Χριστούγεννα χωρίς Βιέννη κι Αυστρία δεν είναι Χριστούγεννα, αλλά σήμερα δεν είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για τη Βιέννη σαν πόλη, αλλά για τις χριστουγέννιατικες αγορές της, γιατί έχει πολλές. Πάνω από 20 για την ακρίβεια κι είναι όλες πανέμορφα και λαμπερά στολισμένες και μυρίζουν ζεστή σοκολάτα και gingerbread. Εμείς λοιπόν συγκεντρώσαμε πληροφορίες για το τοπ 5 αυτών των αγορών και σας τις παρουσιάζουμε:

 

1. Viennese Dream Christmas Market

 

It will be opened in front of the City Hall until 26th December

Πηγή εικόνας

 

Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης κι αποτελεί ένα από τα highlights της σεζόν. Έχει πίστα για iceskating αλλά και μικρά σπιτάκια σκορπισμένα γύρω γύρω που πουλάνε από στολίδια, φαγητό, γλυκά μέχρι παιδικά παιχνίδια. Εκεί θα βρείτε και το Prater, ένα από τα μεγαλύτερα Ferris will του κόσμου, ενώ σε διάφορες γωνιές της αγοράς υπάρχουν scratch corners που ο καθένας μπορεί να ξύσει κι ίσως κερδίσει κάποιο δώρο. Ένα από τα πιο διάσημα attractions της αγοράς είναι το «Heart Tree», για να βγάλεις την τέλεια φωτογραφία ή για να γνωρίσεις τον έρωτα της ζωής σου όπως φημίζεται. Η αγορά λειτουργεί καθημερινά από τις 11 Νοεμβρίου μέχρι και τις 26 Δεκεμβρίου.

 

2. Christmas Village Belvedere Palace

 

Christmas Village »Belvedere Palace« | Christmas and Advent in Vienna

Πηγή εικόνας

 

Μια επίσης πολύ διάσημη αγορά αυτήν την εποχή είναι το χριστουγεννιάτικο χωριό στο Belvedere Palace και κάθε χρόνο συγκεντρώνει τουρίστες από όλον τον κόσμο που έρχονται να το επισκεφθούν. Φημίζεται για το baroque στυλ του και περιλαμβάνει πάνω 40 πάγκους με χειροποίητα στολίδια και χριστουγεννιάτικες παραδοσιακές λιχουδιές. Ίσως είναι και μια καλή ευκαιρία να δείτε και το διάσημο παλάτι εκ των έσω αν προλάβετε να κλείσετε εισιτήρια για ξενάγηση. Η αγορά θα λειτουργεί από 17 Νοεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου κι έχει συγκεκριμένο ωράριο αναλόγα με τη μέρα της εβδομάδας.

 

3. Christmas Market at Spittelberg

 

Ultimate Christmas Market Guide in Vienna - The Vienna BLOG

Πηγή εικόνας

 

Το Spittelberg είναι μια γειτονιά στη Βιέννη που αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά από την περίοδο Biedermeier και χαρακτηρίζεται από τα στενά σοκάκια. Εκεί λαμβάνει χώρα και μια από τις διάσημες χριστουγεννιάτικες αγορές της πόλης που σε ξεναγεί στην τοπική ομορφιά. Στην αγορά θα βρείτε κεραμικά στολίδια, χειροποίητα ρούχα, χαλιά και κοσμήματα, ενώ η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται από την ευσυνειδησία και την οικολογία, οπότε τα προϊόντα είναι επί το πλείστον vegan αλλά κι η αγορά γενικότερα προσπαθεί να περιορίσει τα απόβλητα. Η λειτουργία του συγκεκριμένου Christmas market ξεκίνησε στις 16 Νοεμβρίου και θα λάβει τέλος στις 23 Δεκεμβρίου, ενώ οι ώρες λειτουργίες εξαρτώνται επίσης από τη μέρα της εβδομάδας.

 

4. Christmas Village Campus University of Vienna

 

Christmas Village Uni Campus - Altes AKH - Hotel Zipser Wien

Πηγή εικόνας

 

Η αγορά βρίσκεται στο Campus του Πανεπιστημίου της Βιέννης και προσφέρει την πιο παραδοσιακή αυστριακή ατμόσφαιρα που θα βρείτε αυτήν την περίοδο. Το layout της αγοράς έχεις φτιαχτεί έτσι ώστε να μοιάζει με μικρό λαβύρινθο στον οποίο θα περιηγηθείτε σε στενά δρομάκια που κατακλύζονται από χριστουγεννιάτικα καλούδια. Εκεί φημίζεται πως θα βρείτε επίσης το πιο νόστιμο Glühwein, το παραδοσιακό ζεστό κόκκινο κρασί με μυρωδικά και spices που το κάνουν πεντανόστιμο, κι ό,τι πρέπει για το κρύο. Η αγορά ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 10 Νοέμβρη, ενώ η αυλαία πέφτει στις 23 Νοέμβρη. Όπως και με τις προηγούμενες αγορές, οι ώρες λειτουργίας είναι διαφορετικές για κάθε μέρα της εβδομάδας.

 

5. Christmas Village on Maria Theresien Square

 

Best Places to Celebrate Christmas Around the World - KarsTravels

Πηγή εικόνας

 

Για το τέλος αφήσαμε, την πιο εντυπωσιακή αγορά Χριστουγέννων από όλες, αυτή που λαμβάνει χώρα μεταξύ του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου και του Μουσείου Τέχνης. Είναι η αγορά με τους περισσότερους πάγκους φαγητού από όλες, αλλά κι εκείνη με τα περισσότερα λαμπάκια και στολίδια για τις τέλειες φωτογραφίες και την πιο ωραία εμπειρία. Συνδυαστικά με μια επίσκεψη στα δυο μουσεία της πόλης, είναι η τέλεια εξόρμηση, που θα ικανοποιήσει και τους πιο ιδιότροπους ουρανίσκους στο τέλος της ημέρας. Λειτουργεί από τις 15 Νοεμβρίου και κλείνει στις 23 Δεκέμβριου, ενώ το ωράριο αλλάζει μέσα στην εβδομάδα.

 

Κλείστε λοιπόν τα εισιτήρια για Βιέννη, επισκεφθείτε τις παραπάνω αγορές, ζήστε την απόλυτη χριστουγεννιάτικη εμπειρία κι ευχαριστείστε μας αργότερα!

 

Συντάκτης: Μαρία Κουτσουρά