Καλώς ή κακώς το μεγαλύτερο ποσοστό του φλερτ ή της επικοινωνίας με τον σύντροφό μας μέσα στην ημέρα συμβαίνει ψηφιακά. Άπειρα μηνύματα, φωτιά στο πληκτρολόγιο, ειδοποιήσεις με έξαλλες δηλώσεις να πετάγονται στο banner του κινητού σου και ανοικτές συνομιλίες, στις οποίες έχει δημιουργηθεί ένα συνεχόμενο παιχνίδι. Έχετε λιώσει κάθε εφαρμογή, το θέμα όμως είναι ότι μένετε κολλημένοι εκεί. Ακόμη να περάσετε στο τηλέφωνο. Εσύ κάπως διστάζεις και το πρόσωπο μοιάζει σαν να έχει ξεχάσει πως η συσκευή του έχει την εν λόγω δυνατότητα. Ίσως αναρωτιέσαι γιατί δεν κάνει το βήμα, μα ο προβληματισμός αυτός η αλήθεια είναι πως δε σε βοηθά να το κάνεις ούτε εσύ.

Λογικό και επόμενο να υπάρχουν στιγμές που θες να μοιραστείτε πιο άμεσα όσα σκέφτεσαι, ενώ θεωρητικά έχεις περιοριστεί σε ένα chat, που είναι εύκολο να γεννήσει αμφιβολίες. Και όλο αυτό εντείνεται, αν το πρόγραμμα και των δυο δεν επιτρέπει την καθημερινή face to face επαφή ή αν υπάρχει χιλιομετρική απόσταση στη μέση. Για κάποιο λόγο ο όρος «τηλεφώνημα» έχει συνδυαστεί στο μυαλό μας με το κάτι πιο σοβαρό. Και κάπως έτσι μπαίνεις στη διαδικασία να σκέφτεσαι περισσότερο, κάνοντας την έλλειψη του συγκεκριμένου όρου από το μεταξύ σας να μεταμορφώνεται σε μπαμπούλας χωμένος κάτω από το κρεβάτι, για τον οποίον κανένας δε μιλάει, μα η ύπαρξή του σε αφήνει και μερικά βράδια ξάγρυπνο. Σε καμία περίπτωση δεν το θες αυτό!

 

Μάθε να παίζεις στα δάχτυλα μηνύματα και κλήσεις με ένα κλικ εδώ! 

 

Θέσε ως πρώτη σου προτεραιότητα να βγεις από το τριπάκι όπου το τηλεφώνημα «απαντά» στο μόνο μέσο εξέλιξης της μεταξύ σας επικοινωνίας. Αν ξεφορτωθείς το άγχος για το συγκεκριμένο θέμα και αναπτύξεις αυτοπεποίθηση για όσα έχεις να δώσεις και να πεις, αυτόματα θα απελευθερωθείς από μια προσδοκία, η οποία μάλιστα σου τα σκάει σε άκυρες φάσεις μέσα στην ημέρα. Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργούνται προβλήματα ή αρνητισμοί από το πουθενά.

Η ανταλλαγή μηνυμάτων αποτελεί μια συνήθεια. Αν και είναι αποδεκτό να αναζητάς κάτι διαφορετικό, δεν είναι απαραίτητο πως κάτι τέτοιο είναι και πάντα αμοιβαίο. Από τη στιγμή που η διαδικτυακή επικοινωνία έχει εδραιωθεί, στην ουσία η οθόνη γίνεται το μέρος της συνάντησής σας. Επομένως, όπως θα προτείνεις ένα μέρος για την επόμενη σας έξοδο, έτσι μπορείς να προτείνεις και κάτι διαφορετικό για το επόμενο σας επικοινωνιακό ραντεβού. Μη διστάζεις, δεν είναι ρίσκο, υπολογισμένη κίνηση είναι. Ίσα-ίσα η κίνησή σου αυτή εκπέμπει δυναμισμό και οι πιθανότητες να το εκτιμήσει η άλλη πλευρά είναι πολλές. Άσε που παίζει πάντα το ενδεχόμενο να υπάρχει και στο δικό του κεφάλι σαν προβληματισμός και να διστάζει όπως εσύ, ή να περιμένει αντίστοιχα από εσένα. Ας δούμε λοιπόν τέσσερα μικρά βήματα που μπορούν να ξεμπλοκάρουν και τους δύο.

 

1. Πες το ξεκάθαρα

Τι καλύτερο από μια απλή και περιεκτική δήλωση; Μπορείς να τη χαρακτηρίσεις και εξομολόγηση. Πες πόσο θες να ακούσεις τη φωνή του προσώπου αυτού στην άλλη άκρη της γραμμής και εξήγησε γιατί αυτό θα κάνει για εσένα τη διαφορά. Μίλησε για την επιθυμία σου και κάνε σαφές πως για σένα ένα τηλεφώνημα είναι το κάτι παραπάνω. Φυσικά και μπορείς να παραδεχτείς πως το επιθυμείς καιρό και δίσταζες να το αναφέρεις. Αν δε σου αρκεί μόνο το μήνυμα, είναι καλό να το γνωρίζει. Δε χωράνε εγωισμοί σε τέτοιες περιπτώσεις, πόσο μάλλον σε μια σαν κι αυτή που ενισχύει το δέσιμο των ανθρώπινων σχέσεων.

 

2. Κάνε το αυθόρμητα 

Κάλεσε εσύ! Ένα κουμπί είναι, πώς κάνεις έτσι; Ίσως ξαφνιαστεί θετικά, ίσως να αναστατωθεί και λίγο έως πολύ. Εσύ τι θα έκανες αν αντιστρέφονταν οι ρόλοι; Λογικά τον σταυρό σου και θα χοροπηδούσες αθόρυβα. Σοβαρά τώρα! Ξέρεις τι εννοώ. Κι αν θες να το κάνεις όλο αυτό πιο ιδιαίτερο ή αν το ψήνεις να παίξεις με ρομαντισμούς μιας άλλης εποχής, βάλε ένα τραγούδι να παίζει στο τέρμα με το ηχείο του τηλεφώνου σου όσο πιο κοντά στους στίχους. Θα καρδιοχτυπήσει, δεν αστειεύεσαι καθόλου στη συγκεκριμένη περίπτωση. Το ματς των μηνυμάτων αλλάζει έδρα μετά από την κίνηση αυτή!

 

3. Βάλε λίγο μυστήριο

Αν τίποτα από τα δύο παραπάνω δε σε καλύπτει και θες να δώσεις μία άλλη νότα, μία διαφορετική πινελιά, τότε αυτή η κίνηση μάλλον σου ταιριάζει. Μήνυμα θέλει; Μήνυμα θα έχει! Στείλε τον αριθμό σου και δώσε μία συγκεκριμένη ώρα να σε καλέσει. Συνόδευσε το τελευταίο με κάτι δικό σας. Ίσως κάποιο inside ή εκείνη τη δελεαστική πρόταση που ξέρεις πως θα ανεβάσει λίγο τις προσδοκίες και θα προσθέσει σαν καρύκευμα την ανυπομονησία.

 

4. Βάλε ένα πρόγραμμα

Όπως έχεις μάθει να στέλνεις εσύ πρώτα το «καλημέρα» κάθε πρωί και αντίστοιχα το πρόσωπο να σε καληνυχτίζει τα βράδια που είστε μακριά πληκτρολογώντας τα δικά του, έτσι μπορείς και να διαλέξεις μία μέρα για αρχή ή και μια ώρα της ημέρας που στάνταρ θα καλείτε ο ένας τον άλλον στο τηλέφωνο. Για παράδειγμα, το πρωινό του Σαββάτου θα σας ανήκει τηλεφωνικά, ή αργότερα τα βράδια θα είναι δικά σας μέσα από τις τηλεφωνικές γραμμές. Εννοείται πως μπορείτε να αναβάλετε τη «συνάντησή» σας, αλλά η αναπλήρωση της πλέον θα είναι δεδομένη και αυθόρμητη συνάμα!

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Γεωργία Ρουμελιώτη
Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Ρουσσάκη