τα κεράσματα, ποτά και τα συναφή με απώτερο σκοπό φυσικά να καταλήξετε παρέα στις τουαλέτες, άντε στ’ αυτοκίνητό του γυρνώντας σε σπίτι σου. Εννοείται πως τα κλειδιά του αμαξιού είναι σε κοινή θέα, δέλεαρ ένα πράγμα, να ξέρεις σε τι καθίσματα θ’ ανταλλάξετε σωματικά υγρά.

Εσύ όμως δε χαμπαριάζεις από τέτοια, δεν είναι και του γούστου σου τα audi, λες ότι προτιμάς τα golfάκια κι αναρωτιέσαι γελώντας- δυστυχώς όχι δυνατά, αν είναι τόσο πανίβλακας που νομίζει ότι θα σε ρίξει με κάτι βότκες, ένα κλειδί αυτοκινήτου κι ένα κινητό τελευταίας τεχνολογίας. Φυσικά, μπορεί να είναι τυχερός να σε πετύχει στις μαύρες σου, στις απογοητεύσεις σου από τον τελευταίο μαλάκα στη ζωή σου και να καταλήξετε το ξημέρωμα σπίτι σου. Μετανιώνεις δε μετανιώνεις, ό,τι έγινε έγινε. Ελπίζω να μη σου βγει ηλίθιος. Μεγάλος φόβος και λαχείο μη σου πω. 

Αν πάλι πάρεις τη σωστή, για τα δικά σου δεδομένα πάντα απόφαση, και του ρίξεις ένα μεγάλο χορταστικό άκυρο, μπορεί να δώσεις την ευκαιρία στον επόμενο που θέλει να βγαλάτε τα μάτια σας να σε γνωρίσει, ν’ ανταλλάξετε γενικές πληροφορίες για τις ζωές σας κι αριθμούς κινητών. Να κάνει την κίνηση ματ με το δικό του το μυαλό κι αντί να σου προτείνει όπως συνήθως να βγείτε για πρώτο ραντεβού σε κάποιο καφέ ή μπαρ να σου πετάξει την ιδέα να βγείτε για φαγητό.

Φυσικά, καθώς εκείνος θα σου κάνει το τραπέζι θα περιμένει αντίστοιχα από σένα να του κάνεις το κρεβάτι. Στο χέρι σου τώρα αν θα φάει καλά, ξέρεις ορεκτικά, πρώτα πιάτα, δεύτερα κι επιδόρπια ή αν θα μπει στο φούρνο και θα ψήνεται σε χαμηλή φωτιά.

Παιχνίδια πάνω στα παιχνίδια, θα επιμένει να σου εκδηλώνει εμμέσως πλην σαφώς τις προθέσεις του. Θα σου δείχνει να καταλάβεις ότι οι άντρες χρειάζεται να κάνουν σεξ με κάποια για να δουν προς τα πού μπορεί να κατευθυνθεί το πράγμα, εν αντιθέσει με τις γυναίκες που θέλουν το χρόνο τους κι έναν εγκέφαλο, ένα συναίσθημα στην όλη ιστορία.

Λουλούδια κι αγάπες, λόγια πάνω στα λόγια, τα καλύτερα για την καλύτερη. Εννοείται ότι είσαι ξεχωριστή, εννοείται ότι δεν έχει γνωρίσει καμία σαν κι εσένα κι εννοείται ότι είσαι ό,τι καλύτερο του έχει έρθει στη ριμάδα τη ζωή του. Όσο να πεις αν δείξουν ότι είναι και πονεμένοι παίρνουν κι ένα πόντο παραπάνω.

Ξερνάμε πεταλούδες, ερωτόλογα, πέφτουμε από τη γλίτσα και το μέλι. Χαλί να τον πατήσεις μπας και καταλήξετε κι εσείς παρέα στα πατώματα. 

Συναισθήματα που εκφράζει και τίθενται αυτομάτως υπό αμφισβήτηση κι εσύ να συζητάς με τις κολλητές και να προσπαθείτε να βρείτε απάντηση βστο δίλημμα αν είναι εκείνος χαζός που νομίζει ότι δεν καταλαβαίνεις τα καθόλου άδολα μέσα του ή έχει εσένα για χαζή κι ότι δε σου πάει ως εκεί ο νους.

Κι όλα αυτά γιατί θέλει πολύ απλά να μοιραστείτε επιτέλους εκείνη την κάψα που φαίνεται στα μάτια και των δύο. Και πού είναι το κακό δηλαδή;  

Εσύ όμως όχι, έχεις εντρυφήσει μέσα από δεκαπενταετή περιοδικά στο ζήτημα για το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να χωθεί στο διπλό σου κρεβάτι και σε σένα κι αρνείσαι να κάνεις βήμα πίσω.

Έτσι αφήνεις τον άλλον να κατεβάζει με τις ώρες ιδέες για το τι πρέπει να σου πει για ν’ αξιωθείς να θες να περάσετε το βράδυ σας παρέα. 

Αγαπημένη φίλη, όσο αντιστέκεσαι και μέσα σου καίγεσαι διαιωνίζεις την τακτική με τα βλαμμένα τερτίπια, λόγια και πράξεις. 

Δικό σου το σώμα ό,τι θες το κάνεις, δικό σου το ζήτημα, όπως θες το επιλύεις, αλλά σκέψου ότι κανένα περιοδικό, κανένα site και κανένας φωστήρας, δεν είναι αρμόδιος να σου πει τι αισθάνεσαι εσύ μέσα μου και πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να τ’ αφήσεις να βγει και προς τα έξω σου.

Μην τον βασανίζεις λοιπόν και μη βασανίζεσαι. Στην τελική μπορείτε ωραιότατα να συνεχίστε τα βασανιστήρια παρέα.

Συντάκτης: Βασιλική Παγώνη