paul106

«Τα πιο ωραία πράγματα έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις και γίνονται τα θαύματα όταν πάψεις να επιμένεις» λέει το άσμα κι ως οπαδός του «αν είναι κάτι να’ ρθει, θα ‘ρθει από μόνο του» θα σε καλέσω να σκεφτείς πόσες ήταν εκείνες οι φορές που ήθελες ή κανόνιζες να βγεις κι η συγκεκριμένη έξοδος κατέληγε πάντα σε μια παρωδία. Πόσες φορές προγραμμάτισες κάτι και κατέληξε σε φιάσκο; Εντελώς μεταξύ μας, πάρα πολλές!

Όσο κάτι προσπαθείς να το ελέγξεις, τόσο τρέχει μακριά σου, λοιπόν, και στο ίδιο κλίμα παίζουν και τα ερωτικά μας. Κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέπτη και ρώτα τον ευθέως πόσες φορές ετοιμάστηκες, καλλωπίστηκες και βγήκες για ένα ποτό με στόχο όχι απλά να διασκεδάσεις, αλλά να επιστρέψεις σπίτι με συντροφιά (κι ας ήταν μόνο για ένα βράδυ) και πόσες από αυτές γύρισες, τελικά, μόνο με την αφεντιά σου.

Όλοι έχουμε περάσει τη φάση αυτή που δεχόμαστε κάθε πρόσκληση των φίλων μας για οποιοδήποτε πάρτι ή έξοδο, σκεπτόμενοι πως κάπου εκεί, μέσα στα χαμηλωμένα φώτα, θα βρεθεί εκείνος ο άνθρωπος που θα μας κάνει το κλικ, η αμοιβαία έλξη μας θα ρίξει τις αντιστάσεις και το σεξ θα ‘ναι κάτι παραπάνω από βέβαιο στο τέλος της βραδιάς. Τι συνέβαινε, όμως, στην πραγματικότητα; Το απόλυτο ξενέρωτα τίποτα.

Συνήθως έβγαινες, έπινες, περνούσες καλά με την παρέα σου (ή κι όχι, γιατί ψαχνόσουν διαρκώς), μέχρι που σε έπιανε το αλκοόλ κι όχι δε γοήτευες τους γύρω σου, αλλά τους διασκέδαζες και λίγο, όσο σιχτίριζες πρώην και την κακή σου τύχη που δεν μπορείς να σταυρώσεις άνθρωπο. Για να πιάσει στο τσακίρ κέφι και μια απογοήτευση πως θα μείνεις για πάντα μπακούρι και να πνίξεις τον καημό σου σε κάτι λιπαρό εκεί κοντά στο ξημέρωμα.

Αν για τους υπόλοιπους τομείς της ζωής ισχύει το «μην περιμένεις τίποτα για να ‘ρθουν τα πάντα», για τα ερωτικά σου πρέπει να το κάνεις γιγαντοαφίσα στο δωμάτιό σου, να το βλέπεις κάθε μέρα. Η αλήθεια –δυστυχώς ή ευτυχώς– είναι πως το καλύτερο σεξ –μαζί μ όλα τα πολύ ωραία– σκάει εκεί που δεν το περιμένεις. Τότε που από βαρεμάρα και με τα χίλια ζόρια απ’ τα φιλαράκια σου, βγαίνεις για ένα χαλαρό ποτάκι. Ή όταν μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά βγαίνεις με τους συναδέλφους σου για μια μπίρα, που εξελίσσεται σ’ ένα πολύ θεαματικό ξενύχτι με το καλύτερο τέλος, απ’ το πουθενά κι ενώ δεν το φανταζόσουν καν.

Το απόλαυσες περισσότερο τη φορά εκείνη που δεν έγινε αυτοσκοπός, δεν το κυνήγησες, αλλά προέκυψε εντελώς από μόνο του. Είναι γιατί ήσουν πιο χαλαρός και πιο ο εαυτός σου. Δεν προσπάθησες να γοητέψεις κανέναν. Κάποιες καταστάσεις, ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν εκβιάζονται, δε γίνονται με το ζόρι και δεν μπορείς να τις φορέσεις στα μέτρα σου. Το επιτηδευμένο βρομάει κι η ερωτική πείνα ξενερώνει. Τα πραγματικά ωραία προκύπτουν αβίαστα και προκαλούν μαγική ευχαρίστηση.

Ίσως και γι’ αυτό η ηδονή που νιώθουμε για κάθε ανέλπιστο συμβάν στη ζωή μας είναι μεγαλύτερη. Απογοητεύεται εκείνος που περιμένει, προσδοκεί κι ελπίζει, εκείνος που κάνει κάτι με σκοπό να κερδίσει κάτι άλλο. Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι, όμως, συμβόλαια. Δε δίνεις εμπόρευμα για να κερδίσεις χρήμα και μερίδιο απ’ τη χρυσή πίτα. Δε βγαίνεις για να κάνεις σεξ. Βγαίνεις για να διασκεδάσεις. Κι αν κάνεις σεξ, απλά θα διασκεδάσεις διπλά. Αν ωστόσο δε συμβεί, δε χρειάζεται να γυρίσεις σπίτι και να ρίχνεις κατάρες στο ερωτικό σου παρελθόν και την ατυχία σου.

Το καλύτερο σεξ θα το κάνεις τις στιγμές εκείνες που θα ‘σαι πραγματικά χαλαρός και δε θα σκέφτεσαι τίποτα. Όταν βγαίνεις με σκοπό να καλύψεις το κενό στο υπέρδιπλο κρεβάτι σου, οτιδήποτε άλλο πέρα απ’ αυτό θα σε ξενερώσει κι αυτός ο αρνητισμός σου θα απομακρύνει κόσμο από δίπλα σου.

Όταν, όμως, βγαίνεις για ένα ποτό με τα φιλαράκια απ’ τη δουλειά με σκοπό να ξεδώσεις, τότε ίσως να κάνεις μια ενδιαφέρουσα γνωριμία. Ίσως ξυπνήσεις το επόμενο πρωί σε ένα ξένο κρεβάτι. Κι αυτό γιατί βγήκες για ‘σένα, για την παρέα σου και τη στιγμή. Χωρίς να βγάζεις αυτήν την απελπισία εκείνου που ψάχνεται αλλά αντίθετα εκείνη την ανέμελη γοητεία και το μυστήριο αυτού που απολαμβάνει το «τώρα» κι ό,τι προκύψει.

Ο έρωτας, οι σχέσεις, το σεξ δεν έρχονται κατά παραγγελία κι ίσως αυτή είναι κι η μαγεία τους. Εκβιάζοντάς το και τραβώντας το απ’ τα μαλλιά, ακόμα κι αν το ζήσεις, θα το απομυθοποιήσεις στη στιγμή, δε θα το ευχαριστηθείς καν, γιατί είχες μεγάλες προσδοκίες -κι αυτές κουβαλούν πάντα μπόλικη απογοήτευση.

Να θυμάσαι πως οι καλύτερες γνωριμίες έρχονται στα μέρη και τις στιγμές που δεν τις περιμένεις, το καλύτερο σεξ όταν φοράς τα πιο άσχημα εσώρουχά σου κι η καλύτερη ζωή όταν δεν ακολουθείς πεπατημένες συνταγές κι οδηγίες χρήσης.

Συντάκτης: Γεράσιμος Βλαχόπουλος
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!