Οι άνθρωποι που πραγματικά αξίζουν χώρο στη ζωή μας κάνουν «μπαμ» από μέτρα μακριά. Το πρόσωπό τους είναι σαν καθρέπτης που ακτινοβολεί όλη την καλοσύνη, τη σύνεση και την τιμιότητα που τους αντιπροσωπεύει. Μόλις τους πλησιάσεις, νιώθεις την αμεσότητα του χαρακτήρα τους και την πηγαία θετική ενέργεια που προσδίδουν στον χώρο που βρίσκονται. Ένα βλέμμα κι ένα τους χαμόγελο αρκεί για να αισθανθείς μια πρωτόγνωρη οικειότητα μαζί τους.

Το ‘χεις προ πολλού συνειδητοποιήσει πως οι ανθρώπινες σχέσεις είναι καθαρά θέμα χημείας. Ακόμη περισσότερο οι ερωτικές σχέσεις. Η γνωριμία ξεκινάει. Έτσι, στα ξαφνικά, συνήθως εκεί που δεν το περιμένεις. Όταν ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου αξίζει να στρέψεις ουσιαστικά την προσοχή σου σε αυτόν, κι όχι απλά να περάσεις την ώρα σου, το αισθάνεσαι. Η στιγμή έχει κάτι το μαγικό. Η συζήτηση μεταξύ σας δε θέλεις να τελειώσει, καθώς βρίσκεις απίστευτο ενδιαφέρον σε αυτή κι η μεταξύ σας άνεση είναι έκδηλη.

Καθώς το πρώτο βήμα γίνεται –θέμα χρόνου ήταν– κι η σχέση αρχίζει να προχωράει, η εμπιστοσύνη χτίζεται με ραγδαίους ρυθμούς. Το ένστικτό σου, σε απόλυτη συνεργασία τόσο με την καρδιά όσο και με τη λογική σου, συμφωνεί στην επιλογή σου. Το βλέπεις μέσα από κάθε του πράξη, κάθε βλέμμα και κάθε κοινή σας στιγμή ότι το άτομο απέναντί σου αξίζει να ‘ναι στη ζωή σου. Αν αργήσει να σου απαντήσει στο τηλέφωνο δε θα πανικοβληθείς. Θα ‘χει λόγο σημαντικό, δε θα σε ξεχάσει. Θυμάται πάντα την επέτειό σας, τα γενέθλια, τη γιορτή σου κι όλες τις σημαντικές σας στιγμές. Αισθάνεσαι κοντά του ξεχωριστός κι ασφαλής.

Οι άνθρωποι φαίνονται, τόσο στα εύκολα όσο και στα δύσκολα. Μπορείς να καταλάβεις τον χαρακτήρα τους μέσα από κάθε τους αντίδραση, μέσα από κάθε τους κίνηση. Ο δυνατός άνθρωπος αντιμετωπίζει με θετικότητα τα όποια εμπόδια του παρουσιαστούν. Ο άνθρωπος που αξίζει να τον εμπιστευτείς δε δειλιάζει απέναντι στις καταστάσεις, έχει υπομονή και διατηρεί την ψυχραιμία του. Παράλληλα, δεν προσπαθεί να επιτύχει τους στόχους του με πλάγια μέσα, αντιθέτως χαρακτηρίζεται από ευθύτητα, συνέπεια κι αλήθεια.

Όλα όσα ζητάς είναι εκεί, τα ‘χεις απέναντί σου. Ουσιαστική ευγένεια –όχι απλά για τους τύπους–, σεβασμός, πηγαίο χιούμορ. Ένας δοτικός άνθρωπος που ξέρει πολύ καλά τον εαυτό του, γνωρίζει τι θέλει απ’ τη ζωή του και τη σχέση του και ξέρει πώς να αγαπά και να αγαπιέται. Αληθινά, ειλικρινά, χωρίς περιττούς εγωισμούς κι εγωπάθειες.

Ο καιρός προχωράει και το βλέπεις πως δεν έχεις κανένα λόγο να φοβάσαι. Η καρδιά σου βρίσκεται πλέον σε ασφαλή χέρια κι η επιλογή σου είναι απόλυτα σωστή. Σε προσέχει, σε φροντίζει, κάνει ό,τι μπορεί για να μη σε πληγώσει. Είσαι προτεραιότητα για ‘κείνον τον άνθρωπο και δεν επιτρέπει να αμφιβάλλεις για τα συναισθήματά του ούτε στιγμή. Νιώθεις ασφάλεια, πληρότητα κι εμπιστοσύνη. Ο μαγικός, δηλαδή, συνδυασμός!

Όταν βρεις αυτόν τον άνθρωπο, κράτησέ τον, εκτίμησέ τον, πορεύσου μαζί του. Μία φορά χαμογελάει τόσο η τύχη. Θα στο πει η καρδιά σου, θα στο επιβεβαιώσει το ένστικτό σου και θα συμφωνήσει απόλυτα κι η λογική σου. Γι’ αυτόν τον άνθρωπο αξίζει να κάνεις θυσίες. Κι αν σου ζητήσει να πάτε μαζί ακόμη κι ως την άλλη άκρη της Γης, κάν’ το. Θα ‘σαι ασφαλής κι ευτυχισμένος. Τι άλλο να ζητήσεις;

Συντάκτης: Μαρία Χαρδαλιά
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη