Μέχρι πού μπορείς να φτάσεις για την αγάπη σου; Μέχρι τα πέρατα του κόσμου; Μέχρι την πιο ψηλή κορυφή; Θα μπορούσες να σταθείς πάνω από μια πέτρα κι από κάτω ο κόσμος να χάνεται σε μια χαράδρα; Κι όμως, υπάρχει ένα σημείο το οποίο αναζητούν οι ερωτευμένοι, για να βγουν ακόμα και φωτογραφίες γάμου. Ένα σημείο με τη δική του ιστορία. Πρόκειται για τον Kjeragbolten, έναν βράχο που έχει σφηνωθεί ανάμεσα σε δύο σχισμές του βουνού Kjerag στην περιοχή Rogaland της Νορβηγίας. Αυτός ο βράχος είναι στην πραγματικότητα ένας ογκόλιθος 5 κυβικών μέτρων που κρέμεται πάνω από μια χαράδρα βάθους περίπου ενός χιλιομέτρου. Δεν το λες και λίγο, αλλά σίγουρα το λες εντυπωσιακό.

Πόσο όμως ένα τέτοιο κομμάτι γης έχει καταφέρει να γίνει ο πιο διάσημος βράχος της χώρας και γιατί προσελκύει τόσους πολλούς επισκέπτες; Καταρχάς να πούμε ότι η περιοχή είναι εύκολα προσβάσιμη για περιπατητές κι ορειβάτες, δεν απαιτείται ιδιαίτερα εξειδικευμένος εξοπλισμός, παρά μόνο να έχεις κουράγιο να περπατήσεις τουλάχιστον 6-7 ώρες, για να το φέρεις βόλτα. Επισκέψεις επιτρέπονται από τον Μάιο και μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου, ενώ συνιστάται στους επισκέπτες να κάνουν τη διαδρομή την περίοδο του καλοκαιριού. Αυτή τη στιγμή είναι ο βράχος που προσελκύει φωτογράφους από όλο τον κόσμο, κυρίως γιατί, έτσι όπως στέκεται πάνω από την επιφάνεια του νερού, δείχνει απόκοσμος και είναι τρομερά εντυπωσιακός. Εκτός όμως από αυτό έχει γίνει ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για base jumping. Αν κάποιος συνδυάσει αυτό το ψυχαγωγικό άθλημα με τη φωτογραφία, θα βρει στο Google άπειρες φωτογραφίες με ευφάνταστους επισκέπτες να πηδάνε πάνω από αυτό το βράχο. Ευφάνταστους και σίγουρα τολμηρούς.

 

Kjeragbolten in Norway | Norway, Places to go, Adventure vacation

Πηγή φωτογραφίας: Pinterest

 

Αυτός ο βράχος όμως έχει κάποια άλλη ιδιαίτερη ιστορία. Θρυλικά θα λέγαμε, καθώς βασίζεται σε έναν τοπικό θρύλο. Σύμφωνα με αυτόν, όποιο ζευγάρι καταφέρει να ανεβεί μαζί πάνω σε αυτόν τον βράχο, τότε η αγάπη τους θα κρατήσει μια ζωή. Και ποιος δε θα ήθελε μια αιώνια αγάπη, ευλογημένη από τον θεό Έρωτα των βράχων, όπως λένε εκεί οι κάτοικοι. Οι πιο προσγειωμένοι, πάντως, λένε ότι η αγάπη σας θα ενδυναμωθεί καθώς, για να ανεβείτε και οι δύο εκεί πάνω, χρειάζεται άψογη συνεργασία, εμπιστοσύνη και συνεννόηση. Ό,τι δηλαδή χρειάζεται μια σχέση. Θα έλεγε κανείς ότι ο Kjeragbolten είναι ο «Πύργος του Eiffel» της Νορβηγίας. Αν ανεβείτε μαζί, θα είστε μαζί για μια ζωή.

Πλέον, εκτός από τους επίδοξους άλτες, τα ζευγάρια που πηγαίνουν εκεί αποθανατίζονται σε ιδιαίτερες στιγμές πάνω στον βράχο, ενώ έχει γίνει και μια ξεχωριστή τοποθεσία για φωτογραφίσεις γάμων. Έχει αποκτήσει τον τίτλο «The Stone of Love». Ένα φιλί, μια δυνατή αγκαλιά 1000 μέτρα πάνω από τη γη είναι σίγουρα εντυπωσιακά, βέβαια, δεν ξέρουμε πώς μετά από τόσες ώρες αναρρίχηση θα δείχνουν τα γαμπριάτικα. Όπως και να έχει, είναι μια εμπειρία που ενώνει τα ζευγάρια, αφού όταν αποφασίζουν να κάνουν κάτι τόσο παράτολμο από κοινού, αυτό λέει πολλά για τη σύνδεσή τους. Και μια τέτοια εμπειρία στην άκρη του κόσμου, δεν ξεχνιέται.

Συντάκτης: Κέλλυ Ιακωβίδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου