Εκείνη η ερωτική επιστολή που κάποτε τόλμησες κι έστειλες. Ή εκείνη που έμεινε αποθηκευμένη σε κάποια πρόχειρα να τη σκονίζουν οι αμφιβολίες. Αυτόματες καταγραφές ή δομημένες εξομολογήσεις, είναι τα δικά σας αληθινά ερωτικά γράμματα και τα θέλουμε. Τόλμησε να τα μοιραστείς μαζί μας και με το πρόσωπο που απευθύνονται. Τα περιμένουμε στο info@ pillowfights.gr με τίτλο «Συστημένα».

 

Γράφει η Θεοδώρα Αντωνιάδου. 

Ξεκίνησε πολύ περίεργα μ’ εμάς τους δύο. Άφησα πίσω τη σιγουριά μου, ήρθα μαζί σου να ζήσω την τρέλα. Δεν το μετάνιωσα ποτέ. Από την πρώτη στιγμή που σου μίλησα, ήξερα ότι ήσουν πια κατηγορία μόνος σου. Δεν έμοιαζες πουθενά. Ωραίος ρήτορας, πειστικός, έξυπνη επιλογή των λέξεών σου, πάντα. Με έπεισες. Εμένα μόνο. Κι, έτσι, βάλθηκα να πείσω κι εγώ τους γύρω μου πως δε σε καταλαβαίνουν.

Εγώ αυτό, το ονόμασα αγάπη. Το πήρες και το τσαλάκωσες. Ενδεχομένως να μην το αντιλήφθηκες και ποτέ, αφού δε φάνηκε να κατανοείς το πλησίασμά μου. Δε σ’ αδικώ βέβαια. Τόσο ήθελες, τόσο μπόρεσες. Με μένα, όμως, τα έχω πάρει άσχημα, γιατί βάλθηκα σ’ έναν αγώνα που δεν ήθελε κανείς να παίξω, ή να παίξει μαζί μου. Κι έτσι έτρεχα σβούρες γύρω από τον εαυτό μου. Βυθισμένη στην αβεβαιότητα, εγώ το ζούσα μόνη μου. Δεν μπορεί έλεγα. Αυτή τη φορά δεν είναι λάθος. Ίσως τελικά να ήταν και το μεγαλύτερο.

Μην κάνετε ανθρώπους να σας ερωτεύονται και να πιστεύουν σ’ εσάς χωρίς εσείς οι ίδιοι να μπορείτε ν’ ανταπεξέλθετε. Αν αισθάνεστε πως είστε στο ίσως κι ο άλλος στο ναι, τότε κάντε ένα βήμα πίσω κι αφήστε τον να φύγει. Θα είναι άβολο για σας μα εκείνος έχει να χάσει πολλά περισσότερα. Κι η μαλακία αυτή που κυκλοφορεί και λέει πως εφόσον είσαι ξεκάθαρος από την αρχή δε φταις που αλλάζουν τα αισθήματα, είναι πραγματικά αστεία. Γιατί οι σχέσεις δεν έχουν ρίζες, είναι δυναμικές κι αλλάζουν και προχωρούν. Και ποτέ μα ποτέ δεν μπορείς να νιώθεις το ίδιο για πάντα.

Λυπάμαι που δεν τα καταφέραμε. Αλήθεια λυπάμαι. Δε λέω πως εγώ δεν έκανα λάθη. Η διαφορά μας είναι πως εγώ τα παραδεχόμουν. Έχω πολλά να πω αλλά καλύτερα τα υπόλοιπα να τα κρατήσω για μένα. Θέλω να σου πω πως ξέρω πολλά περισσότερα απ’ όσα νομίζεις. Θέλω να σου πω πως είναι το τελευταίο πράγμα που διαβάζεις από μένα. Θέλω να σου πω ότι κατάφερες να με πληγώσεις ενώ καυχιόσουν πως σε καμία περίπτωση δε θα το έκανες κι αυτό είναι ακριβώς το ίδιο με τον έρωτα που ορκιζόμαστε πως δε θα νιώσουμε κι εν τέλει μας καταπίνει. Δεν ξέρω γιατί επέμεινες, δε θέλω και να μάθω. Εσύ έχασες έναν έρωτα, εγώ έναν συμβιβασμό. Ποιος πιστεύεις ότι είναι ο χαμένος της υπόθεσης;

Θέλω να σου πω ένα ευχαριστώ κι ένα άντε γαμήσου. Αγωνιστικούς χαιρετισμούς και καλή σταδιοδρομία. Η μπέμπα σου.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου