Ίσως να μην είμαι του στυλ σου. Ίσως να μην είμαι του γούστου σου ρε παιδί μου, δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους, σωστά;

Όχι. Λάθος. Εγώ θέλω να με θες. Ναι, με το έτσι θέλω, αυταρχικά, εγωιστικά και απόλυτα. Θέλω να με κοιτάξεις και να δεις πόσο πολύ σου ταιριάζω. Σου κουμπώνω σα καπάκι στη χύτρα σε νερό που κοχλάζει. Έτσι κοχλάζουν τα σωθικά μου όταν σε βλέπω. Απορώ που δεν τ’ ακούς, απορώ πώς μπορείς και δεν τ’ ακούς. 

Μη με προσπερνάς έτσι αδιάφορα. Έχω πολλά να σου πω κι άλλα τόσα να σου δείξω, να σου προσφέρω. Σταμάτα να διατυμπανίζεις πως βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια γιατί έχεις γίνει γραφικός και κουραστικός με τόσο «μπλα μπλα» και ουσία μηδέν.

Δε με πείθεις, γιατί νιώθω πως προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου. Αφού δε σε συγκινούν τα κλασσικά, τα πολυφορεμένα, βγες απ’ τη ζώνη της άνεσής σου και ψάξε αυτό που θα σε συνεπάρει, που θα σου ανατρέψει τα δεδομένα, που θα’ χει «κάτι να σου πει» όπως μου λες.

Σου’ χω και πολύ ευχάριστα νέα. Μην πας μακριά, εδώ είμαι. Ναι ναι, έχω ανάψει alarm, ντύθηκα με νέον και σε κατευθύνω προς το μέρος μου. Σου δείχνω το δρόμο της αλλαγής.

Δεν επαίρομαι αυθαίρετα, θέλω να το ξέρεις. Δεν είναι καν έπαρση, είναι σιωπηλή κραυγή. Σιωπηλή γιατί προτιμώ να το δεις μόνος σου, αλλά κραυγή γιατί αν ο πόθος μου είχε χέρια θα σε ταρακουνούσαν για να σε ξυπνήσουν απ’ το λήθαργο. Ξύπνα ντε, αποκρυπτογράφησε τί υπάρχει πίσω απ’ το παγωμένο μου βλέμμα. Μη σε ξεγελάει το εριστικό, σνομπ και αφ’ υψηλού ύφος που έχω, ούτε οι φαινομενικά ουδέτερες απαντήσεις μου στις συζητήσεις μας.

Θα σου πω ένα μυστικό. Αυτή είναι η άμυνά μου. «Το παίζω» ψηλομύτα και κρύα, αλλά από μέσα μου βράζω. Είμαι δύσκολος άνθρωπος θα μου πεις, «δε με πιάνεις πουθενά». Θα συμφωνήσω.

Ποιός σου εγγυήθηκε όμως πως όσα αξίζουν είναι εύκολα; Τουναντίον. Χρειάζεται αποφασιστικότητα, τόλμη και προβληματισμό για να κατακτήσεις κάτι καλό, κάτι διαφορετικό, «κάτι να καίει».

Φέρσου σαν τον άντρα που μου μοστράρεις πως είσαι και μη με απορρίπτεις μόνο και μόνο επειδή δε μπορείς να μ’ έχεις απλά και αναίμακτα. Απόδειξέ μου πως ξέρεις να παίζεις στο ανώτατο επίπεδο, σ’ αυτό που είναι για λίγους, καλούς και πρωτοπόρους παίκτες. Όλο ιστορία μου πουλάς, μαγκιά και φιγούρα, στην πράξη όμως κωλώνεις σα γατάκι. Μη μ’ αφήνεις να είμαι πιο άντρας από σένα. Θέλω να σου φανερωθώ χωρίς πισινές για να σου αποκαλύψω τί κρύβω πίσω απ’ το poker face που μου χρεώνεις. Αυτό είναι το ξεγύμνωμα για μένα αγάπη μου. Απέδειξέ μου πως δεν είναι λάθος που μου σφηνώθηκες, που ήρθες κι έκανες την τέλεια εφαρμογή στο κεφάλι μου, σαν χαμένο κομμάτι του πάζλ. Τα άλλα άστα σε μένα.

Όλα όσα θες, έχω να στα δώσω.

Έλα να τα χαρούμε παρέα.

 

Συντάκτης: Νάντια Γιαννέλου